Έδιωξαν από σπίτια που νοίκιαζαν πάνω από 100 Κούρδους πρόσφυγες στη Δάφνη

Χτες, Κυριακή 20/9 ο δήμος Δάφνης συνοδεία ένοπλων μπάτσων έδιωξαν από σπίτια που νοίκιαζαν 100 Κούρδους πρόσφυγες από το Β. Ιράκ.

Με εντολή του Δήμου της Δάφνης, και με την παρουσία μπάτσων που τους απειλούσαν με όπλα, πάνω από 100 Κούρδοι στη Δάφνη διώχτηκαν από τα σπίτια τους. Παρόλο που οι πρόσφυγες από το Β. Ιράκ πλήρωναν ενοίκιο για τα σπίτια αυτά, και είχαν και αποδείξεις (φυσικά αθεώρητες και χωρίς ημερομηνία) για ποσά από 150 - 1000 ευρώ το μήνα, χτες Κυριακή 20/9 τους έδιωξαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο αντιδήμαρχος Αγ. Δημητρίου Θεόφιλος Αναστασιάδης ισχυρίστηκε σε καθεστωτικά μέσα, ότι υπήρχαν πολλές καταγγελίες από τη γειτονιά και από το διπλανό σχολείο για τα προβλήματα υγιεινής που προκαλούσαν οι πρόσφυγες. Χρύσωσε μάλιστα το χάπι, λέγοντας πως οι Κούρδοι είναι θύματα εκμετάλλευσης και παρόλο που τους ξεσπίτωσαν, θα τους φιλοξενήσουν για 2,3 μέρες στις δημοτικές κατασκηνώσεις στη Ραφήνα!

Μετά? Πού θα τους πάνε? Στο ερώτημα αυτό δεν δίνει κανείς απάντηση.

Το σίγουρο είναι ότι μερικοί από αυτούς που δεν έχουν χαρτιά, θα βρεθούν στη φυλακή για το επόμενο εξάμηνο.

από κάποιος 21/09/2009 4:27 μμ.


Σε ποιά οδό ήταν αυτό το κτίριο που εκκενώθηκε;

από @ 21/09/2009 4:57 μμ.


.

από katikos_evriteris_perioxis 21/09/2009 5 μμ.


Αν καταλαβα καλα το γεγονος εγινε
στον Αγιο Δημητριο (Μπραχαμι) οχι
Δαφνη

από katikos_evriteris_perioxis 21/09/2009 5:17 μμ.


Ορισμενα επιπλεων δεδομενα:
οντος εγινε εκενοση στην οδο ανδρεα Παπανδερου ή Αλκινοου στον Αγιο Δημητριο (ο ιδιος δρομος αλαζει ονομα), και απο οσο ξερω οντος εχουν γινει κατα καιρους καταγελιες απο κατικους για της υγιονομικες συνθηκες που επικρατουσαν στο κτιριο. 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License