Δήλωση του επικεφαλής των διεθνών σχέσεων της Χεζμπολά Σαγιέντ Αμμάρ Αλ Μουσάουι

Δήλωση του επικεφαλής των διεθνών σχέσεων της Χεζμπολά Σαγιέντ Αμμάρ Αλ Μουσάουι για την τελευταία αναφορά του γ.γ. του ΟΗΕ σχετικά με την Απόφαση 1701

Βηρυτός

Παρασκευή 23/10/2009

 

Ο κ. Μουσάουι επεσήμανε ότι οι ακατάπαυστες ισραηλινές παραβιάσεις της λιβανέζικης ακεραιότητας δεν έτυχαν της απαιτούμενης προσοχής της διεθνούς κοινότητας, αναφέροντας ότι η αναφορά του γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, για δεύτερη φορά στη σειρά, δεν έκανε κανένα σχόλιο για το ζήτημα των ισραηλινών δικτύων κατασκόπων που εξαρθρώθηκαν από λιβανέζικους μηχανισμούς. Επιπλέον, δεν έθιξε ξεκάθαρα το ζήτημα των ισραηλινών κατασκοπευτικών συσκευών που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα καθώς και της απειλής στην οποία έθεσαν τη λιβανέζικη ασφάλεια, πέρα του ότι είναι μια καταφανής παραβίαση της απόφασης 1701.

 

«Δεν είναι καθήκον της διεθνούς κοινότητας, που συνεχώς μιλά γι’ αυτό που αποκαλεί δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, να παρατηρεί τις ισραηλινές επιθετικές ενέργειες και τη συνεχόμενη απειλή του εχθρού που εξαπολύεται εναντίον του Λιβάνου, πέρα από την εντατικοποίηση των χερσαίων, θαλάσσιων και εναέριων ασκήσεων; Και συνεπώς, που είναι το δικαίωμα του Λιβάνου να υπερασπιστεί τη γη και την κυριαρχία του απέναντι στις επικείμενες ισραηλινές απειλές;» αναρωτήθηκε ο κ. Μουσάουι.

 

Ο Μουσάουι υπογράμμισε ότι για μια ακόμα φορά αντιμετωπίζουμε μια από τις εκδηλώσεις της κατάφωρης προκατάληψης των διεθνών σωμάτων, που φαίνονται ανήμπορα να απελευθερωθούν απ’ την υποταγή στις επιταγές των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

 

Η μοίρα της έκθεσης Γκόλντστοουν, που καταλόγισε τα ισραηλινά εγκλήματα στη Λωρίδα της Γάζας, συνιστά απόδειξη αυτού, προσέθεσε.

 

Διεθνείς Σχέσεις

 

Χεζμπολά

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License