Ρόδος - προβοκατόρικες επιθέσεις κατά της Κατάληψης του Παλιού Κυλικείου

Σχετικά με την προβοκατόρικη επίθεση κατά του Πανεπιστημίακού Ασύλου και την προπαγάνδα που γίνεται σχετικά με το Παλιό Κυλικείο απο την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (ενημέρωση πρός τους φοιτητές και λοιπούς ενδιαφερόμενους)

Σεπτέμβριος 2009 Ο Φοιτητικός Σύλλογος προσκολλημένος στις κομματικές τακτικές των φοιτητικών παρατάξεων που τον αναδεικνύουν, αδυνατεί για ακόμη μία χρονιά να λειτουργήσει ως θα ΄πρεπε , για τους φοιτητές . Παπαγαλίζουν στους φοιτητές παλιούς και νέους, την σωστή λειτουργία των συλλόγων και επιτίθονται σε άλλους με σκοπό, να την βγάλουν καθαρή οι ίδιοι, οι οποίοι «ως φοιτητικοί σύλλογοι» έχουν καταστρέψει, τις ομάδες του Πανεπιστημίου, είτε σαμποτάροντας είτε αγνοώντας τες. Μ’αυτόν τον τρόπο οδήγησαν το Πανεπιστήμιο στην αισχρή έως και εξαθλιωτική κατάσταση που βρίσκεται. Κατά καιρούς έχουν λεχθεί πολλά … δεν μεταφερόμαστε στο στρατόπεδο λόγω έλλειψης φωτεινού σηματοδότη, δε μοιράζουμε φωτοτυπίες λόγω βλάβης του φωτοτυπικού, εξαιτίας του σεισμού!. Αυτή τη στιγμή στην Ρόδο βλέπουμε την ανυπαρξία των συλλόγων διότι πολύ απλά οι ίδιοι οι οποίοι βρίσκονται σε αυτούς αδιαφορούν για τα πάντα.
• Αδιαφορούν που πληρώνουμε σημειώσεις εδώ και 2 χρόνια.
• Αδιαφορούν και συμφωνούν να κάνουμε μαθήματα σε ξενοδοχεία πληρώνοντας εκατομμύρια ευρώ αντί να απαιτήσουν την χρηματοδότηση για την επαναλειτουργία των ήδη υπαρχόντων νεκρών χώρων.
• Αδιαφορούν που οι γραμματείες της σχολής δεν είναι ανοιχτές για τους φοιτητές όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
• Αδιαφορούν που τα συγγράμματα μοιράζονται στους φοιτητές λίγες μέρες πριν την εξεταστική περίοδο.
• Αδιαφορούν ή σαμποτάρουν ομάδες του συλλόγου.
• Αδιαφορούν για το κτιριακό ζήτημα και δεν κάνουν τίποτα για το στρατόπεδο και το κτίριο της 7ης Μαρτίου τα οποία παρακμάζουν αντί να είναι ζωντανά, εξαιτίας … τι άλλου?! … της αδιαφορίας τους και των κομματικών συμφερόντων τους.

