Ψάχνω βιβλίο

Ψάχνω την "πραγματεια στην εθελοδουλεία"

Ψάχνω την "πραγματεια στην εθελοδουλεία" του Ετιέν ντε λα Μποεσί.Το έχει κανένας σε pdf;

από .. 17/09/2009 1:03 μμ.


Η «Πραγματεία περί Εθελοδουλείας» κυκλοφόρησε στα ελληνικά, λειψή στην αρχή, σε μετάφραση Μιχαήλ Στασινόπουλου, κι έπειτα ολόκληρη, σε μετάφραση Π. Καλαμαρά, από την «Ελευθεριακή Κουλτούρα« και, σε δεύτερη έκδοση, από το «Πανοπτικόν». Μεταφρασμένη ολόκληρη, και πολύ προσεκτικά αυτή τη φορά, βρίσκεται στο βιβλίο του Δημήτρη Κοτρόγιαννου, «Το πρόβλημα της εθελοδουλείας, Κριτική και ερμηνευτική προσέγγιση στον "Λόγο περί Εθελοδουλείας" του Ετιέν ντε λα Μποεσί», εκδόσεις «Κριτική»

από θεματοθετης 17/09/2009 2:11 μμ.


αλλα αν υπαρχει και σε ηλεκτρονικη μορφη θα με διευκολυνε τα μαλα!

από ΟΡΑ ΜΗΔΕΝ 17/09/2009 2:39 μμ.


Το εχω αντιγραψει εγω απο το βιβλιο και δε το βρηκα σε καποιο σαϊτ

«Φτωχοί , εξαθλιωμένοι και χαζοί  άνθρωποι ,έθνη αποφασισμένα για την ίδια σας τη δυστυχία και τυφλά στο δικό σας καλό !
Αφήνεστε να στερήστε μπροστά στα ίδια σας τα μάτια , το καλύτερο μέρος των εσόδων σας , τα χωράφια σας λεηλατούνται , τα σπίτια σας ληστεύονται , τα οικογενειακά σας κειμήλια αφαιρούνται . Ζείτε με έναν τέτοιο τρόπο , ώστε να μην μπορείτε να θεωρήσετε ούτε ένα πράγμα δικό σας , και μάλλον θα θεωρείτε τους εαυτούς σας τυχερούς που δανείζετε την ιδιοκτησία σας , τις οικογένειες σας και την ίδια σας τη ζωή.
Όλη αυτή η καταστροφή , αυτή η δυστυχία , αυτή η ερήμωση , πέφτει επάνω σας όχι από ξένους εχθρούς , αλλά από το μοναδικό εχθρό τον οποίο εσείς καθιστάτε τόσο δυνατό , για τον οποίο πηγαίνετε με γενναιότητα στον πόλεμο , για το μεγαλείο του οποίου δεν αρνείστε να προσφέρετε στο θάνατο τα ίδια σας τα κορμιά .Εκείνος , που έτσι σας καταδυναστεύει , έχει μόνο δύο μάτια , μόνο δύο χέρια , μόνο ένα σώμα , τίποτα παραπάνω από όσα  διαθέτει και ο τελευταίος άνθρωπος ανάμεσα στους αμέτρητους που κατοικούν στις πόλεις σας . στην πραγματικότητα δεν έχει  τίποτα παραπάνω για να σας καταστρέψει από την εξουσία που εσείς του απομείνατε.
Που βρήκε αρκετά μάτια για να σας κατασκοπεύει , εάν δεν του τα δώσατε οι ίδιοι ;
Πώς μπορεί  να έχει τόσα πολλά χέρια για να σας χτυπά , εάν δεν τα δανείστηκε από εσάς ;
Τα πόδια με τα οποία  ποδοπατά τις πόλεις σας , που τα βρήκε , αν δεν είναι δικά σας;
Πώς έχει οποιαδήποτε εξουσία πάνω σας , εκτός από μέσα από εσάς ;
Πώς θα τολμούσε να σας επιτεθεί αν δεν είχε τη συνεργασία σας ; Τι θα μπορούσε να σας κάνει , εάν εσείς οι ίδιοι δεν συνεργούσατε με τον κλέφτη που σας ρημάζει , εάν δεν ήσασταν συνένοχοι με τον εγκληματία  που σας σκοτώνει , εάν εσείς οι ίδιοι δεν προδίδατε τους εαυτούς σας ;
Σπέρνετε τα χωράφια σας ώστε να του δίνετε αγαθά για να πλιατσικολογήσει , ανατρέφετε τις κόρες σας ώστε να μπορεί να ικανοποιεί τη λαγνεία του , μεγαλώνετε τα παιδιά σας προκειμένου να ασκήσει πάνω τους το μεγαλύτερο προνόμιο που ξέρει-να οδηγηθούν στις μάχες του , να πάνε στο σφαγείο , να γίνουν υπηρέτες της  απληστίας του και όργανα της εκδίκησης του . Παραδίδετε τα  κορμιά σας στην σκληρή εργασία προκειμένου να είναι σε θέση να ικανοποιεί τις απολαύσεις του και να κυλίεται στις αισχρές ηδονές του .Αδυνατίζετε προκειμένου να τον κάνετε τον ισχυρότερο και τον ενδοξότερο που θα σας έχει υπό έλεγχο.
Από όλες αυτές τις ταπεινώσεις , τέτοιες που ούτε τα κτήνη του αγρού θα υπέμεναν , μπορείτε να απαλλαγείτε , αν το προσπαθήσετε , όχι περνώντας στη δράση , αλλά απλώς επιθυμώντας την ελευθερία.
Αποφασίστε να μην υπηρετείτε πλέον και αμέσως είστε ελεύθεροι .Δεν σας ζητώ να θέσετε τις χείρες πάνω στον τύραννο για να τον ανατρέψετε , αλλά απλώς να μην τον στηρίζετε πλέον.Τότε θα τον παρατηρήσετε σαν έναν μεγάλο Κολοσσό του οποίου αποσπάστηκε το βάθρο , να πέφτει από το ίδιο του το βάρος και να σπάει σε κομμάτια !»

(Ετιέν ντε Λα Μποεσί «πραγματεία  περί εθελοδουλείας» γραμμένο σε ηλικία 16 ετών το 1548)


από Σούπερ Αναρχικός Με Αρχείο 17/09/2009 3:20 μμ.


Υπάρχει περίπτωση να το έχω στο αρχείο μου σαν pdf, αλλά βοήθησέ με να ψάξω γράφοντας τον τίτλο και το όνομα του συγγραφέα στα Αγγλικά.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License