Ο γελοιος Χατζάρας στην φασιστοσύναξη του Αγ. Παντελεημονα

Ο γελοίος και άθλιος Χατζάρας κεντρικός ομιλητής στην σύναξη των διακοσίων αποβλακωμένων ακροδεξιων μικροαστών

Ο γελοίος και άθλιος Χατζάρας κεντρικός ομιλητής στην σύναξη των διακοσίων αποβλακωμένων ακροδεξιων μικροαστών ε;

Ας πούμε όμως δυό λόγια για το θέμα γενικότερα.

Το αστικό κράτος είναι ταξικά ρατσιστικό. Δηλαδή το αστικό κράτος ως κράτος των κυρίαρχων αστών ενσωματώνει δομικά στις πολιτικές του και στους θεσμούς του αλλά και στην κυρίαρχη κλίμακα αξιών του το στοιχείο του ταξικού διαχωρισμού και των διακρίσεων απέναντι στους γηγενείς εκμεταλλευόμενους εργάτες και στους φτωχούς.

Προεκτείνοντας το προηγούμενο: οι αστικές κρατικές πολιτικές αυτές είναι διπλά καταπιεστικές απέναντι στους ξένους εργάτες παράνομους ή μη, ενω ταυτοχρόνως αυτές οι πολιτικές προσφέρουν προνομιακό πεδίο ενσωμάτωσης των γηγενών εργατών στην αστική ιδεολογία παροξύνοντας τις αντιθέσεις με τους αλλοδαπούς εργάτες σε φυλετική και πολιτισμική βάση. Αυτή την εξειδικευμένη εργασία υλοποιεί η ακροδεξιά.

Να θυμηθούμε τα αυτονόητα:

ΝΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ (γιατί εμείς είμαστε σε πολύ καλύτερη και ισχυρότερη θέση απ αυτούς) ΝΑ ΕΜΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΑΝ ΤΗΝ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Όμως άμα έχεις 100.000 νατοϊκό στρατό (και έλληνες στρατιώτες μέσα να μην ξεχνιόμαστε) στην χώρα σου, που βομβαρδίζει χωριά και πόλεις, γάμους και βαφτίσια, κυβέρνηση αρπακτικών, δολοφόνων, καλπονοθευτών κουϊσλινγκ και ανεργία 70% Τι να κάνεις; Η πας με τους Ταλιμπάν και την Αλ Καϊντα (δεν μπορούν όμως όλοι και να θέλουν - γι αυτό έχει και τόσους πολλούς παράνομους ανήλικους Αφγανούς μετανάστες) ή πας με τους τοπικούς ταγματασφαλίτες ή μεταναστεύεις.

Δηλαδή το φαινόμενο είναι άμεσο αποτέλεσμα της δυτικής ιμπεριαλιστικής επέμβασης.

Πρέπει λοιπόν να κόψουμε τον πνευματικό αυνανισμό που έχει αρχίσει να απλώνεται.
Εκτός από τους επαγγελματίες τυχοδιώκτες - ως επι το πλείστον δυτικό φρούτο αυτό - κανείς δεν φεύγει από την χώρα του και μάλιστα σε τέτοιες φρικτές και επικίνδυνες διαδρομές, εάν δεν αναγκαστεί από κάτι πολύ σοβαρό είτε αυτό είναι φοβερή ανέχεια, είτε πόλεμος, είτε φυσική και περιβαλλοντική καταστροφή, είτε πολιτική εκδίωξης του από τη τοπική άρχουσα τάξη για να εκτονώσει την κοινωνική και πολιτική αναταραχή. Εξάλλου το αντίστοιχο έκανε η δική μας ξεπουλημένη Δεξιά τις δεκαετίες του 50 και 60 διώχνοντας οργανωμένα εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους εργάτες και ξεκληρισμένους αγρότες στην Γερμανία και στο Βέλγιο και όχι μόνον.

Το χυδαίο και κουραστικό με τους δεξιούς υποκριτές όλων των αποχρώσεων είναι ότι ενώ ξέρουν πολύ καλά ΓΙΑΤΙ δημιουργήθηκε αυτό το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ευρώπη, ποιές είναι οι πραγματικές αιτίες του και ενω γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες που το περιβάλλουν, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ τους απασχολούν ΚΑΘΟΛΟΥ, κάνουν ότι δεν τα βλέπουν και ούτε βέβαια τα αντιπαλεύουν.