Η κίνηση της Κατάληψης του Παλιού Κυλικείου έγινε για όλα τα παραπάνω, τα οποία όλοι μας έχουμε σιχαθεί τόσα χρόνια καθώς και για τόσα άλλα προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία μας και που θα έπρεπε να μας απασχολούν όλους. Τονίσαμε και τονίζουμε αυτά τα προβλήματα και προσπαθούμε από μόνοι μας, χωρίς παραταξιακές γραμμές να διατηρήσουμε ένα χώρο του Πανεπιστημίου ανοιχτό και δημιουργικό με κοινωνικό χαρακτήρα! Στο χώρο του Παλιού Κυλικείου βρίσκεται ο Ραδιοφωνικός Σταθμός ο οποίος χρόνια τώρα σαμποτάρεται. Η μόνη ενεργή ομάδα του Πανεπιστημίου, η Κινηματογραφική, συνεχίζει να προβάλει στην Κατάληψη από τον Φλεβάρη και μετά , παρόλα τα εμπόδια (έλλειψη παροχής μηχανημάτων από τους συλλόγους κλπ). Η Κινηματογραφική αποτελεί ζωντανό κομμάτι του συλλόγου με σταθερές προβολές κάθε εβδομάδα. Σε αντίθεση ο Ραδιοφωνικός Σταθμός βρίσκεται σε παρακμή, εξαιτίας της φίμωσης της ελευθέριας του λόγου από τους Φοιτητικούς Συλλόγους, οι οποίοι σαμποτάρουν τα κονδύλια του Ρ/Σ Ρόδου του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Στην Κατάληψη του Παλιού Κυλικείου δεν υπάρχουν εγκληματίες, τοξικομανείς και άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να καταστρέφουν το χώρο στον οποίο βρίσκονται, όπως ψευδώς υποστηρίζεται από κάποιους. Είμαστε άνθρωποι, μα πάνω από όλα άνθρωποι χωρίς ταμπέλες και κόμπλεξ. Βλέπουμε τους ανθρώπους στα μάτια και συνομιλούμε με ονόματα και όχι με παρατάξεις. Είμαστε φοιτητές, μαθητές, πολίτες της Ρόδου, άνθρωποι και όχι εξωπανεπιστημιακοί εγκληματίες που στόχο έχουν να κλέψουν και να καταστρέψουν το πανεπιστήμιο. Όλοι οι φοιτητές, οι ομάδες φοιτητών αλλά και πολιτών που θέλουν να δημιουργήσουν σαν άτομα και όχι σαν παρατάξεις με κομματικές σκοπιμότητες είναι ευπρόσδεκτοι στο Παλιό Κυλικείο.
Η προσπάθεια συγκεκριμένων ανθρώπων να τονίσουν και να δείξουν ότι υπάρχουν κακοποιά στοιχεία στο πανεπιστήμιο τα οποία κάνουν κακουργηματικές πράξεις, έχουν ως απώτερο σκοπό την παραβίαση του ασύλου. Εξωπανεπιστημιακές είναι οι απόψεις και οι τακτικές τους που κατευθύνονται από πολιτικά γραφεία. Αυτές οι ενέργειες δείχνουν ότι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου την αστυνομία. Η λέξη «άσυλο» για αυτούς είναι το χειρότερο από όλα «τα κακά» του πανεπιστήμιου αγνοώντας τον αγώνα και το αίμα που χύθηκε για να έχει το ελληνικό πανεπιστήμιο την ελευθερία έκφρασης και διαμαρτυρίας
Όσον αφορά το επίμαχο θέμα του φωτοτυπικού η αλήθεια πονάει πολύ. Οι σύλλογοι είχαν παρατήσει κυριολεκτικά το φωτοτυπικό εδώ και 2 χρόνια μέσα στο χώρο του παλιού κυλικείου χωρίς κανένας τους να ενδιαφερθεί καν τόσο καιρό για το αν λειτουργεί!! Η φετινή προθυμοποίηση των συλλόγων να βγάλουν φωτοτυπίες έχει καθαρά και μόνο πολιτική σκοπιμότητα συγκάλυψης των προηγούμενων νεκρών χρόνων του φωτοτυπικού. Γι'αυτον λοιπόν τον λόγο στοχοποιούν την κατάληψη ότι κρατάει το φωτοτυπικό και δεν το δίνει στους συλλόγους για τις δωρεάν σημειώσεις των φοιτητών. Και αυτό μετά την Κατάληψη το θυμήθηκαν! Ενώ οι ίδιοι δεν έχουν πληρώσει τις δόσεις του φωτοτυπικού. ΓΙΑΤΙ;;;;; Που πήγαν και αυτά τα λεφτά;;;;
Απαιτούμε όλοι οι φοιτητές να δείξουν πυγμή για τις δωρεάν φωτοτυπίες που δικαιούνται και την δέσμευση των φοιτητικών συλλόγων και των τριών τμημάτων ότι ο κάθε φοιτητής θα μπορεί να βγάζει ό,τι φωτοτυπίες θέλει ακόμα και με δικό του χαρτί.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΜΑΓΑΖΙΑ(UNIVERSITY PRESS)

ΑΞΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΜΕ
Η ΑΠΡΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΛΙΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
http://paliokylikeio.blogspot.com/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License