Ο στρατός ακρωτηρίασε ανάπηρο μέχρι θανάτou

Περίπολος του κολομβιανού στρατού πετσόκοψε με ματσέτα μέχρι θανάτου 34χρονο με σύνδρομο Ντάουν, στο χωριό Σαντιάγκο Περέζ. Το πιο πιθανό κίνητρο: Εκδίκηση.

Ο στρατός ακρωτηρίασε ανάπηρο μέχρι θανάτου.
Από την Maria Engqvist

Περίπολος του κολομβιανού στρατού πετσόκοψε με ματσέτα μέχρι θανάτου 34χρονο με σύνδρομο Ντάουν, στο χωριό Σαντιάγκο Περέζ. Το πιο πιθανό κίνητρο: Εκδίκηση.

Pirinolo αποκαλούσαν χαϊδευτικά οι κάτοικοι του μικρού χωριού Σαντιάγκο Πέρεζ, στην κεντρική Κολομβία τον πάντα γελαστό Ulises, έναν 34χρονο ιθαγενή από την κωμόπολη Τσαπαράλ. Έπασχε από σύνδρομο Ντάουν, γνωστό επίσης και σαν μογγολισμός.

Οσοι σύχναζαν στην αγορά συνήθιζαν να του αναθέτουν μικρές εργασίες, μιας που ήταν γεροδεμένος. Κουβαλούσε σάκους με καφέ και δεμάτια καυσόξυλα. Αλλά όχι πια. Από το βράδυ του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου, οι χωρικοί στιγματίστηκαν με το φόβο, αφού έγιναν μάρτυρες της δημόσιας εκτέλεσης του Pirinolo από τον Κολομβιανό στρατό. Το περιστατικό γράφει η εβδομαδιαία εφημερίδα Voz.

Γύρω στις 11:30 εκείνη την νύχτα, τριάντα στρατιώτες, του τάγματος Caicedo του Κολομβιανού στρατού, εισχώρησαν στο χωριό, ενώ οι δρόμοι ήταν γεμάτοι με τους ανθρώπους που διασκέδαζαν, καθώς ήταν Σάββατο βράδυ. Όταν εντόπισαν τον Pirinolo, μερικοί από τους στρατιώτες τον άρπαξαν και άρχισαν να τον χτυπούν και να τον κλωτσούν. Ένας από τους στρατιώτες, πήρε μία ματσέτα και προσπάθησε να κόψει τον λαιμό του Pirinolo με ένα δυνατό χτύπημα. Κατάφερε μόνο να τον τραυματίσει άσχημα στην πλάτη. Αιμορραγώντας ακατάσχετα, ο Pirinolo, σύρθηκε ως την επόμενη γωνιά του δρόμου όπου και κατέρρευσε. Οι στρατιώτες τον ακολούθησαν και τον αποτελείωσαν με τέσσερις πυροβολισμούς στο στήθος εγκαταλείποντας έπειτα το πτώμα στον δρόμο.

Οι χωρικοί του Σαντιάγκο Πέρέζ στην περιοχή της Τολίμα, δήλωσαν στον ανταποκριτή της Voz ότι το πιθανό κίνητρο για την σφαγή του αθώου Pirinolo ήταν η εκδίκηση. Σύμφωνα με τους περίοικους, ο αδερφός ενός από τους στρατιώτες αυτού του τάγματος, είχε σκοτωθεί στο ίδιο χωριό πριν από δύο χρόνια. Ο αδερφός του στρατιώτη, ήταν μέλος μια ομάδας θανάτου του κολομβιανού στρατού και είχε αποβληθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο
http://www.anncol.com

www.anncol.com


  Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

ανοίξτε συζήτηση για αυτό το άρθρο 37031 ουδεν σχολιον....
από Τιποτα 0:48πμ, Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2002
..σας παρακαλω να μην σηκοφαντειτε μια δημοκρατικη χωρα
οπως ειναι οη Κολομβια...Αν εκει γινονταν αυτα τα φοβερα
(πλην ομως ψευτικα) γεγονοτα που αναφερετε, ειμαι απολυτα
βεβαιος πως η αμερικη θα ειχε επεμβει ωστε να προστατευσει
τα ανθρω-πεινα δικαιωματα...Αφου ο κ. Μ-πους δεν εχει
αναφερει τιποτα περι Κολομβιας, θεωρω οτι τιποτα δεν εχει
γινει...αλλα κι αν εγινε, το εκαμνεν η Αλ-(Γ)καιντα,οπως
παντα αλλωστε, γι'αυτο και θα ανακριθουν παλ(η)ι οι
φιλοξενουμενοι στο Γκουανταναμο.....

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License