Εδώ Εξάρχεια

Άρθρο του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για την εξέγερση του Δεκεμβρίου.

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" λίγες μέρες μετά την δολοφονία του 16χρονου Α.Γρηγορόπουλου και ενώ ολόκληρη η Αθήνα φλεγόταν. Συγγραφέας του είναι ο Π.Χατζηστεφάνου.


Ελλάδα SOS.

Σάββατο βράδυ, περπατάω από την Στουρνάρη προς την πλατεία να πάρω τσιγάρα. Ένας κάδος έχει πάρει φωτιά, μια παρέα από νεαρούς, όχι πάνω από 20, καμία σχέση με φρενιασμένους χουλιγκάνους, αντιμιλάει σε κάτι μπάτσους. Δεν δίνω σημασία, είναι καθημερινό φαινόμενο, ζω υπό την τρομοκρατία των ΜΑΤ από την ημέρα που αποφάσισα να ταμπουρωθώ στα Εξάρχεια, το τελευταίο οχυρό που παραμένει άβατο από την εταιρική χριστιανοφασιστική δικτατορία. Μέχρι να γυρίσω από την βόλτα μου ακούω τρείς πυροβολισμούς και ξαφνικά φωνές. Δεν έχω ακόμα καταλάβει ότι έχει ενσκήψει «καταιγίς οξυτάτης μορφής πάνω από την χώρα».

Πέντε μέρες πολέμου μετά, ο Θέμος μου ζήτησε να γράψω ένα ημερολόγιο για το τι συνέβη στην γειτονιά μου την τελευταία εβδομάδα. Δεν θα το κάνω, επειδή μέσες άκρες παρακολουθείτε το θέατρο της απέχθειας από το internet, και οι εξελίξεις τρέχουν τόσο γρήγορα, που σημασία δεν έχει πια η επικαιρότητα αλλά η ιστορικότητα των γεγονότων. Θα καταθέσω λοιπόν μόνο την προσωπική μου αλήθεια και τίποτε άλλο. Ούτως ή άλλως δεν ξέρω και τίποτε άλλο.

Έτσι, το άρθρο που ακολουθεί είναι γραμμένο στο πρώτο πρόσωπο. Δεν πιστεύω, τουλάχιστον τις στιγμές που γράφω το κείμενο, ότι υπάρχουν συλλογικές ευθύνες επειδή δεν αισθάνομαι ότι ανήκω σε κάποιο σύνολο που οφείλω να υπερασπιστώ.

Πιστεύω μόνο στην ατομική ευθύνη και συνείδηση, την ουσία του πολιτεύματος που εκπροσωπώ. Της φιλειρηνικής αναρχίας. Του δικαιώματος να είσαι 15 χρονών και να μην σε σκοτώνουν πληρωμένοι φονιάδες χριστιανοφασιστικών συμμοριών, ρε αδερφέ, που κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Ούτε θα κρυφτώ, σαν κομματικοποιημένη στρουθοκάμηλος, πίσω από οποιαδήποτε οργανωμένη ή ανοργάνωτη ψυχολογία οποιουδήποτε όχλου. Επιβιώνω, χωρίς την βοήθεια κανενός, από τα 17 μου, στην ετεροκρατούμενη καπιταλιστική κόλαση που ετοιμάσατε για οτιδήποτε σκέφτεται, κινείται, συμπεριφέρεται ελεύθερα, δηλαδή με αποκλίνοντα τρόπο, μιας και η ουσία της μοναδικότητας του καθένα μας, είναι το πόσο διαφέρουμε ο ένας από τον άλλον.

Μάλιστα αναγνώστη και αναγνώστρια, δεν έχω καμία σχέση με κανέναν, και δεν θέλω να έχω καμία σχέση με κανέναν, επειδή, δεν με ενδιαφέρει να γίνω αποδεκτός από μια κοινωνία και ένα κράτος που δέχεται να το υπηρετούν καθίκια που αποδίδουν στον Θεό τον φόνο ενός άοπλου, αθώου παιδιού.

