H "κοινωνική αμνήστευση" Χρυσοχοίδη για τους μετανάστες

.

«Αμνηστία»: ένα τέχνασμα του «αντιεξουσιαστικού» ΠΑΣΟΚ

«Αμνηστία» σε 1.200 κρατούμενους διοικητικά μετανάστες, υποσχέθηκε με δηλώσεις του ο υπουργός «προστασίας» του πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, στους οποίους θα δοθεί προθεσμία ενός μηνός για να απομακρυνθούν με την βούλησή τους από την χώρα, αλλά και οικονομικά κίνητρα!!!

Τα «ευαίσθητα» και «ανθρωπιστικά» αυτά μέτρα δεν μπορούν να κρύψουν τις πραγματικές προθέσεις των εξουσιαστών. Πρόκειται κατ’ αρχήν για την εφαρμογή σχετικών σχεδιασμών των προκατόχων τους Παυλόπουλου-Μαρκογιαννάκη, που υπολόγιζαν σε μια τέτοιου είδους κίνηση, αφού γνωρίζουν ότι, εκτός των άλλων, ούτως ή άλλως για  πλήθος κρατούμενων μεταναστών είτε είναι ανέφικτη η απέλαση, είτε παύει η διοικητική τους κράτηση με την υποβολή αντιρρήσεων και τον εξαναγκασμό τους να φύγουν από την χώρα μέσα σε τριάντα ημέρες.

Την ίδια στιγμή οι επιχειρήσεις «αρετής» συνεχίζουν να διεξάγονται σε ευρεία κλίμακα σε πολλές περιοχές της Αττικής γεγονός, που δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι ιδιαίτερα για το λεγόμενο ιστορικό κέντρο της Αθήνας η ένταση τους θα πρέπει να είναι η αναμενόμενη συνέχεια. Τα κρατητήρια, λοιπόν, πρέπει να αδειάσουν για να ξαναγεμίσουν, βέβαια, πολύ γρήγορα αποστειρώνοντας για τα καλά αυτή τη φορά το κέντρο της Αθήνας από τα «μιάσματα».

Το ζητούμενο είναι να επιδειχθεί άμεσα η «αποτελεσματικότητα» μιας κυβέρνησης που πασχίζει να δείξει με το «καλημέρα» ότι είναι «διαφορετική». Από τη μια, λοιπόν, «αμνηστία» στους «εγκληματίες» μετανάστες χωρίς χαρτιά και από την άλλη εξασφάλιση της κοινωνικής έγκρισης για ευρύτερες κατασταλτικές μεθοδεύσεις, που φαίνεται ότι βρίσκονται στα σκαριά.

Άλλωστε, το ίδιο κόλπο «κοινωνικής αμνήστευσης» είχε εφαρμόσει το Πασοκ και επί Α. Παπανδρέου το 1981 αποφυλακίζοντας πλήθος κρατουμένων, που ήταν προφυλακισμένοι ή είχαν μικρές ποινές.

(Δημοσιεύθηκε από Συσπείρωση Αναρχικών)

Τέλος στο «κρυφτό» με την Αστυνομία για τα περίπου 250.000 «παιδιά χωρίς πατρίδα» βάζει με απόφασή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης. Πρόκειται για τα ενήλικα παιδιά των μεταναστών που είτε γεννήθηκαν είτε ενηλικιώθηκαν στην Ελλάδα και έως τώρα έπρεπε να εξασφαλίζουν άδεια παραμονής προκειμένου να μη συλλαμβάνονται και να μην απελαύνονται.

Μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα των μεταναστών δεύτερης γενιάς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε την παύση της απέλασης αυτών των παιδιών που έχουν μεγαλώσει και ενηλικιωθεί στην Ελλάδα, υπό το καθεστώς του προστατευόμενου μέλους. Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έχει επισημάνει την ανάγκη να χορηγείται ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή ενηλικιώθηκαν στη χώρα μας.

