Αριστερές ιστοσελίδες με αυτόματους ρουφιάνους

Επειδή έχει παραγίνει το κακό με τον κάθε ημιμαθή που ανοίγει μια σελίδα και εγκαθιστά και ένα ρουφιάνο από δίπλα για σιγουριά...

Στην Ελλάδα το να μετράς κουκιά αποτελεί μέγιστη συνήθεια. Κατά τα άλλα, αντικαπιταλισμός, οι κακοί Αμερικανοί, οι κακές πολυεθνικές, οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη και μπλα μπλα μπλα. Κάποιοι επάνω στην εμμονή τους με τα κουκιά, κάνουν αυτά για τα οποία κατηγορούν κάποιους άλλους.

Καταγράφουν τους επισκέπτες και τους χρήστες των ιστοσελίδων με αυτοματισμούς, συστηματικά και χωρίς πολλά πολλά - γιατί έτσι γουστάρουν. Φυσικά, κανένας τους δεν μπήκε στον κόπο να αναρτήσει μια μόνιμη δήλωση για αυτή την καταγραφή, την επεξεργασία και την διατήρηση των προσωπικών δεδομένων σε αρχείο, αλλά και την παραχώρηση αυτών των δεδομένων σε τρίτους.

Aρκεί μια υπηρεσία οποιουδήποτε κράτους να αγοράζει κάθε τόσο από τις εταιρείες αυτά τα στατιστικά, με ελάχιστο κόστος, για να έχει μια πλήρη και σαφή εικόνα της κίνησης στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες, των προτιμήσεων των χρηστών και των συνηθειών τους.

Ελπίζουμε λοιπόν μετά από αυτή τη δημοσίευση οι διαχειριστές των ιστοσελίδων να αναθεωρήσουν τη στάση τους και τις πρακτικές τους.

Μέχρι τότε, θαυμάστε τους:


marxismos.com
Google Analytics

u-topia.gr
Google Analytics

1917.gr
Google Analytics
SiteMeter

ypertasikiaristera.pblogs.gr
NetRatings SiteCensus

dea.org.gr
Google Analytics

pontosandaristera.wordpress.com
Quantcast

syriza.wordpress.com
Quantcast
Snap

syn.gr
Add This
Google Analytics

avgi.gr
Google Analytics

syriza.gr
Google Analytics

omadarozasyriza.wordpress.com
Quantcast
Snap

revolutionarycpgr.wordpress.com
Quantcast

eamgr.wordpress.com
Quantcast
Snap

dosepasa.wordpress.com
Quantcast
Snap

osepasaorganotika.pbworks.com
Quantcast

komepan.blogspot.com
SiteMeter

aristerologia.wordpress.com
Quantcast
Snap

koel.wordpress.com
Quantcast
Snap

akep.blogspot.com
Google Analytics

kke.gr
Google Analytics

anasyntaxi.gr
Google Analytics

m-lkke.gr
Google Analytics

narnet.gr
Google Analytics

ecogreens-gr.org
Google Analytics

nadaparanosotros.blogspot.com
ShinyStat

karavani.gr
Google Analytics

tsak-giorgis.blogspot.com
siteMeter

exarchia.pblogs.gr
NetRatings SiteCensus

noikiasmenoi-ergazomenoi.blogspot.com
SiteMeter
StatCounter

sporos.org
Google Analytics

pisoselides.blogspot.com
SiteMeter

redblogs.gr
Google Analytics

resistencias2005.blogspot.com
StatCounter

kiproukaipatision.blogspot.com
SiteMeter

oikosyn.wordpress.com
Quantcast

left.gr
Google Analytics

anasyntaxi.gr
Google Analytics

mygranma.wordpress.com
Quantcast
Snap

enedra.blogspot.com
StatCounter

entosfylou.wordpress.com
Quantcast
Snap

odigitis.gr
Google Analytics

dokimio.com
Google Analytics

από 000 24/12/2009 12:35 μμ.


τι είναι τα google analytics και όλα τα σχετικά και πόσο αξιοποιήσιμα και έγκυρα είναι.

από admin 24/12/2009 1:27 μμ.


πέρα από το κακόβουλο ύφος του συγγραφέα που μάλλον απλά θέλει να την μπει σε κάποιους και σιγά μην ενδιαφέρεται για τα ζητήματα της ανωνυμίας στο ίντερνετ, θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με αυτό το θέμα, μιας και τυγχάνει να είμαι διαχειριστής σε ενα από τα αναγραφόμενα sites που έχει το google analytics (η ύπαρξή του δε είναι κρυφή και την ανακάλυψε ο φοβερός bots, φαίνεται κάθε φορά που φορτώνει μια σελίδα)

Η αλήθεια είναι ότι δεν σκέφτηκα ότι υπάρχουν κάποια ευαίσθητα στοιχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν με κάποιο άσχημο τρόπο για τους χρήστες  της σελίδας.
Δεν είναι και κανένα site στο οποίο γίνονται αναλήψεις ευθύνης για επιθέσεις ;-)

