Ξέρετε τίποτα για το καθεστώς "κράτους" που εφαρμόστηκε στην Ισλανδία μεταξύ 930 και 1262;Ηταν καλύτερα ή χειρότερα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη;Η κοινωνική αλληλεγγύη υπήρχε ή την έλλειψη κεντρικης εξουσίας αναλάμβαναν συμμορίες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

από ... 09/05/2010 6:30 μμ.


Απλά στην υπόλοιποι Ευρώπη τα λεγόμενα βαρβαρικά φύλα (όσα δεν ήταν ρωμαϊκοί πληθυσμοί δηλαδή) σταδιακά κατακτούσαν τους ρωμαϊκούς / λατινικούς πληθυσμούς και επέβαλαν το φεουδαρχικό σύστημα με δουλοπάροικους τους ρωμαϊκούς πληθυσμούς με τη χρήση και του χριστιανισμού στον οποίον έδωσαν πολύ διαφορετικό χαρακτήρα από τον αρχικό αφού κατέλαβαν και τη Ρώμη (αυτό είναι μεγάλη συζήτηση και το σταματώ εδώ).

Στην ισλανδία δεν υπήρχαν πληθυσμοί προς υποδούλωση αλλά ήταν άδειο το νησί. Οι βίκινγκς που πήγαν εκεί εγκαταστάθηκαν σε διάφορα σημεία του νησιού και συνέστησαν το πρώτο, όπως λένε οι Ισλανδοί, κοινοβούλιο, δηλαδή μαζεύονταν σε τακτές ημερομηνίες σε μια συγκεκριμένοι τοποθεσία και αποφάσιζαν για όσα θέματα ήταν κοινά και τους αφορούσαν δια εκπροσώπων των διάφορων klans ας πούμε. Τώρα μέσα στα klans (ο όρος είναι αδόκιμος αλλά για να καταλαβαινόμαστε τον χρησιμοποιώ) η οργάνωση δεν πρέπει να είχε σημαντικές διαφορές από τον τρόπο που ήταν οργανωμένα τα βαρβαρικά φύλα στην Ευρώπη (φατρίες κτλ.).

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License