εξώδικο στην ΕΛ.ΑΣ

απο το Πρώτο Θέμα (αν και σιχαίνομαι τον ιδιοκτήτη του και τα δημοσιεύματά του)

Εξώδικο από φούρναρη κατά της ΕΛ.ΑΣ 6 Οκτωβρίου 2009, 15:02Των ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΩΠΟΤΑ, ΑΡΙΑΣ ΚΑΛΥΒΑ

Φούρναρης κατηγορεί διοικητή αστυνομικού τμήματος ότι του κάνει τη ζωή …κόλαση, από την ώρα που αποφάσισε να σταματήσει τις  εκπτώσεις στους αστυνομικούς!  Ένα εξώδικο που έφτασε τηn περασμένη Πέμπτη στα γραφεία του υπουργού Εσωτερικών και του αρχηγού της Αστυνομίας προκαλεί ερωτηματικά για τον τρόπο που κάποιοι αντιλαμβάνονται την λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. Αν πραγματικά αληθεύουν  οι καταγγελίες τότε θα πρέπει η αντίδραση των στρατηγών να είναι άμεση, καθώς τίθεται ακόμη και θέμα ασφάλειας του πολίτη στην συγκεκριμένη περιοχή.

        Καταγγέλοντες  είναι οι εκπρόσωποι της εταιρείας «Το χωριάτικο», οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ λένε πως όταν έκοψαν την έκπτωση στους αστυνομικούς του Τμήματος Πατησίων «ξεκίνησε διωγμός της επιχείρησης μας, υποκινούμενος και καθοδηγούμενος από τον διοικητή, με εμπάθεια και σκοπό την πρόκληση οικονομικής ζημιάς αφενός και αφετέρου πρόκλησης τρόμου και ταραχής και προσωπικό και του πελάτες». Σύμφωνα πάντα με το εξώδικο που έφτασε στον υπουργό και τον αρχηγό η κόντρα έφτασε στο σημείο να τοποθετήσει μέχρι φρουρούς στην είσοδο του καταστήματος…

Κόντρα για το σκόντο…

Οι περιγραφές και τα όσα αναφέρονται μέσα από τις δέκα σελίδες του εξώδικου που φέρει την υπογραφή του προέδρου της εταιρείας Άγγελου Γιαννακόπουλου, πραγματικά παραπέμπουν σε παλιές ελληνικές ταινίες…

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο. «Συμφωνήθηκε να πωλούμε στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας του τμήματος Πατησίων από τα τοπικά μας καταστήματα προϊόντα όπως καφέ, τυρόπιτες με έκπτωση που ανέρχεται σε 50%. Στο χώρο ευθύνης του συγκεκριμένου τμήματος λειτουργούν τέσσερα καταστήματα, επί της οδού Πατησίων 374,272,237 και επί της οδού Αγίας Λαύρας 22» αναφέρεται στο εξώδικο και λίγο πιο κάτω διευκρινίζει: «Στις δυο το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου προσήλθε στο κατάστημα της οδού Αγίας Λαύρας η κόρη του διοικητού του Α.Τ Πατησίων για να προμηθευτεί προϊόντα, αλλά μόλις πληροφορήθηκε ότι καταργήθηκε η έκπτωση άφησε επί τόπου τα είδη που επιθυμούσε να αγοράσει και έφυγε αρνούμενη να αποδεχθεί τις νόμιμες τιμές που ισχύουν για όλους».

        Όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες της αλυσίδας η αντίδραση του πατέρα της κοπέλας και διοικητή στο συγκεκριμένο τμήμα ήταν άμεση… «Από το πρωί της επόμενης ημέρας ξεκίνησε ο διωγμός της επιχείρησης μας…Δεν είναι μόνο η πρόκληση οικονομικής ζημίας ( δια της παρεμποδίσεως λειτουργίας των καταστημάτων μας, της πρόκλησης τρόμου και ταραχής στο προσωπικό και τους πελάτες, αλλά ο εν λόγω διοικητής οχλεί, προτρέπει και παρακινεί όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε συνεχείς και ενδελεχείς ελέγχους στα καταστήματα μας για την επιβολή κυρώσεων με στόχο την εξόντωση μας».         

