Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για τον Υμηττό (αυτοκινητόδρομοι & Π.Δ.«προστασίας»)

…ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ & ΤΟ ΝΕΟ Π.Δ. ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

post image

συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Τρίτη 22/9 - 6.30μμ - στο Σύνταγμα  

 

 

Το εν λόγω κάλεσμα προέκυψε από την τελευταία συνέλευση της «Πρωτοβουλίας Αγώνα…» (13/9 στο Βύρωνα) με τη συμμετοχή επιτροπών κατοίκων από δήμους γύρω από τον Υμηττό, ως μια απάντηση στις τελευταίες κινήσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ στα τέλη Αυγούστου για την προώθηση των σχεδιασμών του για τους «Νέους Αυτοκινητόδρομους Αττικής» και την τροποποίηση του Π.Δ. «προστασίας» του Υμηττού.

 

http://protovoulia-agona.blogspot.com/

 

για επικοινωνία:

protovoulia.agona.gia.imitto@gmail.com

 

Εικόνες:


31 Αυγούστου. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανακοινώνει τη δημοπράτηση των «Νέων Αυτοκινητόδρομων Αττικής», οι οποίοι θα περνούν πάνω και μέσα από τον Υμηττό και σε εδάφη και γειτονιές γύρω από αυτόν, συνδέοντας ήδη υπάρχοντα (και συνεχώς αναπτυσσόμενα) και νέα επιχειρηματικά κέντρα (καθώς και πεδία νέας οικιστικής επέκτασης)

                           

 20 Αυγούστου: Ανακοινώνεται το τελικό σχέδιο τροποποίησης του Π. Δ. «προστασίας» του Υμηττού με το οποίο νομιμοποιούνται επί της ουσίας οι ήδη υπάρχουσες αυθαιρεσίες (αναψυκτήρια, νεκροταφεία, ΚΥΤ-ΔΕΗ κ.α.) και αφήνεται περιθώριο σε κρατικούς φορείς και ιδιώτες να χτίσουν στον Υμηττό και νέες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης, νοσοκομεία, πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα κ.α.

 

Παράλληλα, προωθείται το νέο «Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής», το οποίο θέτει το πλαίσιο για εκτεταμένη οικιστική και επιχειρηματική επέκταση εντός της Αττικής δημιουργώντας μια «τερατούπολη» 8 εκ. κατοίκων  και υποβιβάζει τον Υμηττό σε «περιαστικό πάρκο».[σχετικό κείμενο που δημοσιεύτηκε κι εδώ: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1073483 ]

 

 

.

από Πατησίων - ΕΜΠ 20/09/2009 8:59 πμ.


post image
.

Εικόνες:

από δύο σχετικές κινητοποιήσεις 20/09/2009 10:37 πμ.


πριν από λίγους μήνες

 

(για να γίνει αντιληπτή η συνέχεια του αγώνα και …για να θυμηθούμε τα συνθήματα)

 

Μάης 09

πορεία από Σακέτα (Πρωτοβουλία Αγώνα …)

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1031345

 

Ιούνης 09

πορεία στο Υπουργείο Γεωργίας …στον Υμηττό (ανοιχτή συνέλευση Αγίας Παρασκευής)

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1044074

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License