Στέκι Τ.Ε.Ι. Κοζάνης

Ένα κείμενο για το στέκι του τει κοζάνης

ΣΤΕΚΙ : ΠΟΥ, ΠΩΣ, ΓΙΑΤΙ… …Στο τέλος των εστιών μπροστά από το «εκκλησάκι» του Τ.Ε.Ι. βρίσκεται το στέκι. Ένας υπό κατάληψη χώρος μακριά από κομματικές οργανώσεις, ενάντια σε τυποποιημένα είδη διασκέδασης και έκφρασης. Η πολιτική μας ήταν είναι και θα είναι κατά των σαθρών προτύπων που μας επιβάλει η ρηχή καθημερινότητα (επιχειρηματίες, πολιτικοί). Οι συζητήσεις με διάφορους παράγοντες (Δ.Σ. και λοιπούς) για χρήση αυτού του χώρου ως στέκι πέσανε στο κενό. Έτσι χωρίς αποτέλεσμα ο χώρος αυτός αναγκαστικά καταλήφθηκε. Μια ομάδα ατόμων ,ενώ έκανε πρόταση η οποία αναγράφεται στα πρακτικά του Δ.Σ. για τη δημιουργία του στεκιού ,αγανάκτησε από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και την εμμονή των πολιτικών παραγόντων να θέλουν να κερδοσκοπήσουν, για άλλη μια φορά μέσω του Τ.Ε.Ι. Μετά από αυτό καταλήφθηκε ο χώρος που σήμερα ονομάζεται στέκι, για τη δημιουργία ενός ελευθεριακού και ανεξάρτητου από κομματικά μιάσματα τόπου συνάθροισης φοιτητών και μη. Στο παρελθόν υπήρξε χώρος εμπορευματοποιημένης διασκέδασης, αίθουσα μαθημάτων και τέλος κατέληξε αποθήκη για μπάζα. Τώρα ο κατειλημμένος χώρος του στεκιού λειτουργεί : αυτόνομα με πλήρη ελευθερία έκφρασης, λόγου και δράσης. Η συνέλευση του στεκιού είναι ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή στέρησης και καταπάτησης ανθρωπίνων και μη δικαιωμάτων. Στην αστυνομοκρατούμενη πόλη της Κοζάνης το στέκι είναι ο μόνος εναπομείναντας ελεύθερος χώρος έκφρασης και αυτοοργάνωσης. Πλέον ,ο υπό κατάληψη χώρος του στεκιού έχει ένα ευρύ φάσμα δράσης, καθώς παραμένει αλληλέγγυος, σε κάθε μορφή αντίδρασης και θα βρίσκεται πάντα εμπόδιο σε όποια μορφή κατάχρησης των ζωών μας. Μέσα στην αντιεμπορική και ασυμβίβαστη δράση του, λαμβάνουν χώρα : προβολές, συναυλίες και πάρτι. Στο στέκι ο καθένας μπορεί να βρει: επιτραπέζια, καφέδες (λογικές απαιτήσεις), «τάβλι» μουσική και κείμενα τα οποία επιλέγονται από τη συνέλευση του στεκιού. Ώρα και μέρα της ΑΝΟΙΧΤΗΣ συνέλευσης όπου μπορεί να έρχεται ο καθένας να διατυπώσει τις απόψεις του, θα αναγράφεται στον τοίχο του στεκιού. Τρόποι επικοινωνίας stekikoz@yahoo.com Το στέκι θα ανοίγει καθημερινές στις 11:00 πμ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License