Francesco Mastrogiovanni ,ΙΤΑΛΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ.

ΔΕΜΕΝΟΣ ΧΕΙΡΟΠΟΔΟΡΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ San Luca ΤΟΥ Vallo della Lucania ΠΕΘΑΝΕ Ο ΑΝΡΧΙΚΟΣ Francesco Mastrogiovanni ΣΤΙΣ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009.

 
Francesco Mastrogiovanni ,ΙΤΑΛΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ.ΔΕΜΕΝΟΣ ΧΕΙΡΟΠΟΔΟΡΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ San Luca ΤΟΥ Vallo della Lucania ΠΕΘΑΝΕ  Ο ΑΝΡΧΙΚΟΣ  Francesco Mastrogiovanni ΣΤΙΣ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009.

ο Francesco Mastrogiovanni,ιταλός δάσκαλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έμεινε γνωστός για την εμπλοκή του στην ιστορία ανθρωποκτονίας μαζί με  τον alfredo marini οπου συνέβηκε στις 7 ιουλίου 1972,για την δολοφονία ενος νεαρου φασίστα.
Αρχικά προφυλακιστηκε και κατηγορήθηκε για συνεργεία αλλα αθωωθηκε τελικα σε αυτη την υποθεση.Τις 31 ιουλίου νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο  San Luca toy Vallo della Lucania: εναντίον του είχε απαγγελθεί μια δικαστική απόφαση για υποχρεωτική νοσηλεία. 4 μέρες αργότερα,το πρωί της 4 αυγούστου,οι νοσοκόμοι τον βρήκαν νεκρό.Απο πνευμονικό οίδημα,σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που έκανε την αυτοψία.

Από την ιατροδικαστική εξέταση προεκυψε ότι ο  Francesco Mastrogiovanni έφερνε και "σημάδια στα χέρια και στα πόδια από ενα σκληρο αντικείμενο" όπως μαρτυρεί ο κουνιάδος του Francesco Mastrogiovanni  Vincenzo Serra.

H ιταλική νομοθεσία προβλέπει για την υποχρεωτική νοσηλεία σε νοσοκομείο ότι αποτελεί μια πράξη που αποφασίζουν ο "δήμαρχος ύστερα από πρόταση ενός γιατρού η οποία όμως απαιτεί και την γνωμάτευση ενός δεύτερου γιατρού.Mε σκοπό την θεραπεία και την προστασία της υγείας του ασθενή".

H ιστορία του  Francesco Mastrogiovanni ,οπως μαρτυρούν οι συγγενείς και φίλοι του,"δεν περνούσε απαρατήρητος",έχει πολλά σκοτεινά σημεία.Σε σημείο η εισαγγελία του  Vallo della Lucania να έχει επίσημα ξεκινησεί έρευνες για την διελεύκανση του θανάτου του Francesco Mastrogiovanni ,την οποία έχει αναλάβει ο εισαγγελέας  Francesco Rotondo.

Στην υπόθεση του θανάτου εξετάζονται 7 γιατροί ως ύποπτοι,μαζί με τον υπεύθυνο του τμήματος που νοσηλευόταν ο Mastrogiovanni τον Michele Di Genio,οι οποίοι είχαν αναλάβει την θεραπεία του.
Η οικογένεια δημιούργησε την ομάδα "δικαιοσύνη για τον FRANCO" και μια ιστοσελίδα για την υπόθεση στο διαδίκτυο (www.giustiziaperfranco.it) .
Επίσης η η ομάδα EveryOne που ασχολείται με θέματα εναντίον τον ψυχιατρικών κρουσμάτων βίας και παραβίασης των δικαιωμάτων των ασθενών έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα καταθέτωντας τόσο προς το κοινοβούλιο όσο και σε ευρωπαικούς οργανισμούς καταγγελία όχι μόνο για τον Mastrogiovanni  αλλα γενικότερα για την οικτρή κατασταση των ψυχιατρικών κλινικών στην ιταλία.