       

                        Τα περιστατικά

 

Οι συντάκτες του εξώδικου αναφέρουν συγκεκριμένα περιστατικά σύμφωνα με τα οποία υποστηρίζουν «Ο διοικητής λόγω της αλλαγής της τιμολογιακής μας πολιτικής και κατά κατάχρηση της εξουσίας που διαχειρίζεται, διενεργούσε κατ΄ επανάληψη νόμιμους ή νομιμοφανείς αλλά και παράνομους ελέγχους στα καταστήματα μας». Έτσι, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα πάντα με το εξώδικο αστυνομικοί του τμήματος πήγαν στο κατάστημα της οδού Αγίας Λαύρας και πέρασαν χειροπέδες σε πέντε άτομα εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν εργαζόμενοι και ο ένας πελάτης. Δύο ώρες αργότερα την ίδια ημέρα έγινε εκ νέου έλεγχος στο συγκεκριμένο κατάστημα με «λεία» έναν ακόμη υπάλληλο ο οποίος είχε πάει για να αντικαταστήσει τους συλληφθέντες συναδέλφους του. Όμως το μπαράζ συλλήψεων δεν σταμάτησε εκεί… Σύμφωνα πάντα με το εξώδικο η …. αποψίλωση των υπαλλήλων συνεχίστηκε και τις επόμενες ημέρες σε όλα τα καταστήματα. Μάλιστα την περασμένη Πέμπτη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο εξώδικο, κλιμάκιο των υγειονομικών υπηρεσιών της Νομαρχίας Αθηνών μετά από προτροπή του διοικητή επισκέφθηκε τα καταστήματα χωρίς όμως να διαπιστώσει κάποια παράβαση. «Κατά το διάστημα από 19 Σεπτεμβρίου έως και σήμερα τα όργανα του Α.Τ Πατησίων, ασχολούνται αποκλειστικά με την επιχείρηση μας βεβαιώνοντας ανύπαρκτες παραβάσεις και δεν έχουν ασχοληθεί με κανένα άλλο αρτοποιείο στην περιοχή αρμοδιότητας τους».

        Μάλίστα όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες της εταιρείας έχουν προσφύγει δύο φορές στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να καταγγείλουν τα όσα υποστηρίζουν ότι πράττει σε βάρος τους ο διοικητής του συγκεκριμένου τμήματος.

        Αυτό που απομένει είναι να διενεργηθεί έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τελικά αν πρόκειται για αληθείς καταγγελίες ή ανυπόστατες κατηγορίες με φόντο τους ελέγχους που διενεργεί σε καταστήματα του κέντρου της Αθήνας η Αστυνομία.

 


Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΔΙΩΧΘΕΙ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ TRAFFICKING.

.

από . 06/10/2009 6:05 μμ.


Αναδημοσίευση από εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" (11/10/08)
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 15 ΜΕΛΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΛΕΥΚΗΣ ΣΑΡΚΟΣ
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΝΕΛΛΟΥ
«Λευκός άρτος» ήταν η κωδική ονομασία της αστυνομικής επιχείρησης, «μαύρο ψωμί» έτρωγαν τα θύματα του εμπορίου λευκής σαρκός και το παντεσπάνι περίσσευε για τα μέλη της διεθνούς ομάδας οργανωμένου εγκλήματος, που εξαρθρώθηκε ύστερα από διετή έρευνα.

Την οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα κάλυπτε μια offshore εταιρεία κυπριακών συμφερόντων, ενώ τα κέρδη του κυκλώματος ξεπλένονταν με αλυσίδα αρτοποιείων και επιχειρήσεις real estate στην Αττική.

Οπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, συνελήφθησαν 15 μέλη της οργάνωσης, ενώ άλλα 16 άτομα συνελήφθησαν και παραπέμπονται για διάφορα αδικήματα. Δύο από τις γυναίκες που εντοπίστηκαν χαρακτηρίστηκαν ως θύματα δουλεμπορίου και τέθηκαν υπό την προστασία αρμόδιων φορέων.Εκτός των συλληφθέντων αναζητούνται οκτώ ακόμη εμπλεκόμενα άτομα (Ελληνες και αλλοδαποί), μεταξύ των οποίων ο φερόμενος ως εγκέφαλος και αρχηγός του κυκλώματος. Στα χέρια των Αρχών, όμως, βρίσκεται ο αδελφός του.

