Διεθνές κάλεσμα για δύο μέρες άμεσης δράσης για την υποστήριξη των καταλήψεων και των αυτό

1111111

      

Διεθνές κάλεσμα για δύο μέρες άμεσης δράσης για την υποστήριξη των καταλήψεων και των αυτόνομων χώρων.

Αυτό το κάλεσμα προέρχεται από άτομα εμπλεκόμενα σε κατειλημμένα κτήρια και ανοιχτούς χώρους και έχει σκοπό να δυναμώσει την πρακτική της άμεσης δράσης και της διεκδίκησης των ζωτικών χώρων. Το κάλεσμα είναι για τις 18 και 19 Σεπτέμβρη του 2009, και αποτελεί απόφαση της διεθνής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ καταληψιών στο Μπρίστολ στις 14 και 15 του Μάρτη αυτού του έτους.

« Ενώ η παγκόσμια οικονομία «παρουσιάζεται» στάσιμη μια σειρά από μεγάλα σχέδια ανάπτυξης του καπιταλιστικού συστήματος, όπως η κατασκευή πολυτελών κατοικιών και τεράστιων εμπορικών κέντρων που απειλούσαν τα σπίτια και τις γειτονιές μας , παραμένουν σε κατάσταση «νάρκωσης» και αναμονής. Αυτή η κατάσταση παράλληλα της νέας «κρίσης» του καπιταλισμού προκαλεί προκαλεί χιλιάδες άνεργους, που ασφυκτιούν από τα χρέη, και που απειλούνται άμεσα να χάσουν και αυτά ακόμα τα σπίτια τους. Το κράτος αντί να παραδώσει τις χιλιάδες άδεις κατοικίες σε αυτούς που ασφυκτιούν και αδυνατούν ακόμα και να πληρώσουν για την κάλυψη των βασικότερων αναγκών τους, αντί να ακυρώσει τα χρέη προς τις τράπεζες, ωφελώντας για μια και μοναδική φορά τους πολίτες του, προστρέχει να στηρίξει τους συγχρόνους τοκογλύφους των τραπεζών θέλοντας να σώσει ένα σύστημα σάπιο και απάνθρωπο, καταπιέζοντας όσους αντιστέκονται.

Η αντίστασή μας τόσο καιρό είχε αμυντικό χαρακτήρα, είναι όμως καιρός να περάσουμε στην επίθεση σπάζοντας τις αλυσίδες , και να επιτεθούμε στο καπιταλιστικό σύστημα εκεί που είναι τα αδύνατά του σημεία. Καταλαμβάνοντας κτίρια και ανοιχτούς χώρους, δημιουργώντας ελεύθερες ζώνες όπου μέσα τους αναιρούμε στην πράξη τις εμπορικές σχέσεις, και μοιραζόμαστε τις εμπειρίες του αγώνα εμπλουτίζοντας την στρατηγική και την επίθεσή μας.

Σε όλες τις πόλεις όπου τον περασμένο Απρίλη του 2008 οργανώθηκαν κινήσεις στήριξης των καταλήψεων, δημιουργήθηκαν καινούργιες ομάδες και ενδυναμώθηκε το δίκτυο επαφής και επικοινωνίας μεταξύ τους, εντείνοντας την κοινωνική αντίσταση.

Καλούμε σε οργανωμένες αποκεντρωμένες δράσεις στις 18 και 19 Σεπτέμβρη. Οργανώνουμε την εξέγερση μας. Καταλαμβάνουμε, αντιστεκόμαστε, δημιουργούμε.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License