ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ» - ΚΑΤΕΡΙΝΗ-11 ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

VRISOSPASTIS.GOUROU

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ» - ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Απέλυσε 11 εργαζόμενους παραμονές Πρωτοχρονιάς

Στην ανεργία οδηγούνται και οι 17 εργαζόμενοι στη Gremeco της Τρίπολης

Στην απόλυση 11 εργαζομένων από τα σούπερ μάρκετ που λειτουργεί στην Κατερίνη προχώρησε η επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ», την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Πρωτοβουλίες για να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων ώστε να μην περάσει η νέα εργοδοτική επίθεση, αναλαμβάνει το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων νόμου Πιερίας «Η Πρωτοπορία». Ενώ στην άλλη πλευρά, αυτή του εργοδοτικού συνδικαλισμού, η ΠΑΣΚίτικη πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης διαμαρτύρεται για τη νομιμότητα των διαδικασιών και τη χωρίς προηγούμενη συνεννόηση ανακοίνωση των απολύσεων.

Το Συνδικάτο ιδιωτικών υπαλλήλων έκανε πλατιά εξόρμηση χτες, σε όλα τα καταστήματα του «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ», προκειμένου να καλέσει τους εργαζόμενους να οργανώσουν την αντίστασή τους και αγωνιστικά να αποτρέψουν τα σχέδια της εργοδοσίας. Καλεί τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν να περάσουν οι απολύσεις. Μέσα από το σωματείο τους, να μπουν μπροστά, να πάρουν απόφαση για απεργία, συντονισμού με άλλα σωματεία. Να απαιτήσουν όλοι μαζί, χωρίς κανένα συμβιβασμό, να γυρίσουν πίσω στη δουλειά τους όλοι οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν παραμονές της πρωτοχρονιάς. Να απαιτήσουν, όλοι μαζί, να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές εργασίας που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν επιβληθεί στο 50% των εργαζομένων που απασχολούνται στα Σούπερ Μάρκετ «Αρβανιτίδη». Να διεκδικήσουν σταθερή και μόνιμη δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για όλους τους εργαζομένους.

«Οσο θα σκύβουμε το κεφάλι στα αφεντικά, όσο θα ακούμε τα κελεύσματα των κυβερνητικών συνδικαλιστών και θα δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα την πολιτική του κεφαλαίου, τόσο θα αποθρασύνονται κυβέρνηση και πλουτοκράτες, σε βάρος των εργαζομένων», σημειώνει το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Δεκαεφτά εργαζόμενους απέλυσε παραμονές της Πρωτοχρονιάς και η βιομηχανία σιδηροκατασκευών «GREMECO Α.Ε» στην Τρίπολη, προχωρώντας στο κλείσιμο της βιομηχανίας επικαλούμενη προβλήματα «ρευστότητας». Επιπλέον, στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα δύο έως έξι μηνών.

Με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιάννης Γκιόκας και Γιώργος Μαυρίκος ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης για να διασφαλιστεί η δουλειά όλων των εργαζομένων και να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα.

από tft 15/09/2010 1:13 πμ.


και συνεχιζει ακαθεκτος τις απολυσεις,χαρη στο νεο νομο.Αλλα πισω εχει αχλαδα την ουρα ή αλλιως θα γυρισει και ο τροχος θα γελασει και ο φτωχος....μ.....Αρβανιτιδη.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License