Αρνούμαι λοιπόν να γίνω αποδεκτός από μια κοινωνία που πιστεύει σε κάτι που δεν υπάρχει, τον Θεό σας, μιας και δεν μπορεί να πιστεύει κανένας άνθρωπος σε μια ανώτερη δύναμη που πυροβολεί κατάστηθα το πιο πολύτιμο πράγμα που υπάρχει στην ζωή όλων μας, την ίδια την ελπίδα, που για 15 χρόνια μεγάλωνε κρυφά, κάτω από την σκιά ρασοφόρων παιδεραστών, ακροδεξιών τραμπούκων, αριστερών ξεπουλημένων. Μόνο ζώα το πιστεύουν αυτό, και τολμάνε να το λένε, πωρωμένα από την σαπίλα που στάζει από το εφιαλτικό τους πρόσωπο, το κυριολεκτικό και το μεταφορικό. Τόσο τα σβησμένα, τενεκεδένια μάτια της αποκρουστικής τους φάτσας, όσο και του προσωπείου που την κάνει ακόμα πιο τρομακτική, την σάπια μάσκα του σοβαρού εκπρόσωπου του νόμου και της τάξης.

Τόσα χρόνια που γράφω αυτή την στήλη, όσοι με διαβάζετε, ξέρετε ότι είμαι από τους βασικότερους υπαίτιους για την αφύπνιση κάποιων συνειδήσεων τόσο νωθρών που πρέπει να εισβάλλεις σε ένα οικτρό, ναζιστικής έμπνευσης τηλεπαιχνίδι και να μεταμφιεστείς σε διαγαλαξιακός παράφρων, ουρλιάζοντας συνθήματα για θύματα του παρακράτους όπως ο Γιώργος Μοναστηριώτης, την λευτεριά του οποίου διεκδικούσα, και είμαι σίγουρος ότι ελάχιστοι ξέρετε ποιος είναι. Τέσσερα χρόνια πέρασαν, και η χούντα που ψηφίζετε με τα σκατωμένα, ματωμένα χέρια σας, προσπαθεί να με μαζέψει και να με εκμεταλλευτεί για τους δολοφονικούς σκοπούς της κάθε φορά που προσπαθούσα να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου με όποιο τρόπο μπορούσα, τολμώντας να κάνω guerilla αγώνα στην αδίστακτη, εγκληματική καρδιά των mainstream media, την τηλεόραση, το βασίλειο του απόλυτα διεφθαρμένου ρουφιάνου. Αφελώς, προσπαθούσα να γλιτώσω τον οποιονδήποτε Αλέξη Γρηγορόπουλο από την τραγική μοίρα που του ετοιμάζουν οι χουντικοί την ώρα που χαζεύει, με τα ανυποψίαστα, αθώα, παιδικά του μάτια, τις ιδιωτικές φυλακές εκμετάλλευσης ανθρώπινης απελπισίας που αυτοαποκαλούνται reality shows.

Αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι ο οποιοσδήποτε Αλέξης Γρηγορόπουλος δεν έψαχνε, ούτε χρειάζεται κανένα σωτήρα. Είναι αθώος, καμία ενοχή δεν τον σκέπασε ποτέ. Η ενήλικη, ισοπεδωτική απελπισία δεν έχει ακόμα σκιάξει την ψυχή του, δεν πρόλαβε να φοβηθεί τίποτε, ούτε καν έναν παρακρατικό τραμπούκο στα Εξάρχεια, κάτι που οποιοσδήποτε Έλληνας κάποιας ηλικίας έχει μάθει να φοβάται και άρα να σέβεται περισσότερο και από τον ίδιο του τον εαυτό.

Δεν πρόκειται να σας διασκεδάσω με ιστορίες από το μέτωπο του πολέμου, το κέντρο της ηρωικής γειτονιάς της Εξαρχείων, που είναι το αντί-άβατο, μιας και εδώ δεν είναι ευπρόσδεκτοι οι θεοκράτες μπίζνεσμαν και οι παιδεραστές συνεργοί τους. Να αναζητήσετε γαργαλιστικές λεπτομέρειες για τον αδιάκοπο ψεκασμό τοξικών αερίων στο κέντρο της Αθήνας στα πολεμικά καρτούν από τα βρομοκάναλα, που παρακολουθείτε εκστασιασμένοι, από τον δανεικό σας καναπέ, όπου έχετε ταμπουρωθεί μέχρι να πεθάνετε, μούμιες με τηλεκοντρόλ.

