Η απεργία των Αιγυπτίων αλιεργατών στη Μηχανιώνα

Η απεργία των Αιγυπτίων αλιεργατών στη Μηχανιώνα, ένα παράδειγμα για όλους τους εργάτες στην Ελλάδα

Μια από τις πρώτες απεργίες του 2010 γίνεται αυτή τη στιγμή από τους Αιγύπτιους αλιεργάτες στη Νέα Μηχανιώνα της Θεσσαλονίκης. Η απεργία ξεκίνησε από την Κυριακή και συνεχίζεται μέχρι να αποδεχτούν οι εργοδότες τα αιτήματα των απεργών: να μην μειωθούν οι μισθοί τους, να πληρωθούν το δώρο Χριστουγέννων, να εισπράττουν από την επιστροφή του ΦΠΑ, να επιστρέψουν στο ΙΚΑ από τον ΟΓΑ όπου είναι σήμερα ασφαλισμένοι και να υπάρχει εκπρόσωπος των Αιγυπτίων εργατών μεταξύ των εκπροσώπων που συμμετέχουν στον υπολογισμό του μισθού.

Ολόκληρο το άρθρο στο: http://aformi.wordpress.com/

από εργάτης1 09/01/2010 2:02 μμ.


Αυρίο το ΠΑΜΕ καλει σε κινητοποίηση με τους Αιγύπτιους στην Μηχανιώνα
ώρα θα ερευνηθεί και θα ενημέρωσω

από φοιτητής 09/01/2010 2:55 μμ.


Η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ είναι σύμφωνα με τον Ριζοσπάστη αύριο στις 11π.μ.

από αλληλεγγυος 09/01/2010 2:55 μμ.


για σημερα στις 7 στο πολυτεχνειο για να δουμε αν μπορουμε να βοηθησουμε και πως. Ειναι ενας αγωνας στον οποιο ολοι πρεπει να δειξουμε αλληλεγγυη.

από Okham 10/01/2010 12:47 πμ.


το επιχειρημα οτι οι μεταναστες ριχνουν τα μεροκαματα ειναι περα απο ρατσιστικο κυρίως ηλιθιο, είναι σαν να μας λες οτι επειδη οι γονεις μου ειχαν καλύτερο ασφαλιστικό καθεστώς φταίω εγω που ειμαι νεος εργαζόμενος και δουλεύω ανασφάλιστος γιατί εκει πριν υπήρχαν οι ασφαλισμένοι γονείς μου και γω τους πήρα τη θέση. άρα πρέπει να σταματήσουν και οι γέννες μαζί με τους μετανάστες...

από Γιάννης 10/01/2010 1:06 πμ.


προς τον ρσδσγσδγ.

Όλα αυτά που λες δεν θα λυθούν αν σταματήσει η ροή των μεταναστών. Δεν θα διώχνουν κόσμο για να πάρουν φθηνότερους αν καθιερωθεί ένα στάνταρ μεροκάματο για τον αλιεργάτη. Δηλαδή αν ξέρει το αφεντικό ότι στον αλιεργάτη θα δίνει πχ 2000 και ΙΚΑ είτε είναι Έλληνας, είτε Αιγύπτιος, είτε Πακιστανός δεν θα έχει λόγο να διώξει πχ τον Έλληνα για να πάρει Αιγύπτιο ούτε τον Αιγύπτιο για να πάρει Πακιστανό.

από ξσηγδφ 10/01/2010 1:29 πμ.


Οι άνθρωποι είναι σαν το νερό. Πρέπει να κινήται συνέχεια για να μη βαλτώνει.

καλή συνέχεια στους εργάτες

από μαθηματικός αδιόριστος 10/01/2010 2:22 πμ.


Και στο δημόσιο τομέα, όπου έω δώσει 4 φορές ΑΣΕΠ. είμαι επιτυχών αλλά μη διοριστέος, έχουν περιορίσει το προσωπικό γιατί υπάρχουν φθηνότεροι εργάτες, μετανάστες η ντόπιοι; Τίποτα τέτοιο δεν υφίσταται. Τα σχολεία έχουν ανάγκες, στοιβάζουν τους μαθητές στις τάξεις 25 και 30, ακόμη κι αν δεν ξέρουν γρι ελληνικά, και δεν λένε να προσλάβουν προσωπικό.
Ο αδελφός μου είναι κομπιουτεράς στον ιδιωτικό τομέα και βγάζει δουλειά 5 ατόμων διαφορετικά θα απολυθεί. Απλά δεν προσλαμβάνουν 4 ακόμη άτομα που είναι αναγκαία. Δουλειά υπάρχει για όλους και ακόμη περισσότερους, η επιθυμία όμως για ουρανομήκη κέρδη δεν επιτρέπει την εργασία όλων μας, Πρέπει να δουλεύουν λίγοι, ξένοι και έλληνες και να τους πίνουν κυριολεκτικά το αίμα!

από ο απεξω 12/01/2010 10:47 μμ.


Σε συγκέντρωση της ΓΣΕΕ πριν λίγα χρόνια (είμαι από τους τυχερούς στο θέμα της εργασίας), μοιράστηκε ένα φυλλάδιο από κάποια επιτροπή, δεν επαλήθευσα ποτέ ποιοί πραγματικά ήταν. Το κείμενο ξεκίναγε ως εξής και νομίζω έχει σχέση με αυτά που λέγονται παραπάνω και συμφωνώ:
'' Έχοντας ηττηθεί στην Αγγλία, οι εργοδότες προσπαθούν τώρα να πάρουν αντίμετρα, ξεκινώντας από τη Σκωτία. Χάρη στο κίνημα του Λονδίνου, αναγκάστηκαν αρχικά να συμφωνήσουν σε μια αύξηση μισθών 15%, αρχικά και στο Εδιμβούργο. Την ίδια στιγμή όμως έστειλαν μυστικά στη Γερμανία ανθρώπους τους να στρατολογήσουν εργάτες, ειδικά από τις περιοχές του Ανόβερου και του Μεκλεμβούργου. Η πρώτη φουρνιά στάλθηκε κιόλας στο Εδιμβούργο. Ο σκοπός αυτής της εισαγωγής εργατών είναι ο ίδιος με την εισαγωγή Ινδών κούληδων στη Τζαμάικα: δηλαδή η δ ι α τ ή ρ η - ση   τ η ς  μ ι σ θ ω τ ή ς   σ κ λ α β ι ά ς.
Καρλ Μαρξ, Λονδίνο, 4 Μαίου 1866

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License