Επίθεση με μολότοφ σε ελληνική πρεσβεία

Έγινε ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μολότοφ στην ελληνική πρεσβεία στη Σερβία

Μια ομάδα, που αποκαλείται "Crni Ilija" (Μαύρος Ηλίας), ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ, κατά της ελληνικής πρεσβείας, στο Βελιγράδι, σήμερα τα ξημερώματα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων "Τανγιούγκ", επικαλούμενο ηλεκτρονικά σέρβικα ΜΜΕ.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, την οποία ανάρτησε η οργάνωση στην ιστοσελίδα της, "οι αναρχικοί του Βελιγραδίου" αποφάσισαν "να ενωθούν με τους συντρόφους τους στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, που προβαίνουν σε ενέργειες αλληλεγγύης για τον Ηλιόπουλο και ζητούν την αποφυλάκισή του".


Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται: "Για αυτό το λόγο, μέλη της ομάδας μας επιτέθηκαν κατά της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι, με μολότοφ. Θα συνεχίσουμε αυτές τις ενέργειες έως ότου ο σύντροφός μας Ηλιόπουλος αφεθεί ελεύθερος".


Το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας καταδίκασε την ενέργεια και ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.


Υπενθυμίζεται ότι ο Θοδωρής Ηλιόπουλος βρίσκεται στην 47η ημέρα απεργίας πείνας και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Σωτηρία. Ο Ηλιόπουλος είναι ένας από τους εκατοντάδες συλληφθέντες της εξέγερσης του Δεκέμβρη κι ένας από τους τελευταίους που παραμένει φυλακισμένος επειδή «τραυμάτισε τη Δημοκρατία», σύμφωνα με τους ει\σαγγελείς που παρέτειναν την αποφυλάκιση του για ακόμη 6 μήνες στις 8 Ιουλίου, χωρίς να έχει υπάρξει ή προκύψει κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος του, και με μοναδικό κριτήριο τις καταθέσεις 2 αστυνομικών. Δεκάδες οργανώσεις, κόμματα και φορείς έχουν προβεί πράξεις και κείμενα αλληλεγγύης ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση του και οι οποίες κορυφώνονται τις τελευταίες μέρες καθώς η υγεία του επιδεινώνεται ραγδαία.


(Με πληροφορίες από ΑΠΕ και Athens Indymedia)

από Dino 19/09/2009 7:29 μμ.


Crni Ilija σημαινει μαυροs Ηλιαs

Crno sunce σημαινει μαυροs ηλιοs

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License