Το μόνο που θα σας μεταφέρω, και αυτό επειδή η σιωπή είναι συνενοχή, είναι τα ουρλιαχτά. Τα ουρλιαχτά, κάθε νύχτα, ουρλιαχτά μακρόσυρτα των παιδιών που τρώνε αλύπητο ξύλο, στους δρόμους γύρω από το σπίτι μου, κάθε βράδυ, επί ώρες, ουρλιαχτά που δεν μεταδίδει η τηλεόραση αλλά δεν μπορώ να σωπάσω στο κεφάλι μου. Τα ουρλιαχτά, ξαφνικά, μέσα από τοξικά σύννεφα, καπνούς και απειλές των ένστολων και καλοπληρωμένων δολοφόνων. Τα ουρλιαχτά σε απαίσια χορωδία ή μόνα τους, απελπισμένα αλλά δυνατά, όχι παραπονεμένα αλλά αποφασισμένα, δεν θα μπορέσω να τα ξεχάσω ποτέ, ένα αντί-νανούρισμα που παγιώνει για πάντα μέσα μου τον τρόμο απέναντι σε αυτό το τέρας που λέγεται Ελληναράς Χριστιανοφασίστας Ψηφοφόρος Υποστηρικτής και Χρηματοδότης Φονιάδων Παιδιών.

Δεν θα στεναχωρηθώ για καμία υλική σας ζημιά την ώρα που έχει χαθεί η ίδια η ψυχή σας. Έσπασα το στούντιο του Alpha, εξαγριωμένος με τους Γερμανούς που ξανάρθαν, και τους οικοδεσπότες τους, τα γουρούνια με μουλαρωμένα αυτιά. Σίγουρα δεν μάθατε τίποτε για το τελευταίο μου ξέσπασμα, που αυτή τη φορά έγινε επειδή οι συνεργοί της χριστιανοφασιστικής χούντας μου έκοψαν το μικρόφωνο στον αέρα ενώ αναμετέδιδα την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Το έκανα με την ίδια απελπισία ενός φυλακισμένου που εξεγείρεται έστω και μάταια, όπως ξεσηκώθηκαν όλοι οι κολασμένοι στις φυλακές που χρηματοδοτείτε, οι απελπισμένοι που περιφρονήσατε ενώ έκαναν απεργία πείνας επί ένα μήνα διεκδικώντας την στοιχειώδη ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Που να ήξεραν ότι την διεκδικούν από εκείνους που την έχουν ξεπουλήσει εδώ και καιρό, όλοι εσείς, οι ελεύθεροι πολιορκημένοι της χούντας.

Δεν μπορώ να στεναχωρηθώ για καμία φθορά σε ιδιωτική περιουσία. Και αυτό επειδή λέτε ψέματα. Δεν είναι δική σας αυτή η περιουσία, είναι νοικιασμένη από τις τράπεζες στις οποίες πληρώνετε τοκογλυφικό νοίκι προκειμένου να μην σας σπάσουνε την βιτρίνα της δική σας χρεωμένης ζωής οι τραμπούκοι των εισπρακτικών. Δεν είναι δικά σας τα μαγαζιά αυτά, των πλούσιων που σας πατάνε τον λαιμό είναι. Οι αναρχικοί, ακόμα και οι ασφαλίτες που σας τα σπάσανε, το ξέρουν αυτό. Εσείς επιμένετε να πιστεύετε ότι είστε βασιλιάδες σε έναν κόσμο όπου η σκλαβιά όχι μόνο δεν αποσιωπείται αλλά διαπραγματεύεται τα δικαιώματα της σεμνά και ταπεινά.

Να χαίρεστε τους συνδικαλιστές σας, αυτούς που απομυζούν και την τελευταία απελπισμένη έκκληση για βοήθεια, την ζητιανιά του προ πολλού εξαθλιωμένου Έλληνα εργαζόμενου. Σας ξεπουλάνε για ένα πλάνο στις ειδήσεις και μίζα ίσα με μια πισινούλα στο χωριό, αυτήν που έσκαψαν παράνομα, κοντά στην αποθήκη όπου βιάζουνε και αγοράζουνε γυναίκες που έχουν απαγάγει από όλο τον πλανήτη. Όλοι σας δουλεύετε μέχρι θανάτου στα μπουρδέλα του νεοελληνικού trafficking. Του ελληναράδικου trafficking συνειδήσεων και ψυχών.

Θα τελειώσω με την πρώτη φράση που γράφτηκε σε αυτή την στήλη, πριν από 4 χρόνια, στο πρώτο φύλλο του Πρώτου Θέματος.

«Το μίσος είναι ένα από τα πιο ευγενικά συναισθήματα. Είναι καθαρό σαν διαμάντι και ειλικρινές σαν παιδί. Το αισθάνομαι για όλους και για όλα.»

ΥΓ.

