Αυτοδιαχειριζόμενο Κατειλημμένο Έδαφος Αγρός

Εμπρηστική επίθεση δέχτηκε ο Αγρός. Σοβαρές ζημιές. Περισσότερα σε λίγο.

Εμπρηστική επίθεση δέχτηκε ο Αγρός. Σοβαρές ζημιές. Περισσότερα σε λίγο.

Κάηκε ένα κομμάτι του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου. Δεν υπάρχουν νεότερα μέχρι στιγμής

από η κατασταση εφτασε στο απροχωρητο 25/12/2009 7:23 μμ.


εχουν γινει απειρες παρακρατικες και κρατικες επιθεσεις σε στεκια και καταληψεις απο φασιστες και εμεις καθομαστε.Πρεπει να γινουν συνελευσεις και δρασεις επιτελους.Παραπαει.

από ένας σύντροφος 25/12/2009 10:06 μμ.


Εμπρηστική επίθεση, την Τετάρτη 23/12 και περί τις 23:45 το βράδυ, δέχθηκε το Αυτοδιαχειριζόμενο Κατειλημμένο Έδαφός του Αγρού (http://eleftherosagros.blogspot.com/), στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον.

Οι περισσότερες υλικές ζημίες περιορίστηκαν στον χώρο που λειτουργεί ως αποθήκη υλικών και μηχανημάτων για τις εργασίες του Αγρού. Κατά τα άλλα οι ζημιές είναι πιο μικρές και άμεσα επισκευάσιμες. Μετά από εξονυχιστικές έρευνες στο χώρο διαπιστώθηκε πως οι δράστες αφού έσπασαν ένα από τα κάγκελα, παραθύρου του πίσω χώρου του κτιρίου, μπήκαν μέσα και τοποθέτησαν μπιντόνια με εύφλεκτο υγρό σε σημείο κοντά σε παράθυρο και περίελουσαν διάσπαρτα σημεία των υπόλοιπων χώρων. Επίσης βρέθηκαν υπολείμματα μιας τσάντας πλάτης, τα οποία και εξετάζονται. Η μέθοδος ανάφλεξης του ΄΄μηχανισμού΄΄ έγινε με τη χρήση φιτιλιού καθώς επίσης και με εμποτισμένα με εύφλεκτο υγρό πανιών, κομματιών φελιζόλ κ.α. τα οποία βρέθηκαν τυλιγμένα σε πετσέτα. Προφανώς οι δράστες υπολόγιζαν σε μεγαλύτερες ζημιές, αλλά ούτε αυτή τη φορά δεν το κατάφεραν.

Η επίθεση αυτή, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα σε διάφορα στέκια, κατειλημμένους χώρους και άτομα σε διάφορα σημεία της επικράτειας. Η παρακρατική βία, ή αλλιώς ακροδεξιά τρομοκρατία όπως την αποκάλεσε και την προσκάλεσε να αναλάβει δράση ο Μ. Χρυσοχοϊδης, δεν θα μείνει αναπάντητη. Το πείσμα και η αποφασιστικότητα όσων αντιστέκονται είναι ικανά και τους παρακρατικούς να ξανά κλείσουν στις τρύπες τους και τα κατεστραμμένα στέκια – καταλήψεις να ξανά κάνουν ζωντανούς χώρους αντίστασης, αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης. Η ιστορία άλλωστε το έχει δείξει.

Όσο για τους φυσικούς φορείς των επιθέσεων και τους επικροτητές τους, εικάζω πως το επόμενο διάστημα θα δεχθούν κάποια ΄΄πίεση΄΄. Λογικό δεν είναι;          
Λίγες ημέρες μετά την τελευταία απόπειρα εμπρησμού του Βοτανικού Κήπου στην Πετρούπολη, μια γνωστή συμμορία φασιστών που περιφέρεται στις περιοχές μας, εμφανίστηκε και στον Αγρό, το αυτοδιαχειριζόμενο κατειλημμένο έδαφος στο Πάρκο Αντώνης Τρίτσης. Η παρακρατική αυτή συμμορία, το βράδυ της Τετάρτης 23 Δεκέμβρη, ξετρύπωσε στο έδαφος του αγρού γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα. Νύχτα και πάλι, όπως φαίνεται να αρέσκεται από αντίστοιχες επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους στο πρόσφατο παρελθόν αλλά και παλαιότερα. Τα παρακρατικά κατακάθια, αφού παραβίασαν ένα από τα εξωτερικά παράθυρα του κτιρίου όπου στεγάζεται η συλλογικότητα του Αγρού, τοποθέτησαν τις εμπρηστικές τους «πατέντες» στον εσωτερικό χώρο και τις πυροδότησαν. Στο φευγιό τους προς τα σκοτάδια του πάρκου δεν ξέχασαν να καταστρέψουν το αυτοσχέδιο σπορείο το οποίο πρόσφατα είχε καταστρέψει -με άλλα προσχήματα- κι ο δήμος Ιλίου.


