Έκρηξη Βόμβας στο ΧΑΑ

ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ...λέω να μην επενδύσω σήμερα...

Εκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σήμερα στην λ. Αθηνών στις 5.30 σήμερα το πρωί ο ναός του χρήματος υπέστη σοβαρότατες υλικές ζημιές και στο εσωτερικό του εξωτερικά το κτίριο θυμίζει Γάζα ...έγινε και δεύτερη έκρηξη στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όποιος μπορεί να πάει να ενημερώσει

από xrimaetistis 02/09/2009 9:02 πμ.


Aπό τα θραύσματα τραυματίστηκε ελαφρά μία γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Υλικές ζημιές έχουν υποστεί 6 παρακείμενα οχήματα, εκ των οποίων τα τρία καταστράφηκαν ολοσχερώς, αλλά και τα αυτοκίνητα της αντιπροσωπίας, καθώς και το κτίριο του Χρηματιστηρίου.

αφού υπήρχε προειδοποιητικό τηλεφώνημα 40 λεπτά πρίν. Μάλλον ήθελε να γίνει η αγαπημένη σεκιουριτού του αφεντικού και δεν εγκατέλειψε το πόστο της.

Πάντως στο χτύπημα υπήρχε επαρκής χρόνος για να καθαρίσει το μέρος.

από ...! 02/09/2009 12:43 μμ.


Στα ΜΜΕ αναφέρεται ότι η γυναίκα βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από την έκρηξη, και τραυματίστηκε από θραύσμα γυαλιού (προφανώς από κάποιο παράθυρο που έσπασε). Επίσης αναφέρουν ότι είναι ελαφρύς ο τραυματισμός της. Μάλλον τα τσακάλια δεν απέκλεισαν αρκετά μεγάλη περιοχή, ως όφειλαν...

A

από A 02/09/2009 1:56 μμ.


Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα
Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στο Χρηματιστήριο, βόμβα και στο ΥΜΑΘ

ΑΠΕ
Το Χρηματιστήριο Αθηνών μπήκε στο στόχαστρο των τρομοκρατώνΑθήνα
Τελευταία ενημέρωση 12:30
Δείτε το βίντεο...

Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης: Στις 05:35 εξερράγη παγιδευμένο όχημα έξω από το Χρηματιστήριο Αθηνών στη Λ.Αθηνών, ενώ λίγο νωρίτερα βόμβα είχε εκραγεί κοντά στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη.

Από την έκρηξη στη Λ.Αθηνών έξω από το Χρηματιστήριο Αθηνών τραυματίστηκε ελαφρά μία γυναίκα, εργαζόμενη σε παρακείμενη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Επίσης, σημαντικές υλικές ζημιές υπέστη το κτίριο του Χρηματιστηρίου, ενώ τουλάχιστον πέντε αυτοκίνητα από την παρακείμενη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Αν και αρχικά υπήρχαν σκέψεις να παραμείνει κλειστό το Χρηματιστήριο, καθώς ζημιές έχουν σημειωθεί τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου, τελικά όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σπύρος Καπράλος, οι συναλλαγές θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Η πρώτη εικόνα από το Χρηματιστήριο δείχνει υλικές ζημιές κυρίως στα τζάμια του κτιρίου.

Το παγιδευμένο με εκρηκτικά βαν βρισκόταν παρκαρισμένο στην οδό Χρηματιστηρίου, απέναντι από την είσοδο του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που σύμφωνα με μαρτυρίες έγινε αντιληπτή σε πολύ μεγάλη ακτίνα.

Πριν από την έκρηξη υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή.

Επί τόπου έχει σπεύσει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να συλλέξει στοιχεία. Όπως έγινε γνωστό, το λευκό βαν, που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, είχε κλαπεί προχθές από την περιοχή Ζωγράφου.

Μετά την επίθεση, η λεωφόρος Αθηνών και οι γύρω δρόμοι αποκλείστηκαν για περίπου τρεις ώρες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα. Από τις 8:20, σταδιακά, άρχισε να αποκαθίσταται η κυκλοφορία στην περιοχή.

Λίγο νωρίτερα, περίπου στις 5:00, σημειώθηκε έκρηξη βόμβας στην πίσω πλευρά του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη. Από την έκρηξη σημειώθηκαν κάποιες υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βόμβα ήταν μέσα σε σάκο, που είχε τοποθετηθεί κοντά της περίφραξη του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.

Προειδοποιητικά τηλεφωνήματα είχαν γίνει στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και στην Άμεση Δράση στην Αθήνα.

Αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις παραμένει η οδός Κασσάνδρου σε όλο της το μήκος, αλλά και οι δύο κάθετοι οδοί δίπλα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, έπειτα από έκρηξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, οι Αρχές συνδέουν τα δύο χτυπήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν τις Αρχές να θεωρούν ότι πίσω από το χτύπημα στο Χρηματιστήριο πιθανώς βρίσκεται ο Επαναστατικός Αγώνας, ενώ για την επίθεση στη Θεσσαλονίκη γίνεται λόγος για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Φράξια Μηδενιστών».

Υπενθυμίζεται ότι με παγιδευμένο όχημα είχε επιχειρηθεί να σημειωθεί χτύπημα στην τράπεζα City Bank στην Κηφισιά, αλλά ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε από την αστυνομία που τον εντόπισε. Την ευθύνη είχε αναλάβει ο Επαναστατικός Αγώνας. 

Επίσης, η Συνομωσία Πυρήνων χρησιμοποίησε για πρώτη φορά βόμβα στην οικία του τέως υφυπουργού Εσωτερικών Π.Χηνοφώτη, ενώ έως τότε πραγματοποιούσε εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια.

Newsroom ΔΟΛ


http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1048308&lngDtrID=244

AA

από AA 02/09/2009 1:59 μμ.


Ισχυρή έκρηξη βόμβας έξω από το Χρηματιστήριο Αθηνών - βόμβα και στη Θεσσαλονίκη Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009  [ 07:06 ]


Ισχυρή έκρηξη βόμβας σε παγιδευμένο αυτοκίνητο σημειώθηκε σήμερα στις 5:39 τα ξημερώματα έξω από το Χρηματιστήριο Αθηνών, στη λεωφόρο Αθηνών. Προηγήθηκε τηλεφώνημα σε αθηναϊκή  εφημερίδα. Σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές ενώ τραυματίσθηκε ελαφρά στο χέρι μια γυναίκα από θραύσμα τζαμιού η οποία
περπατούσε σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της έκρηξης. 
 Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε ένα λευκό βαν, το οποίο ήταν παρκαρισμένο έξω από το κτίριο, στην οδό Χρηματιστηρίου, που είναι κάθετη στην λεωφόρο Αθηνών.  
Το παγιδευμένο βαν, όπως προέκυψε είχε κλαπεί προχθές από την περιοχή Ζωγράφου και ήταν τοποθετημένο στη συμβολή της λεωφόρου Αθηνών με την οδό Χρηματιστηρίου.
Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και κλιμάκιο της εγκληματολογικής υπηρεσίας που διεξάγουν έρευνες.
Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου του Χρηματιστηρίου κ. Σπ. Καπράλου το Χρηματιστήριο σήμερα θα λειτουργήσει κανονικά.
Το πρωί, στις 4:55 εξεράγη και στη Θεσσαλονίκη εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί κοντά στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Αποκλεισμένη παραμένει από τις αστυνομικές δυνάμεις η οδός Κασσάνδρου σε όλο της το μήκος, αλλά και οι δύο κάθετοι οδοί δίπλα στο υπουργείο.

από @@ 02/09/2009 3:30 μμ.


Στην νετ ο δαιμονιος ρεπορτερ το είπε κανονικα.. "Βεβαια το βασικοτερο είναι οτι δεν επηρεαστηκε η λειτουργια του Χρηματιστηριου Αθηνων".
Αυτο είναι το βασικοτερο, γι'αυτο ανυσηχούσε ολος ο λαος.
Επισης ο κυβερνητικος εκπρόσωπος οπως πάντα μιλησε εκ μέρους οοοοοολου του ελληνικου λαου και της κοινής γνώμης και είπε οτι καταδικαζουν την βομβιστικη επίθεση.

Σκατα στην κοινή γνώμη και την εθνική σας ενότητα.
Σαμποτάζ. 

FBI

από @ 02/09/2009 4:32 μμ.


Χθές δεν ήρθαν και τα καινούρια τσακάλια του FBI να βοηθήσουν στις έρευνες για τους 'τρομοκράτες' ή κάνω λάθος?

από Α 02/09/2009 4:48 μμ.


τα τσακάλια που λες και όχι μόνο αυτό αλλά και τα αμερικανάκια ήταν σίγουρα ότι έχουν ονόματα μελών του Ε.Α. και της Σέχτας...

Τους ξεφτίλισαν

από @ 02/09/2009 11:47 μμ.


Έχεις δίκιο,το εγγραφο με τα ονόματα το είχε βγάλει 'αποκλειστικότητα' γνωστό ρουφιανοσάιτ!Μεγάλη ξεφτίλα...χαχαχα

από Tar 03/09/2009 2:38 πμ.


post image
...

Εικόνες:


post image
Τιμή στους αγωνιστές της ελευθερίας.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License