Επίκαιρη ερώτηση υπέβαλε σήμερα ο βουλευτής του ΛαΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με την ιστοσελίδα Indymedia, την οποία χαρακτήρισε «πειρατικώς εκπεμπόμενο σάιτ, το οποίο εκμεταλλεύεται το άσυλο για να προχωρεί σε έκνομες πράξεις». Ο υφυπουργός Παιδείας κ.Πανάρετος απάντησε με επιχείρημα το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων.
Στην ερώτησή του, ο βουλευτής κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «το Indymedia είναι ένα πειρατικώς εκπεμπόμενο σάιτ, το οποίο εκμεταλλεύεται το άσυλο για να προχωρεί σε έκνομες πράξεις» και για παράδειγμα επικαλέστηκε ανάρτηση με την ταυτότητα φοιτητή προσκείμενου στο ΛαΟΣ, ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση από «κουκουλοφόρους». Η λεζάντα της φωτογραφίας της ταυτότητας έγραφε «ιδού ο φασίστας, που δείρανε στη Θεολογική».
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ανέφερε ότι όταν επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Σφακιανάκη, ο τελευταίος του γνωστοποίησε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα η Δίωξη, γιατί αρνούνται να συνεργαστούν οι πρυτανικές αρχές. Ύστερα από τηλεφώνημά του, ο Πρύτανης αφαίρεσε την ανάρτηση.

Ο βουλευτής του ΛαΟΣ ανέγνωσε και κείμενο ανάρτησης στο «Ιντιμίντια», το οποίο αναφέρεται σε επίθεση κουκουλοφόρων στα ΜΑΤ : «ήταν υπέροχο να τους βλέπεις να υποφέρουν από τα δακρυγόνα και να μην ξέρουν πού να πάνε». Συμπλήρωσε ακόμα ότι αναρτήθηκε στην ίδια ιστοσελίδα κείμενο για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου του με φράσεις όπως «τι ωραία που καίγεται το βιβλιοπωλείο του φασίστα».

«Τι σχέση έχουν αυτά με την ελευθερία των ιδεών, που επικαλέστηκε ψευδώς η υπουργός Παιδείας; Οι πρυτάνεις έχουν δικαίωμα να μη σέβονται τις δικαστικές αποφάσεις, όπως δήλωσαν, και αυτό να επαινείται από την κυρία Διαμαντοπούλου; Τα πανεπιστήμια είναι ανεξάρτητα κράτη με δικιά τους δικαιοσύνη;», διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υφυπουργός Παιδείας κ. Πανάρετος είπε πως θα ήταν λάθος στο να απαντήσει συγκεκριμένα για την ιστοσελίδα του Indymedia, γιατί θα κρινόταν το ζήτημα με βάση τις απόψεις που εκφράζονται εκεί. Υπογράμμισε πως αν κριθεί ότι υπάρχει παράνομης και εγκληματικής φύσεως περιεχόμενο σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα, αυτό χρήζει διερεύνησης από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ανεξάρτητα από το πού φιλοξενείται.

Δήλωσε επίσης ότι στην περίπτωση του ηλεκτρονικού βήματος η εκ των πραγμάτων στάση του πανεπιστημίου είναι παγίως θετική, όπως π.χ. οι ιστότοποι των φοιτητικών οργανώσεων. «Το ζήτημα δεν είναι η πρόσβαση στη δυνατότητα αυτή. Είναι με ποιες προϋποθέσεις δίνεται η δυνατότητα της φιλοξενίας ιστοσελίδων. Το ερώτημα, πώς αποφασίζεται αυτή η πρόσβαση στο συγκεκριμένο βήμα και με ποια κριτήρια θα αναρτηθεί μια σελίδα, η όχι. Με βάση την άποψη που εκφράζει, με βάση τη ταυτότητα του διαχειριστή της, με βάση τη σχέση του διαχειριστή με το πανεπιστήμιο (φοιτητική, ή κομματική ιδιότητα) κι εφόσον επιτρέπει την ανάρτηση, ποιες υποχρεώσεις απορρέουν από την χρήση, πόσοι πόροι διατίθενται και βάσει ποιού σχεδιασμού ή πολιτικής. Ποιοι είναι οι κανόνες. Αυτή είναι η οπτική γωνία σε σχέση με τη δυνατότητα έκφρασης άποψης, τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα ηλεκτρονικό βήμα. Κι αυτό, όσον αφορά τα πανεπιστήμια, μπορεί να καθοριστεί μόνον από αυτά» απάντησε ο κ.Πανάρετος.

Απο http://www.tvxs.gr/v27071

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License