Τη Πέμπτη 8/10 υπάλληλοι της ΔΕΗ, μετά απο εντολή της διοίκησης των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης,προσπάθησαν να  κόψουν το ρεύμα αλλά δε τα κατάφεραν αφού εμποδίστηκαν απο τον υπάλληλο του γκαράζ στο οποίο βρισκεται η χελώνα παροχης ρεύματος.

Τη δευτέρα12/10 έγινε παρέμβαση στα ΤΕΙΘ απο τους καταληψιές και συντρόφους/ισσες.Εξήντα ατομα πήγαν στο κτίριο διοίκησης ξεκαθαρίζοντας στον πρύτανη πως αν ξαναυπάρξει κίνηση καταστολής προς τη κατάληψη θα υπάρξουν απαντήσεις που ουδεμια σχέση θα εχουν με τα λογια.Φεύγοντας γράφτηκαν συνθήματα,πετάχτηκαν τρικάκια και μοιράστηκε το ακόλουθο κείμενο.

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Είμαστε η κατάληψη ΔέΛΤΑ.Απο την πρώτη στιγμή που αποφασίσαμε να μπούμε σ'αυτό το κτίριο φάντασμα(ως τότε) και να του δώσουμε ζωή,το Μάη του 2007,η διοίκηση του ΑΤΕΙΘ πήρε θέση εναντίον μας.Τη φετινή άνοιξη το ΑΤΕΙΘ προχώρησε σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον 10 ατόμων που ουδεμία σχέση είχαν ποτέ με την κατάληψη.Αυτή τη φορά,η ΔΕΗ-με εντολή,φυσικά του προέδρου Παύλου Καρακολτσίδη-επιχειρεί  και πάλι να μας κόψει οριστικά την ηλεκτροδότηση .

Η κατάληψη ΔέΛΤΑ αποτελεί απο την πρώτη μέρα το σπίτι μας και ταυτόχρονα έναν ανοιχτό κοινωνικό χώρο.Απ'την άλλη,τα σχέδια των διαφόρων προέδρων-λαμόγιων για λειτουργία της ΔέΛΤΑ ως ιδιωτικής εστίας με νοίκι και κάμερες είναι γνωστά. Τους τρέχουν τα σάλια να εκμεταλλευτούν εμπορικά το κτίριο.Ακόμη πιο γνωστή είναι η συνολικότερη κατασταλτική επίθεση του κράτους και των δουλικών του απέναντι σε οποιοδήποτε μόρφωμα τους αντιστέκεται,ιδιαίτερα μετά το Δεκέμβρη.

Δεν ήρθαμε να ζητήσουμε τίποτα απο κανέναν,ούτε φέρουμε κάποια φοιτητική ιδιότητα.Ζούμε σε μια κατάληψη και τη λειτουργούμε αυτοοργανωμένα,με βάση τις δικές μας ανάγκες και επιθυμίες.Ξεκαθαρίσαμε στον πρόεδρο πως τον θεωρούμε βασικό υπέυθυνο για την εναντίον μας καταστολή και πως για ο,τιδήποτε συμβει απο'δω και στο εξής θα φέρει την απόλυτη ευθύνη.Αποτελούμε, άλλωστε, κομμάτι ενός ευρύτερου κινήματος που έχει δείξει ότι ξέρει να απαντά άμεσα σε οποιαδήποτε επίθεση.

                                                                                          Καλησπέρα

 

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΖΩΗ 

                                                                            

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License