Παράλληλα, την άμεση απελευθέρωση 1.200 λαθρομεταναστών από κρατητήρια της Ελληνικής Αστυνομίας εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στους μετανάστες αναμένεται να δοθεί και οικονομικό κίνητρο για να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, ενώ όπως επεσήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «το πρόγραμμα αφορά ανθρώπους που έχουν κατηγορηθεί μόνο για την παράνομη είσοδό τους στη χώρα και όχι για κάποιο άλλο αδίκημα».

Ένας μήνας προθεσμία
«Όλοι αυτοί είναι πολίτες άλλων χωρών, όπου έχουν ταυτοποιηθεί, έχουν δακτυλοσκοπηθεί, θα τους δοθεί ένας μήνας προθεσμία και τα έξοδα για να φύγουν από τη χώρα», συμπλήρωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης που επεσήμανε πως τα χρήματα για το πρόγραμμα αυτό προέρχονται από την αξιοποίηση πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου και σε συνεργασία με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

«Υπάρχουν περίπου 5.500 αλλοδαποί, οι οποίοι κρατούνται σε διάφορους χώρους φιλοξενίας αλλά και στα κρατητήρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο επί βδομάδες και μήνες ανθρώπινες υπάρξεις να ζούνε σε ένα επί ένα τετραγωνικό, σε κρατητήρια τα οποία είναι για ποινικούς κρατουμένους» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Όπως επεσήμανε ο υπουργός, για θέματα παράνομης μετανάστευσης απασχολούνται καθημερινά περίπου 14.000 αστυνομικοί, αριθμός που θεωρείται υπερβολικά μεγάλος, ενώ εξετάζονται τρόποι απαγκίστρωσης τουλάχιστον 3.000 αστυνομικών από αυτά τα καθήκοντα.

Επίσης, ο κ. Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε μηδενική ανοχή σε θέματα παράνομης μετανάστευσης και σημείωσε πως μόνο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν πιαστεί το τελευταίο έτος 6.500 αλλοδαποί που προσπάθησαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για ευρωπαϊκό κυρίως προορισμό. Όπως ανακοινώθηκε, όλοι οι παράνομα εισερχόμενοι θα καταγράφονται, θα δακτυλοσκοπούνται και θα ταυτοποιούνται. Σύμφωνα μάλιστα με κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα σκοπεύει να φέρει το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και της αντιμετώπισής της στο Συμβούλιο Κορυφής τον Δεκέμβριο, «με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν για την κατάσταση και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4541367

 

από εεεε;;;; 16/10/2009 3:43 μμ.


420.000.000 τσίμπησε η προηγούμενη κυβέρνηση απο την ΕΕ για να φτιαξει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή αλλιως τα κέντρα υποδοχης, δεν προλαβε γιατι εγιναν εκλογες, ηρθε ο χρυσοχοοιδης να συνεχισει απο εκει που τ' αφησαν οι αλλοι. Δεν αλλαζει τιποτα στη καταστολη ουτε στην υποδοχη μεταναστών, εκτος απο νεα μετρα σκληροτερης καταστολης και χρημα αφθονο για υποδομες στις φυλακες και τα στρατοπεδα συγκετρωσης και φυσικα αυτα ολα δεν αφορουν μονο τους μεταναστες αλλα ολους μας, απλα απο εκει αρχιζουν.
Οσον αφορα την απελαση με επιδοτηση, πρωτοειπωθηκε απο τον μαρκογιαννακη ο οποιος το προχωρησε ενα βημα παραπανω και ειχε προτεινει στις ΜΚΟ να χαρτογραφησουν τους μεταναστες του κεντρου και μεσω των ΜΚΟ να επιδοτουνται με 1000 ευρω για την επιστροφη τους. Ειναι πολυ το χρημα και ευκολοδιαχειρησιμο...με επικοινωνιακη αξία κιολας...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License