Απαγωγή κυβερνήτη από αντάρτες της FARC

Στα χέρια των ανταρτών της οργάνωσης Farc βρίσκεται ο κυβερνήτης της επαρχίας Κακέτα, στη νότια Κολομβία.

Στα χέρια των ανταρτών της οργάνωσης Farc βρίσκεται ο κυβερνήτης της επαρχίας Κακέτα, στη νότια Κολομβία.

Το σκηνικό της απαγωγής άκρως κινηματογραφικό…

Οι αντάρτες έριξαν μια χειροβομβίδα στο σπίτι του Λουίς Φρανσίσκο Κουέγιαρ, στην πόλη Φλορένσια, και αντάλλαξαν πυρά με τους σωματοφύλακές του. Κατάφεραν να διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση, παίρνοντας μαζί τους τον κυβερνήτη.

Σύμφωνα με την τοπική Αστυνομία, οι Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) κρατούν μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, 24 ομήρους τους οποίους προτίθενται να ανταλλάξουν με φυλακισμένους αντάρτες.

από ΖέροΓκάρα 23/12/2009 12:10 μμ.


Απο τη μιά η δράση της FARC δικαιολογεί την είσοδο απο Αμερικάνικα στρατα και τις βάσεις τους στη Κολομβία, που τους εδιαφέρει το πετρέλαιο της Βενεζουέλας κυρίως κι όχι η κόκα και οι αντάρτες, απο την άλλη το τρίγωνο εξουσίας, στρατός, αγρότες, παραγωγή/εμπόριο κόκας, είναι μια περίεργη φάση.  Χαρακτηριστικό είναι οτι η αστυνομία στις πόλεις κθνηγάει το εμπόριο, ο στρατός αντίθετα προστατεύει τους εμπόρους και τα συμφλεροντα τους, οι οποίοι  με τα όπλα στα χέρια πιέζουν αγρότες να τη καλλιεργούν αντί τροφίμων, οι αντάρτες πουλάνε προστασία σε αγρότες που δεν ασχολούνται με την κόκα να μην πέσουν στα χέρια των εμπόρων, και το κράτος παίζει τον μπαλαντέρ σε όλο αυτό το παιχνίδι μεταξύ εμπορίας και αντάρτικου, αστυνομίας και στρατού (αμερικανοκινούμενου).  Σιχνά δηλαδή οι δύο τελευταίοι βρίσκονται αντιμέτωποι.
Σας αντιγράφω απο κωλοφυλλάδα καθικομερινη:

Στρατιωτική παρέμβαση κατά των FARC ζητά ο πρόεδρος της Κολομβίας
Ο πρόεδρος Ουρίμπε διέταξε την επέμβαση του στρατού κατά των ανταρτών του Farc για να απελευθερωθεί ο κυβερνήτης της επαρχίας Κακέτα και άλλοι όμηροι.

O πρόεδρος της Κολομβίας Άλβαρο Ουρίμπε ζήτησε σήμερα από το στρατό να επέμβει για να απελευθερώσει τον κυβερνήτη του διοικητικού διαμερίσματος της Κακέτα στο νότιο τμήμα της Κολομβίας, Λουίς Φρανσίσκο Κουεγιάρ που έπεσε θύμα απαγωγής τη Δευτέρα, που αποδίδεται στους αντάρτες του Farc.

«Ζητώ από τις ένοπλες δυνάμεις να κάνουν το παν δυνατόν για τη σωτηρία του κυβερνήτη της Κακέτα και όλων των άλλων ομήρων που έχουν πέσει στα χέρια αυτής της συμμορίας. Πρέπει να γίνει το παν από στρατό και αστυνομία για τη σωτηρία τους. Δεν μπορεί να παρακολουθούμε απλώς τα καπρίτσια των τρομοκρατών» ανέφερε ο κ. Ουρίμπε.

Ο πρόεδρος έκανε σαφή αναφορά στα μέλη των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (Farc).

Ο κ. Κουελάρ απήχθη τη Δευτέρα αργά το βράδυ από κομάντος που έριξαν χειροβομβίδα κατά της οικίας του στην Φλορένσια, πρωτεύουσα της Κακέτα, αφού αντάλλαξαν πυροβολισμούς επί αρκετά λεπτά με την αστυνομική προστασία του κυβερνήτη.

Η σύζυγός του ανέφερε ότι είναι η πέμπτη φορά που ο άνδρας της πέφτει θύμα απαγωγής.

Η κυβέρνηση προσέφερε λίτρα ύψους 350 χιλιάδων ευρώ σε όσους παράσχουν σοβαρές πληροφορίες για τους απαγωγείς.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License