ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΠΑΝΕ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο αλλυλεγγύης στη ROSA NERA,για την επίθεση από φασίστες,από τον κοινωνικό χώρο ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΙΚΠΑ.

Την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη μια ομάδα φασιστοειδών χτυπούν την Κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά.
Εικοσιπέντε περίπου άτομα με παλούκια και κράνη,με ένα καλά οργανωμένο σχέδιο,μπήκαν μέσα στο κτήριο της κατάληψης,όπου βρίσκονταν μόνο τρία άτομα φιλοξενούμενοι,και σπάσανε ότι βρήκαν μπροστά τους.
Όλα αυτά γίνονται διότι το κράτος τους αβαντάρει, τα Μ.Μ.Ε τους προμοτάρουν και οι μπάτσοι τους υποκινούν και τους προστατεύουν.Αυτοί σαν γνήσιοι μισθοφόροι μιας άλλης εποχής κάνουν την βρώμικη δουλειά με τον γνωστό ύπουλο και άνανδρο τρόπο,που λειτουργούσαν πάντα. Πρώτα ήταν οι μετανάστες,ένα κομμάτι της κοινωνίας ευάλωτο,που γίνεται πάντα το εξηλαστήριο θύμα για ότι συμβαίνει σε αυτή.

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης,όπως αυτή που διανύουμε,τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα είναι ο εύκολος στόχος.Ακόμα και οι μικροαστοί πιστεύουν ότι οι μετανάστες ευθύνονται για την κρίση και θέλουν άμεσα να βρεθεί λύση,διότι αυτοί είναι ο κίνδυνος για τις περιουσίες τους,που με “κόπο” και “ιδρώτα” (παίρνοντας δάνεια και δουλεύοντας για ψίχουλα για κάποιο αφεντικό) έφτιαξαν.
Ήταν οι “αγανακτισμένοι” πολίτες που βγήκαν στους δρόμους της Πάτρας τον Δεκέμβρη και αυτοί που με τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής έκαναν τις επιτροπές κατοίκων κατά των μεταναστών στην Αθήνα.Είναι αυτοί που δίνουν λόγο ύπαρξης στους φασίστες και που τους δίνουν την “άδεια” να λειτουργούν ως “προστάτες της εθνικής ασφάλειας”.

Αφού καθάρισαν με τους μετανάστες,ο επόμενος εσωτερικός εχθρός του συστήματος και του κράτους είναι ο αντιεξουσιαστικός χώρος και οι καταλήψεις.Ένας χώρος,που με κάθε μέσο και κάθε τρόπο τους αντιστέκεται και τους χτυπά καθημερινά.Έναν χώρο,που κυνηγούν και προσπαθούν να αποδυναμώσουν,χωρίς αποτέλεσμα,εδώ και χρόνια ,με τρομονόμους,κουκουλονόμους και με διαρκή καταστολή.Το κομμάτι του επαναστατικού κινήματος,το οποίο εξλήχθηκε,κέρδισε μεγάλη εμπειρία και ανέβασε τον πύχη της αντίστασης σε όλη την χώρα μετά τον Δεκέμβρη.Αφού είδαν όμως ότι κάθε τους προσπάθεια κατέληγε στο κενό,αποφάσισαν να στείλουν τους γνωστούς-άγνωστους παρακρατικούς,με τις πλάτες των μπάτσων και του κράτους,να “καθαρίσουν για αυτούς”.
Χτυπήματα που έγιναν από το ακμάζον παρακράτος μέσα στο καλοκαίρι,όπως η εκκένωση του Εφετείου,όπου κατοικούσαν μετανάστες και που πολλές φορές πυρπολήθηκε από αυτούς τους “άγνωστους” ,ο εμπρησμός του οικισμού των μεταναστών στο λιμάνι της Πάτρας,τα συνεχή πογκρόμ του Αγ.Παντελεήμονα και της Ομόνοιας μέχρι και οι επιθέσεις σε καταλήψεις όπως η Villa Amalias και η Rosa Nera,κάνει εμφανείς τις προθέσεις τους και τον γενικότερο σχεδιασμό τους,ο οποίος τέθηκε σε εφαρμογή μετά τις εκλογές,που μας πέρασαν.

Η άνοδος της ακροδεξιάς έχει να κάνει με το αβαντάρισμα,που δέχεται από τους μηχανισμούς της ελληνικής “δημοκρατίας”.
Ιστορικά,όποτε δημιουργείται κενό εξουσίας και κυριότερα έμπρακτη αμφισβήτηση των θεσμών,ο φασισμός αναλαμβάνει ρόλο.Από το γάμο του Άδωνι μέχρι τις μαϊμού επιτροπές κατοίκων στον Αγ.Παντελεήμονα,τα Μ.Μ.Ε. εκτελούν υπηρεσίες προπαγανδίζοντας τα εμετικά πιστεύω των εχθρών του ανθρώπου και ενισχύοντας τεχνητά την βρυκολακιασμένη πολιτική τους βάση.Μέσα σε αυτό το γενικότερο σχεδιασμό,το παρακράτος έχει ρόλο,καθώς πίσω από το χαμόγελο του Καρατζαφέρη κρύβεται ο μαχαιροβγάλτης της Χ.Α. Λειτουργούν παράλληλα και σε συντονισμό από κοινό κέντρο.
Στόχος είναι όλος αυτός ο κόσμος που τους τελευταίους μήνες δείχνει ότι αμφισβητεί τις έτοιμες λύσεις και κρατά ανοιχτά αυτιά σε νέες προτάσεις και τρόπους οργάνωσης,να τρομοκρατηθεί και να κρυφτεί ξανά στον καναπέ του.Όσο και να προσπαθεί να μας πείσει το ΛΑ.Ο.Σ ότι δεν έχει καμία σχέση με τα μέλη της Χρυσής Αυγής,τα αποτελέσματα δείχνουν το αντίθετο.
Έχουμε δει πάρα πολλές φορές ποιοι είναι αυτοί που τον υποστηρίζουν και που μαζεύονται στις συγκεντρώσεις του Καραντζαφέρη και τον χαιρετούν με ναζιστικό τρόπο ως άλλο Αδόλφο Χίτλερ. Τώρα βρέθηκαν και εδώ.Με κινήσεις,τέτοιου επιχειρησιακού επιπέδου,που μόνο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη είχαμε παρατηρήσει ως και όχι με τους συνήθεις τρόπους που δρούσαν στην Κρήτη,

Εμείς από την μεριά μας έχουμε να πούμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν τις ανεχόμαστε και δεν θα μείνουν αναπάντητες.Όπως έχουμε δείξει και στο παρελθόν σε κάθε τους προσπάθεια να βγουν από τις τρύπες τους,είτε στο Ηράκλειο είτε στα Χανιά,δεν κατάφεραν παρά μόνο να κρυφτούν ακόμα περισσότερο.

Ως κομμάτι του κινήματος αντίστασης,θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε σε κάθε είδους επιχειρήσεις καταστολής από κράτος και φασιστοειδή.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/9 18:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ


ΚΑΤΑΛΗΨΗ Π.Ι.Κ.Π.Α. ΜΕΡΑΜΒΕΛΟΥ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΓΩΝΙΑ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License