Αυτή την στιγμή που όλα αλλάζουν, και μην ακούτε ότι άλλο σας λένε οι ρουφιάνοι, δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω τις ελάχιστες αληθινά δημοκρατικές εξαιρέσεις στα ΜΜΕ της χώρας, όπως ο Θέμος Αναστασιάδης, ο Κώστας Μπαξεβάνης, ο Γιώργος Στάμκος, το περιοδικό Soul και όποιον άλλον μου έδωσε αξιοπρεπές βήμα τα τελευταία, πολύ δύσκολα για όλους μας, χρόνια. Ελπίζω οι ελάχιστες εναπομείνασες κοιτίδες δημοκρατίας να είναι καταφύγιο για όσους θα αγωνίζονται ενάντια της χούντας. Αν χαθούμε από εδώ, ψάξτε με στο Facebook, έχω δύο προφίλ, για ασφάλεια, το Panagiotis Hadjistefanou Reprise και το Panagiotis Hadjistefanou Main Stage. Κάντε με add, τα ανανεώνω συχνότατα και είναι γεμάτα πληροφορίες για την τραγική αλήθεια που σας αποκρύπτει η τηλεόραση.

Ελπίζω όλοι μας να βρούμε αντάξιους συντρόφους στον αγώνα που μόλις αρχίζει. Χαιρετώ επίσης το τέλος της απάθειας, όπως και αν εκφράζεται αυτό το λυτρωτικό τέλος. Δεν θέλω πια να ακούω για μετριοπαθείς αντιδράσεις απέναντι στον νέο ναζισμό. Δεν θέλω την μέτρια ελεύθερη ζωή που μου προτείνουν τα γουρούνια που σταυροκοπιούνται, δεν θέλω να επενδύω στον εξευτελισμό της αξιοπρέπειας μου με δόσεις πληρωμένες από τον συνειδησιακό τάφο. Θέλω την απόλυτα ελεύθερη ζωή όλων όσων είναι νέοι στην ψυχή και άοπλοι στα χέρια. Και θα την έχω. Ακόμα και νεκρός από σφαίρα χαφιέ, επειδή όταν πεθαίνεις ελεύθερος, ζεις για πάντα.

,

από , 15/09/2009 1:34 μμ.


πολύ καλό.

από Asteri,tiko 15/09/2009 2:22 μμ.


δειτε και αυτο. Ανεβλαβης-χατζηστεφανου vs γεωργιαδη

http://www.youtube.com/watch?v=-zk45IbL-gU

από @ 15/09/2009 2:34 μμ.


"να ευχαριστήσω τις ελάχιστες αληθινά δημοκρατικές εξαιρέσεις στα ΜΜΕ της χώρας, όπως ο Θέμος Αναστασιάδης, ο Κώστας Μπαξεβάνης, ο Γιώργος Στάμκος, το περιοδικό Soul και όποιον άλλον μου έδωσε αξιοπρεπές βήμα τα τελευταία"

alithini dimokratia! afta ine! oreo kritirio opios sou dini vima na milisis ine dimokratis...an sou dwsi kai to laos vima (gia na pari psifous dimosiosxesitika) metatrepetai aftomata se dimokratiko mixanismo?

Αναφέρεται στον ίδιο Θέμο Αναστασιάδη που πήρε κάτι εκατομμύρια ευρώ μαύρα, άγνωστης προέλευσης;

Στον ίδιο Αναστασιάδη που ήταν για ένα φεγγάρι συνεργάτης και φίλος του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και κάνανε παρακρατικές μπίζνες μαζί;

Στον ίδιο Αναστασιάδη που έκανε κάτω από το τραπέζι συναλλαγή με την κυβέρνηση της Νέας Τρομοκρατίας, όσον αφορά το διάσημο dvd Ζαχόπουλου;

Ρωτάω, για να μην υπάρχουν αμφιβολίες...

από oh greed oh yes 15/09/2009 6:34 μμ.


Ναι όντως θα είχε ενδιαφέρον να μας εξηγήσει ο Π.Χ. τι εννοεί όταν ευχαριστεί ένα υποκείμενο όπως ο Θέμος Αναστασιάδης. Φαντάζομαι internet έχει στο εξαρχειώτικο σπίτι του, όχι;

από @λφάδι 15/09/2009 9:34 μμ.


Ναι, στον ιδιο Αναστασιάδη που επιδίδεται σε δημοσιογραφία κύρους ξεφτελίζοντας γυναίκες στην εκπομπή του και παίρνοντας ανοιχτά ακροδεξιές θέσεις στα "εθνικά" θεματα.
Ουστ τηλεμαϊντανοί, μου γινατε όλοι επαναστάτες ξαφνικά τώρα που γυρίζει, κουφάλες.