Έχουμε αναφερθεί ξανά στη συγκεκριμένη παρακρατική συμμορία, καθώς στην επίθεση τους πριν από λίγες ημέρες στον Βοτανικό Κήπο, στο απειλητικό γράμμα που αφήσανε πίσω τους αλλά και σε άλλες επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί παλαιότερα στον Θερσίτη κι αλλού, η μεθοδολογία των επιθέσεων αλλά και τα υλικά των αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών είναι παρόμοια. Στοχοποιηθήκαμε άμεσα (με τις επιθέσεις που δεχτήκαμε στο παρελθόν) αλλά και έμμεσα (με τις παρακρατικές αναφορές για τα «υπόγεια στέκια») ως ένας από τους αυτοοργανωμένους χώρους που λειτουργούν με ανοιχτές κοινωνικές διαδικασίες στην περιοχή. Είμαστε πλέον σχεδόν σίγουροι, πως οι φυσικοί εκτελεστές αυτών των επιθέσεων περιφέρουν στις περιοχές μας σταθερά και μόνιμα τη μισαλλοδοξία τους, το μίσος τους για τους «διαφορετικούς» και την πολεμική επιθετικότητά τους για τα απελευθερωμένα εγχειρήματα. Καθώς λοιπόν οι επιθέσεις αυτές συνεχίζονται κι επειδή φυσικά παραμένουμε αντίπαλοι κάθε εξουσίας που θέλει να αλωνίζει στις γειτονιές μας, έχουμε κάθε λόγο να μην αφήσουμε τις μισαλλόδοξες και φασιστικές πρακτικές αυτές να ανασάνουν.


Ο εμπρησμός του Αγρού αλλά και το σύνολο των τελευταίων παρακρατικών επιθέσεων είναι ένα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα της μετάλλαξης της στρατηγικής της καταστολής μετά τις τελευταίες εκλογές. Οι έως τώρα άμεσες συνεργασίες της αστυνομίας με τους φασίστες αλλά και τους ακροδεξιούς μπορεί να έχουν προσωρινά σταματήσει, καθώς κρίθηκαν ως αναποτελεσματικές επικοινωνιακά. Αυτό όμως το οποίο παραμένει σταθερό στο πλαίσιο της κατασταλτικής στρατηγικής αποτελεί η στοχοποίηση του «εσωτερικού εχθρού», ο ιδεολογικός πόλεμος προς όσους πρεσβεύουν τις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης. Και φυσικά παραμένει σταθερή η ολοένα κι αυξανόμενη επιθετικότητα των μηχανισμών καταστολής. Όλα αυτά είναι που συντελούν και στην σχετική μεταστροφή της παρακρατικής δράσης προς την πρακτική των νυχτερινών επιθέσεων. Τα πρόσφατα κελεύσματα του υπουργού προ.πο. για την «ακροδεξιά τρομοκρατία» είναι που επικυρώνουν, τροφοδοτούν και κλιμακώνουν τις παρακρατικές επιθέσεις. Στα σκοτάδια πλέον τα παρακρατικά σκουλήκια θα συμπληρώνουν τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις των κρατικών επιτελείων απέναντι στον εσωτερικό εχθρό. Οι ηθικοί φορείς και οι φυσικοί εκτελεστές αυτών των επιθέσεων μπορεί να μην πράττουν μαζί αλλά ο καθένας αναλαμβάνει το πόστο του. Από τη μια οι επίσημοι κατασταλτικοί μηχανισμοί με τις απόπειρές τους για εγκληματοποίηση των αγωνιστών κι από την άλλη οι παρακρατικές συμπράξεις φασιστών, στρατοθρεμένων κι αγανακτισμένων μπάτσων με επιθέσεις στα σκοτεινά.


Απέναντι στη νέα περίοδο κρατικής και παρακρατικής επιθετικότητας εμείς δε θα αφήσουμε κανέναν αγωνιζόμενο άνθρωπο κι εγχείρημα μόνο. Είμαστε και θα είμαστε δυνατοί όσο κι αν επιχειρούν να μας τρομοκρατήσουν. Είμαστε και θα είμαστε στους δρόμους απέναντι στην κοινωνική αδικία και την κρατική βαρβαρότητα. Ο αστείρευτος αγώνας για την ελευθερία είναι αυτός που θα ματαιώσει στην πράξη τις κρατικές και παρακρατικές ορέξεις. Αυτές τις «λίγες γιορτινές ημέρες» όπως δήλωνε πρόσφατα ο υπουργός προ.πο, θα συνεχίζουμε να πράττουμε αλληλέγγυα κι εξεγερτικά σπέρνοντας το μικρόβιο της ελευθερίας σε κάθε γειτονιά

 

συνεχής ενημέρωση για τον Αγρό: http://eleftherosagros.blogspot.com/


 

φωτογραφία από την "αντιφασιστική" πορεία στις 23 Φλεβάρη 2008


thersitis.gr

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License