3ήμερο προβολών της Κατάληψης ΠΙΚΠΑ στο Ηράκλειο Κρήτης

3hmero provolwn katalipsi pikpa

post image

3hmero programma provolwn katalipsi pikpa

Εικόνες:

από αναδημοσιευση 14/09/2009 6:14 μμ.


.
Πρόγραμμα προβολών ταινιών στην κατάληψη Πίκπα Ηρακλείου 14-16 Σεπτέμβρη -ώρα 21:00

ΔΕΥΤΕΡΑ 14/9/09
- Τίτλος Ταινίας : Δουλεύοντας με το πάσο μας

- Σκηνοθεσία/Director : Guido Chiesa

- Έτος Παραγωγής : 2004

- Διάρκεια : 111′

.Μπολώνια 1977: Ένας ιστορικός σταθμός για το κίνημα της αυτονομίας. Δεκάδες ελεύθερα ραδιόφωνα γεννιούνται σε όλη την Ιταλία δίνοντας στο κίνημα φωνή. Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στους δρόμους και συγκρούονται με την αστυνομία…

ΤΡΙΤΗ 15/9/09 - Τίτλος Ταινίας :  freedom writers

- Σκηνοθεσία : Ρίτσαρντ ΛαΓκραβενές

- Έτος Παραγωγής : 2007

- Διάρκεια : 120′

Σε ένα σχολείο που η ρατσιστική αντιμετώπιση και τα περιστατικά βίας αποτελούν καθημερινότητα, η καθηγήτρια Έριν Γκρούγουελ, έχοντας να αντιμετωπίσει ένα εκπαιδευτικό σύστημα που αδιαφορεί, θα προσπαθήσει να μετατρέψει το μάθημα της τάξης σε ζήτημα ζωής για τους μαθητές της. Μέσω της επικοινωνίας και της κατανόησης, οι μέχρι τότε “ανεπίδεκτοι μαθήσεως” έφηβοι, θα ανακαλύψουν την αξία της ανοχής και θα προσπαθήσουν να φτιάξουν τις κατεστραμμένες ζωές τους, αλλάζοντας ολοκληρωτικά τον κόσμο τους.
ΤΕΤΑΡΤΗ 16/9/09 - Τίτλος Ταινίας :  Ματωμένη Κυριακή

- Σκηνοθεσία : Πολ Γκρίνγκρας
- Έτος Παραγωγής : 2002
- Διάρκεια : 107′ .

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 1972. Μια ειρηνική πορεία των κατοίκων του χωριού Derry της Βόρειας Ιρλανδίας μετατρέπεται σε πολεμική μάχη μεταξύ των άοπλων διαδηλωτών και του βρετανικού στρατού. Τα συνθήματα για τη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χάνονται μέσα στο θόρυβο των σφαιρών των στρατιωτών, οι οποίοι πυροβολούν αδιακρίτως. 13 νεκροί και 14 τραυματίες είναι ο απολογισμός της ημέρας εκείνης, που έχει μείνει γνωστή στην ιρλανδική ιστορία ως η «Ματωμένη Κυριακή», ενώ πιστεύεται ότι στάθηκε μια από τις αιτίες μαζικής στρατολόγησης νέων από τον IRA.


Κοινωνικός χώρος Κατάληψη Πίκπα


αναδημοσιευση απο http://candiaalternativa.wordpress.com/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License