Οι καθαρόαιμοι αποβλακωμένοι δεξιοί επιμένουν στα ζητήματα της "καταστροφής της εθνικής ταυτότητας" και της νόθευσης του εθνικού αίματος κλπ, η δε παραφυάδα της "πατριωτικής αριστεράς" συνεπικουρεί τον αγώνα τους προσφέροντας "αριστερή" επιχειρηματολογική κάλυψη στις χυδαιότητες τύπου "επιτροπές κατοίκων Αγιου Παντελεημονα."

Τελικά δεν είναι θέμα απλώς συμπαράστασης στους μετανάστες, που είναι η μοναδική ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΤΑΣΗ σ' αυτή την μεγάλη καταστροφή του καιρού μας που προκαλεί ο φρενιασμένος καπιταλισμός, είναι και ζωτικό ζήτημα για το εργατικό κίνημα μας.

Η αστική τάξη και οι σύμμαχοί της, κάνουν μια χαρα την δουλειά τους όσο η εργατική τάξη είναι διασπασμένη και αλληλοσπαράσσεται. Αφ' ενός η α.τ. εκμεταλλεύεται στο μάξιμουμ και τους μετανάστες και τους έλληνες εργάτες, αφ' ετέρου χρησιμοποιώντας την ακροδεξιά πατριδοκαπηλεία διαιωνίζει την διάσπαση της εργατικής τάξης και την συνέχεια της απρόσκοπτης εκμετάλλευσης.

Από την στιγμή που βρέθηκαν και δουλεύουν εδώ πρέπει να οργανωθούν συνδικαλιστικά και πολιτικά. Πρέπει οι έλληνες εργάτες να τους αγκαλιάσουν, να τους οργανώσουν και να αντιπαλέψουν από κοινού τον ταξικό αντίπαλο-ντόπιο και ξένο. Ακόμα, όπως κάποτε έκαναν οι διεθνιστές, να βοηθήσουν όσο μπορούν στην ανατροπή του καθεστώτος της χώρας τους...

Ο άλλος δρόμος είναι να κάνεις θλιβερες επιτροπές αποβλακωμένων ακροδεξιών στις γειτονιές και να τους πλακώνεις στο ξύλο πιέζοντας το αστικό κράτος και τα κόμματα του να κάνει σκούπες, να αυτοκτονεί κανέναν που και που στα αστυνομικά τμήματα και να τους μαντρώνει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης...

Επιπλέον και κάτι άλλο, οι περιοχές κάτω από την Πατησίων ήταν σε διαδικασία υποβάθμισης ήδη από την δεκαετία του 80. Γεμάτες μπάρ, καταγώγια, μπουρδέλα, κρυφα μασσασάδικα, νυκτερινά κέντρα κλπ. Τότε δεν φώναζε κανείς, ίσως γιατί αρκετοί εκεί έβγαζαν τα "προς το ζείν" και πολλοί περισσότεροι απολάμβαναν τις σχετικές υπηρεσίες. Μετά το 90 άρχισαν να εγκαθίστανται μετανάστες με τις οικογένειες τους μέχρι που αντιστράφηκε σχεδον η πληθυσμιακή σύνθεση.

Σαφώς και υπάρχει πρόβλημα εγκληματικότητας μόνον που τα πογκρόμ εναντίον των μεταναστών δεν το λύνουν. Μήπως υπάρχουν και άλλες αιτίες για την εγκληματικότητα πέραν των άνεργων μεταναστών; Και μήπως υπάρχουν και κοινωνικές πολιτικές έστω απο το αστικό κράτος για μείωση της εγκληματικότητας ντόπιας και ξένης που ούτως ή άλλως γεννά το σύστημα εκμετάλλευσης;

Τέλος, κανείς δεν είπε ότι δεν είναι σοβαρό πρόβλημα η είσοδος και παραμονή εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών στην χώρα και ότι αυτό δεν έχει πολλών ειδών συνέπειες στην κοινωνία μας. Προφανώς όμως σημασία έχει πως το ερμηνεύεις και πως το αντιμετωπίζεις.

από αναρχικοί βιντεολάγνοι 24/09/2009 10:18 μμ.


Μήπως έχει κάποιος πλάνα αρχείου από την εποχή που το κατακάθι αυτό ήταν στην ΕΡΤ;

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License