Ποιά είναι τα στοιχεία που καταγραφονται και πώς μπορούν να φτάσουν σε τρίτους χωρίς άδεια;
Υπάρχει κάποια εναλλακτική (κινηματική ή μη) που να κάνει την ίδια (ή περίπου) δουλειά;
Πώς μπορεί κάποιος να απενεργοποιήσει το google analytics ή υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις που να του κώβουν την πρόσβαση σε τυχόν ευαίσθητα δεδομένα;
Είναι κακό για κάποιον διαχειριστή να γνωρίζει, τι ενδιαφέρει τους επισκέπτες της σελίδας; Τι συνιστά μια ορθή κινηματική πρακτική πάνω σε αυτό το θέμα;
Τα cookies είναι κάτι κακό;

Το site δημιουργήθηκε από κάποιον επαγγελματία (που το έκανε εθελοντικά), αλλά όλο και κάποιος φίλος/η θα μπορεί να βοηθήσει άμα μου δώσετε κάποιες χοντρικές οδηγίες.

Υ.Γ. Όσον αφορά την απουσία προειδοποίησης, μάλον ο φίλος/η ζει σε άλλον πλανήτη. Προφανώς τα site στα οποία δεν υπάρχει κανενός είδος δυνατότητα εποπτείας είτε από μέσα είτε από έξω είναι ελάχιστα στο διαδίκτυο. αν έπρεπε να υπάρχει κάποιου είδους αναφορά, δυστυχώς θα έπρεπε να την κάνουν αυτά τα site. Δε νομίζω να υπάρχει κάποιο blogspot πχ που να μην καταγράφει δεδομένα...

από k@s 24/12/2009 2:58 μμ.


μπες στο squat.gr διαωασε τους ορουσ χρησης και αποφασισε.

...

από xamogelo 25/12/2009 4:15 πμ.


Ανούσια η συζήτηση και άλλος ο ημιμαθής. Αν κάποιος θέλει να μην φαίνεται το ip του ας χρησιμοποιήσει κάποια εφαρμογή για tor network σε συνδυασμό με privoxy. Παρέχουν αρκετά υψηλό επίπεδο ασφάλειας κάνοντας πονοκέφαλο την προσπάθεια εύρεση του ip κάποιου χρήστη. Εξάλλου αν θέλει το όποιο κράτος να παρακολουθήσει ποιοι επισκέπτονται τις συγκεκριμένες σελίδες θα μπορούσε να απευθυνθεί απευθείας στην wordpress και google. Η ακόμα και με την παρακολούθηση των DNS request κάποια συγκεκριμένης σελίδας κτλ Υπάρχουν άπειροι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να συλλέγει το ip κάποιων που επισκέπτονται μια σελίδα. Το μόνο που κάνουν π.χ. το google analytics και παρόμοια εργαλεία είναι να παρουσιάζει την πληροφορία που ΉΔΗ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΎΣΕ ΝΑ ΣΥΛΛΈΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΌ ΑΛΛΟΎ στον admin της σελίδας. Το ίδιο ισχύει δηλαδή και για site που ΔΕΝ χρησιμοποιούν τα παραπάνω εργαλεία. Θα μπορούσε εύκολα κάποιος να παρακολουθήσει και την κίνηση του indymedia και ας μην κρατάει το indymedia τα ip απλώς και μόνο παρακολουθώντας τα ip των πακέτων που στέλνονται με http get για την σελίδα του indymedia. Και για να το πω και αλλιώς θα ήταν ίσως το ίδιο απλό να γίνει όχι μόνο αντιστοίχηση επίσκεψη σελίδα ip αλλά και αντιστοίχηση σχολιασμού σε ένα ποστ και ip. Τώρα ο κάθε πολίτης δεν είναι και τόσο εύκολο να βρει σε ποιον αντιστοιχεί το συγκεκριμένο ip. Που ακόμα και αν ας πούμε συντρέχει όντως λόγος ή θέλει δεν σημαίνει ότι το ip θα οδηγήσει κάπου. Τώρα αυτά περί διατήρηση προσωπικών δεδομένων(γενικά και αόριστα) σε αρχείο μάλλον είναι εκτός χρόνου και τόπου. Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν που το πρόβλημα με την χρήση οποιουδήποτε εργαλείου για την μέτρηση της επισκεψιμότητας ενός site. Αν κάποιος θέλει κάποια επιπλέον προστασία της ανωνυμίας του τότε ας χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που αναφέρθηκαν παραπάνω. υγ.Πέρα από το θεωρητικό κομμάτι δεν νομίζω ότι υπάρχει τόσο ενδιαφέρον από το κράτος για τον μέσο αριστερό-αναρχικό που επισκέπτεται μια σελίδα. (που στην τελική δεν σημαίνει και πολλά πράγματα.) Νομίζω ότι αν κάτι ενδιαφέρει το κράτος είναι περισσότερο ο κόσμος που ασχολείται ενεργά με την συμμετοχή του σε πορείες και διαδηλώσεις και όχι ο απλός επισκέπτης του indymedia.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License