ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Η ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 7.ΑΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

από . 22/10/2009 8:16 μμ.


Περίπου 1.500 διαδηλωτές συμμετέχουν στην πορεία που ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα από την πλατεία Εξαρχείων και βρίσκεται αυτή την ώρα στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ακαδημίας. Η πορεία αποτελεί διαμαρτυρία κατά της έντονης αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, με αποκορύφωμα τη χθεσινοβραδινή εισβολή αστυνομικών στην καφετέρια «Φλοράλ» και τις προσαγωγές αρκετών ατόμων.

Η πορεία είναι δυναμική και οι συμμετέχοντες φωνάζουν συνθήματα κατά της καταστολής και της αστυνομίας. Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται σε απόσταση περίπου 20-30 μέτρων μπροστά από την πορεία.

από ψαχμένος 22/10/2009 8:21 μμ.


από φίλο, η πορεία στη βουλή πριν 5 λεπτά και έχει περίπου 3500 κόσμο με ματ μπροστά στην πορεία και δεξιά κι αριστερά στο πεζόδρομο.

από ψαχμένος 22/10/2009 8:25 μμ.


διόρθωση, στην παλιά βουλή

...

από κοκκινο τηλέφωνο 22/10/2009 8:51 μμ.


περίπου 1500 άτομα στη πορεία η οποία αυτη την ωρα ολοκληρώνεται στα Προπύλαια. Δυναμική με παλμο και συνθήματα. Διακριτική η παρουσία των μπάτσων. Μόνο σε κάποια φάση πλησίασαν λίγο περισσότερο αλλα μετα απο κάτι ''ψιλες'' επανήλθαν στις αρχικές τους θέσεις!

από επιστρέψας 22/10/2009 9:42 μμ.


Κατά τη δική μου γνώμη η πορεία είχε τουλάχιστον 3.000, μπορεί και παραπάνω κόσμο, και αρκετό παλμό. Μπάτσοι στα Εξάρχεια δεν εμφανίστηκαν πουθενά, εκτός από κάτι ζητάδες που περνάγανε που και που από αλάργα στενά για να κόψουν το κλίμα. Η πορεία έκανε μια στάση για λίγο κλασσικά στη Β. Σοφίας και γύρισε από Πανεπιστημίου καταλήγοντας, ένα κομμάτι, στην κατάληψη της Πρυτανείας. Τα ΜΑΤ στη Βουλή γιουχαΐστηκαν αρκούντως και κάπου στην Αμερικής "συμπτύχθηκαν" κάτω από αποδοκιμασίες. Πολύς χύμα κόσμος, έλαμψε δια της απουσίας του (ως επίσημη παρουσία)  ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν και άμεσα θιγόμενος από τα χτεσινά. Στο δρόμο θα σπάσουμε τον τρόμο!

από επιστρέψ@ς 22/10/2009 10:51 μμ.


βάλτε ακριβώς στη μέση της ένα γκρουπούσκουλο 30 ατόμων του Μ-Λ ΚΚΕ.Αυτοί δεν φωνάζουν ακριβώς αλλά ακούνε τον ΕΝΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΜΕ  ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ μεγάλης ισχύος να φωνάζει συνεχώς συνθήματα ο οποίος ξεκουφαίνει τους μπροστά και αποδιοργανώνει τους πίσω.Ειλικρινα δεν καταλαβαίνω τι φασισμός είναι αυτός ( ή να πω αντιπροσωπευτική δημοκρατία) όπου ένα τεράστιο ΕΓΩ θεωρεί τον εαυτό του τόσο σημαντικό ώστε οι υπόλοιποι 1.500 να τον ακούνε καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας.Περιττό να πω πως ο κόσμος που είδε την  πορεία μπορεί να θεωρούσε πως ήταν συνέχεια της φοιτητικής του μεσημεριού.(χωρίς να ξέρω τι παίχτηκε το μεσημέρι)

 η πορεία ήταν χάλια σε παλμό,ιδιαίτερα σε σύγκριση με αυτήν της Παρασκευής όπου 250 άτομα διέλυσαν την τρομοκρατία των μπάτσων ενώ σήμερα γυρίσαμε πίσω 1.5 χρόνο με τα γουστόζικα 1-2 ,1-2 στους μπάτσους και τα "γραφικά" μετά το Δεκέμβρη "να καεί,να καεί το μπουρδέλο η Βουλή".Στ'  αρχ...α μας η Βουλή!

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!

από ενας 22/10/2009 11:06 μμ.


δυναμικη και μαζικη η πορεια, αν και προσωπικα, περιμενα ακομα περισσοτερα ατομα απο τον χωρο. μικρομπαχαλο πηγε να δημιουργηθει στο τελος και ενω ειχαμε σπασει, επιστρεφοντας προς εξαρχεια, στη συμβολη ζ.πηγης και σολωνος.μετα απο φωνες και κατι σκουπιδια που εκσφενδονιστηκαν, οι μπατσοι υποχωρησαν. παντα τετοια συντροφοι, στο δρομο να σπασουμε το τρομο.

από . 22/10/2009 11:34 μμ.