Ο Francesco Mastrogiovanni  παραθέριζε στο  San Mauro Cilento,σε ένα  cambing μίας γνωστής του.Oι carabinieri πήγαν να τον συλλάβουν και περικύκλωσαν το  bungalow όποy διέμενε. O  Mastrogiovanni κατάφερε να τους ξεφύγει και κατευθύνθηκε κατα την παραλία.Στην επιχείρηση συλληψεως του επιστρατεύτικε και το λιμενικό,έτσι λοιπόν συνελλήφθηκε και οδηγήθηκε για υποχρεωτική νοσηλεία στο νοσοκομείο  san luca της πολης  Vallo della Lucania.
Εκεί υπεβλήθη σε ιατρικές εξετάσεις και διαπιστώθηκε μόνο η χρήση χασίσι και καμμιάς αλλης ουσίας όπως και κανένα ίχνος αλκοολ.Σε αυτό το σημείο υπάρχει ένα σκοτεινό σημείο-μαρτυρεί ο κουνιαδος του  Mastrogiovanni.Η υποχρεωτική νοσηλεία του  Mastrogiovanni αποφασιστήκε από τον δήμαρχο ενός άλλου δήμου,πράγμα που ο ιταλικός νόμος απαγορευεί!,και όχι απο τον δήμαρχο του San Mauro Cilento όπου συνελλήφθη και προβλεπει ο νομος.Επίσης θολό είναι και το τοπίο όσον αφορά τα αίτια που οδήγησαν και κινητοποίησαν όλο τον κρατικό μηχανισμό για την σύλληψη του Mastrogiovanni  και για την υποχρεωτική νοσηλεία του.

Φημολογούνταν ότι η δικαστική απόφαση για υποχρεωτική νοσηλεία πάρθηκε εξαιτίας του γεγονότος ότι ο  Mastrogiovanni μια μέρα οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα το αμάξι του και προκάλεσε υλικές ζημιές σε 4  αμάξια που ήταν σταθμευμενα.Οι συγγενείς του μαρτυρούν ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για αυτήν την φημολογία όπώς ότι δεν υπάρχει καμμία μήνυση ουτε μαρτυρία για αυτο.

Ο φίλος και εκδότης του  Mastrogiovanni  Peppino Galzerano μαρτυρεί ότι "αυτή ήταν η βασική στημένη κατηγορία που κυκλοφορούσε,διότι υπήρχαν και άλλες διάφορες στημένες κατηγορίες". Ο Mastrogiovanni δίδασκε σε δημοτικά σχολείά περίπου 20 χρόνια.Για ενα μεγάλο χρονικό διάστημα έζησε στην βόρεια ιταλία.Επειτα επέστρεψε στην πόλη του σαλερνο ,και είχε προσληφθεί στο δημοτικο σχολείο της πόλης του,  Castelnuovo Cilento. Δεν ήταν ένας άνθρωπος ήρεμος.Η ζωή του είχε χαραχτεί από τα γεγονοτα,δικαστήρια,προφυλακίσεις του 1972. η πρώτη επαφή με  carabinieri ήταν το 1999,όταν συνελήφθη για αντίσταση κατα δημόσιου λειτουργού και καταδικαστηκέ σε τρια χρόνια στο σαλερνο.O εισαγγελέας στο κατηγορητήριο τον χαρακτήρισε "γνωστό αναρχικό".Tελικά έκανε ένα μήνα φυλακή και 5 μηνες σε κατ οίκον περιορισμό.   
Η ιατρικοδικαστική γνωμάτευση την οποία διετέλεσε ο  Adamo Maiese,αναφέρει ότι υπάρχουν σημάδια στα χέρια και στα πόδια από ενα σκληρό αντικείμενο.Στην καρτέλα του ασθενούς δεν υπάρχει καμμια αναφορά για την κατάσταση η τα αίτια που ανάγκασαν τους γιατρούς να δέσουν χειροπόδαρα τον  Mastrogiovanni  στο κρεβάτι του για μέρες.

Ακόμα είναι ασαφής ο χρόνος που υπέστη αυτή την βαρβαρότητα ο  Mastrogiovanni.Επίσης στην καρτέλα της νοσηλείας του υπάρχει ενα κενό από απο τις 21:00 της 3 αυγούστου έως στις 7:00 τις 4 αυγούστου.Mάλιστα τις δύο τελευταίες μέρες τα απογεύματα δεν του είχε χορηγηθεί κανένα φάρμακο διότι οι νοσοκόμοι και οι γιατροί ισχυρίζονται ότι κοιμόταν,αν είναι έτσι για πιο λόγο ήταν δεμενος στο κρεβάτι του?

Ο  Mastrogiovanni  νοσουσε από φοβίες και δεν ήταν καθολου επικήνδυνος όπως ισχυρίζονται κρατικοί λειτουργοί η οπως του φέρθηκαν οι νοσηλευτές στα σύγχρονα Νταχαου των ψυχιατρικών κλινικών. Mαρτυρουν και καταθέτουν ολοι οι οικείοι και φίλοι του για αυτό. Ηταν δάσκαλος,πατέρας,σύντροφος και κοινωνικός αγωνιστής ο οποίος διώχτηκε για τις ιδεές του και επεσε θυμα φημολογιών και ανύπαρκτων κατηγοριών από τους μπατσούς και δικαστές του συτηματος...ΔΕΜΕΝΟΣ ΧΕΙΡΟΠΟΔΟΡΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ.. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΤΑΝ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ!


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License