Οι Ρομά της πόλης της Λευκάδας στον "βόθρο"!

Επαίσχυντη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης της Λευκάδας για εξορία των τσιγγάνων της πόλης δίπλα στο ρυπογόνο εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού των βοθρολυμάτων της πόλης.

ΟΙ ΡΟΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΤΟΝ "ΒΟΘΡΟ"!

Στις 2 Αυγούστου θέταμε το ερώτημα: Θα επιτρέψουμε την ναζιστική «τελική λύση» στο πρόβλημα που έχουμε δημιουργήσει στους συμπολίτες μας Ρομά (τσιγγάνους) και στην Λευκάδα;

Η «τελική λύση» υποστηρίζαμε ότι είναι η εκδίωξη των Ρομά από το νησί της Λευκάδας, την οποία θεωρούσαμε στόχο των ρατσιστών, που μέχρι σήμερα εύρισκαν αρωγό τις κάθε είδους αρχές, αστυνομικές, δημοτικές κλπ.

Πριν περάσουν δύο βδομάδες από την καταγγελία μας, ο άγριος ξυλοδαρμός από την αστυνομία νεαρού Ρομά και οι βρισιές και τα χτυπήματα στην μάνα του (βλέπε βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=jGp7psVdeG8) με πρόσχημα την εξακρίβωση ταυτότητας αλλά στην πραγματικότητα, όπως φάνηκε από άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε τοπική εφημερίδα, επειδή η οικογένεια του νεαρού είχε κατασκηνώσει σε ένα δασάκι στην είσοδο της πόλης και χαλούσε την επιθυμητή για τους τουρίστες βιτρίνα, υπήρξε η κραυγαλέα απόδειξη ότι οι ρατσιστές δεν το βάζουν κάτω και ο σκοπός τους παραμένει να διώξουν τους Ρομά από την Λευκάδα.

Αυτόν τον σκοπό ήρθε να επιβεβαιώσει πανηγυρικά η απόφαση του πρόσφατου 24ου δημοτικού συμβουλίου της πόλης της Λευκάδας: Ψηφίστηκε από όλους τους παρευρισκόμενους δημοτικούς συμβούλους, πλην του κ. Θ. Καββαδά, που αποτέλεσε φωτεινή εξαίρεση, η εισήγηση του δημάρχου να εκδιωχθούν οι Ρομά της πόλης από το σημείο του σκουπιδότοπου, κοντά στο Κ.Τ.Ε.Λ., όπου τους είχαν εξορίσει πριν κτιστεί το Κ.Τ.Ε.Λ. και άλλα μεγάλα σουπερμάρκετ (βλέπε βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=w2AwS9dcJ_g)και να οδηγηθούν στο τέρμα του σκουπιδότοπου, ένα χιλιόμετρο πιο μακριά, δίπλα ακριβώς από τις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού, όπου η μπόχα είναι αφόρητη και δεν μπορεί να σταθεί άνθρωπος περισσότερο από λίγα λεπτά. Δηλ. στα σκουπίδια που περιβάλλουν τους συμπολίτες μας Ρομά, το δημοτικό συμβούλιο απεφάσισε να προσθέσει και τα σκατά. Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο δρόμος που οδηγεί στον «βόθρο» της πόλης είναι ένας πολύ στενός χωματόδρομος, που είναι γεμάτο λακκούβες και  λασπόνερα και κάθε πέντε λεπτά καταλαμβάνεται ολόκληρος από ένα βυτιοφόρο που πηγαίνει να αδειάσει στον «βόθρο» της Λευκάδας, η εξορία των τσιγγάνων δίπλα στο «βόθρο», αν πραγματοποιηθεί, θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα μικρά τσιγγανάκια, που συνήθως ξεφεύγουν από την επιτήρηση των μανάδων τους, να αλεστούν κυριολεκτικά από τις ρόδες των βυτιοφόρων!

Φρονούμε ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Λευκάδας, υπολογίζει στην άρνηση των τσιγγάνων να θυσιάσουν τα παιδιά τους για να παραμείνουν στην Λευκάδα και στον με αυτόν τον τρόπο εξαναγκασμό τους να εγκαταλείψουν το νησί. Εκ των πραγμάτων αποσκοπεί στην «τελική λύση», όπως είχαμε προειδοποιήσει.

Όμως αν αυτός ο εκβιασμός δεν πιάσει και, όπως φάνηκε από συνέντευξη σε τοπική εφημερίδα, κάποιοι τσιγγάνοι κάνουν το λάθος να «ζήσουνε στον βόθρο», το αίμα των παιδιών που θα αλεστούν από τις ρόδες των βυτιοφόρων, θα βαραίνει πάντα σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο της Λευκάδας, όπως αυτός εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο. Εκτός, βέβαια, αν γι’ αυτούς που ψήφισαν αυτή την απόφαση, οι τσιγγάνοι της Λευκάδας δεν έχουν μεγαλύτερη αξία από ότι είχαν οι Εβραίοι για την ναζιστική κυβέρνηση της Γερμανίας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «ΛΕΥΚΑΔΑ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ»                25-9-2009  

από roma 26/09/2009 12:12 πμ.


 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License