αλλά το κκε μλ... :)
τα υπόλοιπα είναι σχετικά βεβαια πάντα,  καθως έχω βρεθει και εγω στη θέση να με είμαι σε μπλοκ και να με καλύπτουν συνθηματα που δεν με εκφραζουν και θα μπορουσα να ισχυριστώ το ιδιο με τους προηγούμενους οποτε αφηστε το καλυτερα

από Εσωτερικός εχθρός 23/10/2009 12:08 πμ.


Το γεγονός ότι ήταν στην πορεία το ΚΚΕ(μ-λ) ήταν θετικό, ότι συνθήματα και να έλεγε (που ορισμένα ήταν πολύ εύστοχα, π.χ. "κάτω η κρατική τρομοκρατία" κ.λπ.). Αντί να είμαστε ευχαριστημένοι που ήταν στην πορεία και μια άλλη αριστερή οργάνωση (μαζί με το ΕΕΚ) γκρινιάζουμε; Η υπόθεση της καταστολής, της μπατσοκρατίας δεν είναι υπόθεση μόνο των ελευθεριακών, ούτε μόνο του "χώρου" των εξαρχείων. Δεν κατάλαβα θα βάζουμε όρους στο ποίος συμμετέχει στους κοινωνικούς αγώνες; Άλλωστε η συγκεκριμένη οργάνωση είναι χρόνια γνωστή για τη θέση της περί κοινών δράσεων, έχει ξανακατέβει σε ανάλογες δράσεις (π.χ. η υπόθεση των 7 το 2003) κ.λπ. και έχει συγκεκριμένη ιστορία. Τέλος τι είναι αυτό περί γκρουπούσκουλων; Τι κνίτικη ορολογία είναι αυτή;

Όπως και πολλοί άλλοι σ/φοι- ες, ανηφόρησα απόψε Εξάρχεια, περιμένοντας στην καλύτερη νάχουμε μαζευτεί κανά 300ρι κόσμος.

 

Άλλωστε το κάλεσμα για την πορεία είχε διακινηθεί κατά βάση ηλεκτρονικά και , άντε, στόμα με στόμα...

 

Θετική έκπληξη, σχεδόν φίσκα η προέκταση της Στουρνάρη προς τα πάνω, συν εκατοντάδες μέσα στην πλατεία...

 

 

Η πορεία έφυγε από Εξάρχεια κατά τις 8+ .

 

Eίμαι κακός στις αριθμητικές- πάντως ένα βιαστικό μέτρημα στο ύψος ΕΜΠ , ενώ το κεφάλι είχε προχωρήσει κανά 50-70ρι μέτρα Πατησίων και πίσω η Στουρνάρη ήταν τίγκα, ως σχεδόν  την πλατεία (πολύ πιο πάνω από το "πλαίσιο") , μούβγαλε συντηρητικά χιλιάρικο, πάνω κάτω...

(καμία σχέση δηλαδής με το προσδοκώμενο, στην καλύτερη, 300ρι).

 

Στη συνέχεια, ιδίως στη Σταδίου που υπάρχει καλύτερη αντίληψη Κόσμου, καθώς εκεί προστίθενται και άλλοι, συν μετρήσεις άλλων καλύτερων στις αριθμητικές σ/φων,  έβγαλαν πολύ ρεαλιστικό - κατ’ άλλους ίσως «φτωχό» το «1500» του tvxs.

 

Σε κάθε περίπτωση, ήταν η μαζικότερη κινητοποίηση μετεκλογικά.

 

 

Μπάτσοι χακήδες μπόλικοι, ιδίως από αρχές Σταδίου , συν το γνωστό κορδόνι- κλούβες στα λουλουδάδικα και ευγενής συνοδεία του στρατού Χρυσοχοϊδη ως τα Προπύλαια σχεδόν. Μια πλευρική διμοιρία , μετά από διαμαρτυρίες και τέτοια έστριψε από το ακροδεξιό πεζοδρόμιο της Πανεπιστημίου για καφέ(;), κατούρημα(;) πού να ξέρω, προς τα πάνω, Κολωνάκι....

 

Πανώ και μπλοκ:

 

Το κεντρικό της Κοινής Δράσης Αλληλεγγύης.

 

Του Nosotros.

 

Το μ-λ (πίσω).

 

Του ΕΕΚ.

 

Ως  προς άλλους Οργανωμένους χώρους:

Διάσπαρτος αρκετός κόσμος από ΝΑΡ και Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση. Σημαντική παρουσία σφων- ών της Τάσης του «κειμένου των ‘71’».

Επίσης διάσπαρτος Αριστερός κόσμος, πολλοί Ανένταχτοι και βέβαια, άσχετο ότι δεν κατέβηκαν με «ξεχωριστά» μπλοκ πάρα πολλές 100δες Συναγωνιστών- ιών της Πολιτικής Αναρχίας και Αυτονομίας.

 

 

Μ' αυτά και με τ' άλλα ήταν μια καλή, πολιτική διαδήλωση.

 

Θ.

 

 

Υ.Γ.

 

Sorry για το «αισθητικό» μέρος των φωτογραφιών- απλά υπήρξε μια στοιχειώδης επεξεργασία, ώστε να αποδίδουν την εικόνα χωρίς να απο- δίνουν πρόσωπα.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License