Κατάληψη στο 1ο ΓΕΛ Γλυφάδας

Την Παρασκευή 6 Νοέμβρη ένα μήνα πρίν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη εγινε απόπειρα κατάληψης του σχολείου.

 

Τα αιτήματα είχαν να κάνουν με προβλήματα που βιώνουμε όλοι οι μαθητές στη καθημερινότητά μας .Η απάντηση απο ορισμένους καλοβολεμένους δικτάτορες- καθηγητές και τον διευθυντή του σχολείου ήταν άμεση, προσπάθησαν υπο την απειλή της αποβολής και μετάθεσης των μαθητών που πρωτοστάτησαν στη κίνηση κατάληψης , να ανακόψουν το κύμα αγανάκτησης που μας χαρακτηρίζει.

Ως συμμαθητές των διωκόμενων , μα πάνω απ όλα συνανθρώπων μας , που αναζητούμε όλοι μαζί ένα καλύτερο αύριο σε ένα θολό τοπίο , αντισταθήκαμε και στις 9 Νοέμβρη καταφέραμε εν μέσω απειλών , καθηγητών , μερικών γονέων , του διευθυντή , καθώς και την παρουσία μπάτσων,τους οποίους είχαν καλέσει για να μας εκφοβίσουν ,να κλείσουμε το σχολείο.

Στόχος μας δέν είναι μόνο η πραγματοποίηση των αιτημάτων , μα πάνω απ όλα είναι η έμπρακτη συμμετοχή μας στο γενικότερο πλαίσιο αντίδρασης ενάντια στα κατεστημένα μοντέλα ζωής τα οποία μας στερούν την ίδια τη ζωή.

Δεν χρειάζεται να κάνουνε ανάλυση του εκπαιδευτικού συστήματος για να καταδείξουμε τις παθογένιες που το χαρακτηρίζουν,τα αποτελέσματα αυτού είναι αρκετά για να μας κάνουν να σταθούμε δίπλα σε ομάδες ανθρώπων οι οποίες η κάθε μια με διαφορετικό τρόπο έρχεται σε ρήξη με τα στερεότυπα.Το διάστημα που ακολουθεί είναι γεμάτο απο γεγονότα τα οποία μας ξυπνούν απο τον λίθαργο που μας επιβάλεται, συνεπώς η στάση μας, πρέπει να είναι μαχητική και αλληλέγγυα σε δράσεις και αγώνες μέσα και έξω απο σχολεία.

Οι απειλές που δεχόμαστε με εφυολογήματα τύπου , πως όποιος δεν γυρίσει στα θρανία θα κινδυνέψουν οι γονείς του με φυλάκιση ,δεν μας πτοούν , παρα μόνον μας προκαλούν γέλιο και δύναμη για να συνεχίσουμε.Οποιος έκπρόσωπος του νόμου και άν έρθει δέν θα μας καταβάλει , εμείς θα συνεχίσουμε με στόχο την αλλαγή στα πλαίσια του σχολείου μας , ωστόσο όπως προείπαμε κύριο μέλημα μας είναι να συμπλεύσουμε με την γενικότερη τάση αντίστασης μέχρι και τις μέρες του Αλέξη ,τις μέρες όλων μας.

Είναι γνωστό πως σε αρκετές καταλήψεις σχολείων τα μέλη του δεκαπενταμελούς είναι αυτά που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση απο καθηγητές και γονείς, με αποτέλεσμα υπο τον φόβο κυρώσεων ή (?) , να χειραγωγούν τους μαθητές προς λήξη της κατάληψης , ελπίζουμε εμείς οι απλοί αγωνιζόμενοι μαθητές να μή βρεθούμε στη θέση να στραφούμε εναντίων τέτοιων καταστάσεων, καθώς θεωρούμε πως όλοι μαζί αγωνιζόμαστε ενωμένοι για τους ίδιους στόχους.

Προσδωκούμε τέτοιες δράσεις να γίνουν παράδειγμα και για άλλα σχολεία...


"Ως συμμαθητές των διωκόμενων , μα πάνω απ όλα συνανθρώπων μας , που αναζητούμε όλοι μαζί ένα καλύτερο αύριο σε ένα θολό τοπίο , αντισταθήκαμε και στις 9 Νοέμβρη καταφέραμε εν μέσω απειλών , καθηγητών , μερικών γονέων , του διευθυντή , καθώς και την παρουσία μπάτσων,τους οποίους είχαν καλέσει για να μας εκφοβίσουν ,να κλείσουμε το σχολείο."

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ; Δεν προκύπτει από το κείμενο

από @@@ 10/11/2009 9:53 μμ.


Έχει δίκιο ο από πάνω. Παρόλα αυτά το κείμενο ήταν ενδιαφέρον κατά την προσωπική μου άποψη αν το γράψατε μόνοι... Καλή δύναμη.

από d. 10/11/2009 11:03 μμ.


Οι διωκόμενοι πρέπει να είναι οι συμμαθητές τους που αντιμετωπίζουν αποβολές και αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος...;

από mpla mpla 10/11/2009 11:05 μμ.


pantos thelw na pw kati se olous tous katalhpsies mathites epeidh mporei na ginoun epitheseis apo aspondyla na uparxei enhmerwsh ean xreiastoun kapoia voitheia . KANENAS FOVISMENOS POTE KAI POUTHENA TSAKISTE TOUS FASISTES SE KATHE GEITONIA.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License