από anti-xafies 15/09/2009 10:58 μμ.


Episis syntrofoi kanenan den symferei na grafetai kai na xrisimopoiei to facebook to opoio ws gnwston pleon prokeitai gia kanoniko fakelwma kai malista ithelimeno...idika osoi moirazomaste tetoies idees vriskomaste se megalo kyndino me tin ekthesi opoiasdipote tetoias apopsis se diadiktyakous xwrous opws to xafiediko Facebook..
syntrofika, prosoxi...

από ... 16/09/2009 5:25 πμ.


τετοια αρθρα και τετοιοι τυποι σαν τον συγγραφεα του κειμενου μονο κακο κανουν,μεσοαστοι αρτιστες,εναλλακτικοι που προσπαθουν να το παιξουν πολιτικοποιημενοι αντιγραφοντας ξυλινη γλωσσα,εχουμε πηξει απο εναλλακτικους και ολο αυτο το τρεντι συναφι τους

από Angel of Death 16/09/2009 12:18 μμ.


βουτατε τη γλωσσα στο μυαλο εσεις οι απο πανω πριν μιλησετε και αρχισετε να ριχνετε κατηγοριες χωρις να γνωριζετε την πληρη δραση του κυριου Χατζηστεφανου....ελεος ολοι εδω μεσα να πεσετε να τους φατε ολους κορακια.....κρα κρα....συντροφοι του κ*λου

1. Οι αναρχικοί δεν προσφωνούμε ο ένας τον άλλο "κύριος" και "κυρία". 2. Απέφυγες να πάρεις θέση για το λιβάνισμα που έκανε ο Π.Χ. στον Θέμο Αναστασιάδη.

από Περαντζάδας 16/09/2009 3:02 μμ.


πες μας έσύ...Τα παιδιά δεν τον κράζουν γενικώς και αορίστως...τον κράζουν στο συγκεκριμένο...τι δεν έπιασες;

Τη βουτάν τη γλώσσα μην ανησυχείς....Να ανησυχείς μονάχα για την όραση σου!

από Angel of Death 16/09/2009 4:38 μμ.


καθολου αγχωμενο το μνμ...δε θα σου απαντησω εγω στο τι εχει κανει...καλο θα ηταν να το ψαξεις πριν βγεις να "σχολιασεις" καποιον......οποιος και να ναι.....προσωπικα χεστηκα ποιους και γιατι αποκαλει κυριους...εκεινο που επρεπε να κρατησω απο το κειμενο του το κρατησα....πληροφορικα εντελως την αναρχια υποστηριζω αλλα δεν ανηκω σε αυτη.....οι "ταμπελιτσε"ς που βαζετε και κρινετε τον καθε ανθρωπο,δε διαφερουν με αυτες των φασιστων.....φιλικα και χωρις να θελω να θιξω κανεναν αλλα και απ τη μυγα ξυγκι ρε παιδια? γιατι?

από ΕΝΑΣ 16/09/2009 5:30 μμ.


ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ... ΔΕ ΛΕΩ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ. ΤΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ... ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΣΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΩΝ ΑΝΗΚΕΙ...

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ. ΕΔΩ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΟΛΑΣΗ... ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ "ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΕΙ" ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ... ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΤΑ ΜΜΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ... ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΑΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥΣ???

ΕΠΙΣΗΣ, ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΑΛΦΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΦΥΣΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ, ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΕΣ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ. ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΡΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΟ ΕΚΤΙΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΘΙΚΙ, ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ:"ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΑΠΟ ΔΩ". Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ, ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΛΑΚΑΣ...

ΚΑΤΩ Η ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ

Υπάρχει μια σημαντική διαφορά - ο Π.Χ. πληρώθηκε για να το γράψει αυτό το κείμενο. Ενώ οι χρήστες του Athens Indymedia δεν πληρώνονται. Άλλο η δημοσίευση επί πληρωμή σε ένα καθεστωτικό μέσο, άλλο η συμμετοχή σε ένα μέσο αντι-πληροφόρησης.