Οπως ανακοινώθηκε, στην τελική φάση της αστυνομικής επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν 60 αστυνομικοί, 7 εισαγγελείς και προσήχθησαν συνολικά 94 άτομα.

Οι έρευνες έγιναν: σε δύο καταστήματα strip-show στη λεωφόρο Συγγρού και στη Μεταμόρφωση, σε μια πολυκατοικία στη Νέα Ιωνία (χώρο κράτησης των γυναικών), στα κεντρικά γραφεία της αλυσίδας φούρνων (12 στην Αττική) με την επωνυμία «το Χωριάτικο» και σε διάφορα διαμερίσματα, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία. Ως ιδιοκτήτες της εταιρείας αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής φέρονται οι αδελφοί και κατηγορούμενοι Αγγ. Γ. και Αντ. Γ. Στην κυπριακή offshore desena limited ανήκαν τα καταστήματα strip-show «Αλκατράζ» και «Σταρ», ενώ εκπρόσωπος της offshore στην Ελλάδα φέρεται ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας φούρνων.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατέσχεσε ποσό 60 χιλιάδων ευρώ και πλήθος εγγράφων, που καταδεικνύουν τους τρόπους που χρησιμοποιούσε η οργάνωση προκειμένου να ξεπλένει τα έσοδά της από τις παράνομες δραστηριότητες.

Με τον κλασικό τρόπο η οργάνωση στρατολογούσε γυναίκες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Στη συνέχεια τις εφοδίαζε με πλαστά διαβατήρια Λιθουανίας ή με πλαστά δικαιολογητικά υποβολής αίτησης για πολιτικό άσυλο, εξασφαλίζοντάς τους εικονική νομιμότητα. Ακολούθως τις εγκαθιστούσε σε διαμερίσματα στην Αθήνα και τις εκμεταλλευόταν σεξουαλικά στα καταστήματα που διατηρούσε η οργάνωση στην Αττική, αλλά και σε ιδιωτικά ερωτικά ραντεβού. Οι συλληφθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση έχουν επτά διαφορετικές εθνικότητες.

Οι δραστηριότητες του κυκλώματος χρονολογούνται τουλάχιστον από το 2006 και στις έρευνες ενεπλάκησαν η EUROPOL, η INTERPOL και η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι: συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία, αρπαγή, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αντίσταση, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και εκδιδομένων. *

από pf 06/10/2009 7:43 μμ.


ισχυει το παραπανω...

από οεο 07/10/2009 10:08 πμ.


Ισχυει για τη μαστροπια ,ο τυπος ειναι μεγαλη λερα και σιγουρα κρυβετε κατι αλλο απο πισω .Επισης χεστηκαμε και αν κλεισουν και ολα αρκει ο κοσμος που εργαζετε μεσα να αποκατασταθει γιατι ...

1. εχουν γεμισει τα Πατησια με αυτη τη φιρμα , αν κλεισει και 1 δεν τρεχει τιποτα .

2. το πιο σημαντικο επισης και λογικο να τρωνε τα γουρουνια εκει ... δεν υπαρχει χειροτερο ψωμι και γενικως τυροπιτες και διαφορα αλλα μονο για τα σκουπιδια.

Ωσες φορες εχω κανει αγορες απο κει με εχει πιασει τσιρλοκοπιο , μην ψωνιζετε απο κει μονο και μονο για αυτο το λογο ,μονο για τα σκουπιδια .

από ΦΟΛΑ ΣΤΙΣ ΤΥΡΟΠΙΤΤΕΣ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ 07/10/2009 4:03 μμ.


Ο Διοικητής του ΑΤ Πατησίων είναι η γνωστή λέρα που είχε πετάξει πέτρες στους μαθητές έξω από το τμήμα το Δεκέμβρη και παλιότερα και μάλιστα μπροστά στις κάμερες ('95) είχε στείλει στο νοσοκομείο συλληφθέντα στα επεισόδια του Πολυτεχνείου.

Επίσης είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του μουσικού μεζεδοπωλείου ακριβώς δίπλα στο αστυνομικό τμήμα Πατησίων (Αγ. Λαύρας), κάτι που φυσικά απαγορεύεται και στα χαρτιά δεν φαίνεται βέβαια...

Προφανώς,  αν η ιστορία έχει να κάνει με την υπόθεση σωματεμπορίας, είναι χωμένος κι εκεί...

 

 

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License