Να σταματήσει η κυβέρνηση να παίζει με τις ζωές των Ιρανών πολιτικών προσφύγων

για τους απεργούς πείνας


Δελτίο Τύπου

Να σταματήσει η κυβέρνηση να παίζει με τις ζωές

των Ιρανών πολιτικών προσφύγων- Άσυλο τώρα σε όλους!

 

Ο τρόπος που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους Ιρανούς πολιτικούς πρόσφυγες, συνιστά πραγματικό πολιτικό σκάνδαλο. Μετά τον πολύμηνο εμπαιγμό τους από τη δημόσια διοίκηση, οι Ιρανοί αντιπολιτευόμενοι αναγκάστηκαν να μετέλθουν το έσχατο μέσο πάλης: την απεργία πείνας. Ούτε, όμως, τώρα ευαισθητοποιούνται οι κυβερνητικοί ιθύνοντες, παρά το ότι και τρίτος απεργός πείνας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.


Τι ακριβώς επιδιώκει η κυβέρνηση; Δεν ξέρει άραγε ότι οι Ιρανοί πρόσφυγες είναι αντιμέτωποι με θανατικές καταδίκες που τους έχει επιβάλει το θεοκρατικό καθεστώς της χώρας τους; Δεν έχει πληροφορηθεί ότι ακόμα και (ο συνήθως άτολμος) ΟΗΕ τούς έχει αναγνωρίσει το στάτους του πολιτικού πρόσφυγα; Πρέπει άραγε να φτάσει κανείς στα σύνορα του θανάτου για να πετύχει την ικανοποίηση ενός αυτονόητου αιτήματος.


Το  Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών καταγγέλλει την κυβερνητική αδιαφορία. Ο εμπαιγμός πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Άσυλο τώρα στους Ιρανούς πολιτικούς πρόσφυγες!


Αθήνα, 18/11/09


Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License