Απαγόρεψε κανένας στον Π.Χ. να δημοσιεύσει κάποιο άρθρο του εδώ, ανώνυμα, ψευδώνυμα ή επώνυμα; Ποιός θα είχε αντίρρηση, αν γίνονταν σεβαστοί οι όροι δημοσίευσης/χρήσης του μέσου; Τι περισσότερο προσφέρει στον Π.Χ. το Πρώτο Θέμα από ένα οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μέσο αντι-πληροφόρησης; Θα μπορούσε και μόνος του να πάρει την πρωτοβουλία να στήσει κάτι αυτόνομο, δε χρειάζεται σώνει και καλά δηλαδή να έρθει εδώ. Ας στήσει το blog του, έξω από εμπορικά συμφέροντα και καθεστωτικές προδιαγραφές.

Ο Π.Χ. κάνει την επιλογή να δημοσιεύει τις απόψεις του επί πληρωμή σε καθεστωτικά μέσα και γι αυτό κρίνεται. Όχι για τις απόψεις του, που είναι δικαίωμά του να τις έχει, όπως οποιοσδήποτε άνθρωπος.

Και ακριβώς επειδή πληρώνεται για να δημοσιεύει τις απόψεις του, αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους εργοδότες του. Ας πληροφορηθεί λοιπόν ότι το 2009 υπάρχουν πλέον τρόποι να επικοινωνήσει και να ενεργήσει με σκέψεις και απόψεις χωρίς εργοδότες και δελτία παροχής υπηρεσιών.

από Παρτυ στο 13 οροφο 17/09/2009 1:52 μμ.


Και κάνουν  μαθήματα ηθικής τηλεπαράθυρων
Εκτος απο το κυριος και κυρία μάθε οτι αυτά «τα ξέρεις ποιος είμαι ,δεν ξερω ποιος είσαι»μακριά απο μας,πηγαινε να τα πεις στην  τατιάνα.Οτι γράφει ,για αυτο κρίνεται,και εντάξει ,δεν ήταν και ο μόνος που υποστήριξε την εξέγερση,μέσα απο μια εφημερίδα,απο ενα blog,στην ασφάλεια του σπιτιού του.(και δεν με ενδιαφέρει αν είναι στα εξάρχεια ,η στο ψυχικό)

από Περαντζάδας 17/09/2009 2:54 μμ.


Δεν σχολίασα κανένα και σε ρώτησα ευθέως αν ξέρεις τι έχει κανει να μας πεις μιας και εσύ το ισχυρίστηκες ειρωνευόμενος. Μετά σου είπα ότι οι παραπάνω έθιξαν συγκεκριμένα πράγματα και όχι γενικά και αόριστα για τη στάση του. Εσύ το πήγες εκέι και όχι οι υπόλοιποι(έστω οι περισσότεροι). Και δεν σταμάτησες εκεί αλλα συνέχισες για να πείς τον πικρό καημό σου για τη συνολική συμπεριφορά τους (των αναρχικών) ενώ πουθενά δε κάνανε το ίδιο για τον αναφερόμενο Π.Χ. αλλά ούτε και για εσένα.

Δεν νομίζεις ότι η στάση σου είναι Υπερβολική;
δεν νομίζεις ότι η στάση των περισσότερων εδω μέσα ήταν σοβαρή και όι βολική για αυτά που ήθελες να πεις κρεμάμενος απο το συγκεκριμένο θέμα;

Ο Π.Χ. δεν ξέρω ποιος είναι και τι κάνει.Δεν είμαι εγώ ο απουσιολόγος του κινήματος και του χώρου αλλά μπορώ να έχω μια μικρή, υποκειμενική αν θέλεις εικόνα του τι γίνεται.Εκεί που μπορώ και προφταίνω να συμμετέχω.
Το γεγονός ότι αποκαλέι για οποιον λόγο νομίζει αυτός τον Αναστασιάδη Κύριο και κάτι άλλους τον βάζει στην δυσάρεστη θέση να απολογηθεί κατ' εμέ αν θεωρεί ότι αποτελεί μέρος του χώρου. Εγώ τουλάχιστόν αν τον πετύχαινα σε καποια κουβέντα αυτό θα τον ρώταγα. Αυτό και πολλά άλλα του ιδιου βάρους ζητήματα έθεσαν οι περισσότεροι καθάρά και ξάστερα.

Έτσι σταράτα να απαντάς και εσύ και όχι πομφόλυγες και φληναφήματα.
τους Αμπλαούμπλες διάβασε τους στις εφημερίδες που δουλεύει ο Π.Χ.(όχι ότι είναι όλοι όσοι βγάζουν το ψωμί τους εκεί) και όχι εδώ!

 

από jameson 17/09/2009 3:22 μμ.


Μήπως μπορεί να μας πει πόσα πήρε από το Πρώτο Θέμα για το άρθρο του;

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License