Έφυγε η συντρόφισσα Μαριάννα Μπρεκάση

...

Έφυγε η συντρόφισσα Μαριάννα Μπρεκάση, 12/1/2010

Έφυγε από τη ζωή η συντρόφισσα Μαριάννα Μπρεκάση. Αγωνίστρια από τα φοιτητικά της χρόνια, όταν πρωτοστατούσε, από τις γραμμές της ΠΠΣΠ, στους αγώνες της νεολαίας της μεταπολίτευσης. Αγωνίστρια μετέπειτα, από τις γραμμές της Α/συνέχεια και της ΚΟΕ, σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες της ελληνικής κοινωνίας. Αγωνίστρια ως επικεφαλής της Νομαρχιακής Κίνησης Αριστερά! από το 2002, στα τοπικά ζητήματα της ιδιαίτερης πατρίδας της, της Θεσσαλονίκης όπου μεγάλωσε και έζησε όλη της τη ζωή. Αγωνίστρια, τα τελευταία 3 χρόνια από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ,  παλεύοντας για μια άλλη Αριστερά. Αγωνίστρια ακόμη και στα τελευταία 4 δύσκολα χρόνια, παλεύοντας πρόσωπο με πρόσωπο με την επάρατη νόσο, χωρίς ποτέ να το βάζει κάτω.

Η Μαριάννα δεν παραιτήθηκε ούτε επαναπαύθηκε ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές. Διαρκώς πάλευε να αλλάζει τον εαυτό της και να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων με μοναδικό σκοπό να ανατρέψει τη δύσκολη κατάσταση για τους «από κάτω».

Η Μαριάννα αποτελεί παράδειγμα για όσους ήταν κοντά της και ειδικά για την ΚΟΕ Θεσσαλονίκης κι ας έφυγε νωρίς. Για αυτό το λόγο, μία δέσμευση έχουμε: να συνεχίσουμε αυτό που άφησε στη μέση. Αυτό θα ήθελε και η Μαριάννα.

Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 13 Γενάρη, στις 13:00 στον Άγιο Ιωάννη Καλαμαριάς. Η ταφή θα ακολουθήσει στα κοιμητήρια της Κρήνης.

 

Τρίτη 12 Γενάρη 2010

ΚΟΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

από ... 13/01/2010 11:02 πμ.


Βρήκα αυτό εδώ σε κάποιο μπλογκ. Κοιτάξτε στο βίντεο που έχει και ειδικά στο 3:00, είναι συγκλονιστικά αυτά που λέει για το πως έμαθε τη μέρα της εγχείρησής της για την κατάληψη της Siemens:

http://argos.wordpress.com/2010/01/13/mprekasi/

Για να παραδειγματιζόμαστε οι νεότεροι σύντροφοι από όλους τους επαναστατικούς χώρους. Άσχετα με το πως ακριβώς το βλέπει ο καθένας, είναι πολύ σημαντικό η δράση να μην εξαντλείται στα νεαρά η τα φοιτητικά χρόνια αλλά να είναι κανείς αγωνιστής για πολλά χρόνια, για μια ζωή. Ακόμα κι όταν αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά προβλήματα.

...τώρα πρόσφατα (άνοιξη του 2009) ήταν από τους πρώτους που ευαισθητοποιήθηκαν για το ζήτημα της ΕΥΑΘ (και του ξεπουλήματος του νερού στη Θεσσαλονίκη) ...τον Ιούλιο που μας πέρασε συμμετείχε με τον πιο σοφό και αγωνιστικό ταυτόχρονα λόγο, με αριστερούς και αναρχικούς, για την αναγκαιότητα της αλληλεγγύης στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, με ή χωρίς χαρτιά... Να μην ξεχαστεί η υπέροχη προσωπικότητα, η αισιοδοξία και η αγάπη της για το δίκιο! αυτόνομες-οι και αναρχικές-οί που τη θυμούνται

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License