ΠΟΡΕΙΑ Αιγύπτιων αλιεργατών ΠΕΜΠΤΗ 14/1

Πορεία των Αιγύπτιων αλιεργατών Πέμπτη 14/1, στις 6:30 μμ στο άγαλμα Βενιζέλου

Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι o Σύλλογος Αιγυπτίων αλιεργατών θα πραγματοποιήσει πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 14/1, στις 6:30 μμ, στο άγαλμα Βενιζέλου.

Μετά την απαράδεκτη συμμετοχή μας στα δικαστήρια την Τρίτη, είναι επιβεβλημένη η παρουσία μας και εκεί. Καλό θα ήταν να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε και διακριτό μπλοκ, ώστε να φωναχούν και κάποια σοβαρά συνθήματα και όχι ανοησίες (και μάλιστα άσχετες) του τύπου "Εργάτες, αγρότες, φοιτητές, με μέτωπο απαντάμε στιε πολυεθνικές". Στο κέντρο είναι, απόγευμα είναι, η απουσία μας είναι αδικαιολόγητη αν θέλουμε να είμαστε αλληλέγγυοι-ες. Με το ΠΑΜΕ ή όχι παρόν, να είμαστε εκεί να στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα. Φτάνει πια με τους ετεροκαθορισμούς μας και τις κριτικές εξ'αποστάσεως, ο αγώνας είναι των Αιγυπτίων και όσο και αν προσπαθεί το ΠΑΜΕ να τον ελέγξει, τα ίδια τα υποκείμενα του αγώνα, παρά τις  κάποιες δικαιολογημένες επιφυλάξεις τους, δε μας έχουν αποκλείσει.

Υπενθυμίζω τα άλλα δύο ραντεβού που υπάρχουν την Πέμπτη 14/1:
--9 πμ, συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια, όπου εκδικάζεται η αγωγή των πλοιοκτητών ενάντια στην απεργία των Αιγυπτίων,
--συνέλευση αλληλεγγύης μετά την πορεία στο τρίγωνο του πολυτεχνείου.

Επίσης σήμερα πρωτοβουλιακά κάποιοι-ες κολλήσαμε στα πανεπιστήμια αφισάκι που καλεί στα δικαστήρια και στη συνέλευση (για την πορεία ενημερωθήκαμε κι εμείς αργότερα).

Τέλος ο Ριζοσπάστης αναφέρει ότι "χτες κάποιοι πλοιοκτήτες σάλπαραν τις μηχανότρατες με απεργοσπάστες, αφού «πέταξαν» έξω από τα καΐκια τους μετακλητούς Αιγύπτιους αλιεργάτες που διαμένουν εκεί, όπως προβλέπει η σχετική σύμβαση". Δυστυχώς δε γνωρίζω κάτι επί του θέματος...

ma

από oi 13/01/2010 7:12 μμ.


idioi oi aigyptioi kalesan to pame kai syspeironontai se afto..

ara oi poreia i avriani pou kalountai ousiastika kaleitai me to pame apo oti katalavaino..

telos akousa oti kai simera sta dikastiria itan aigyptioi kai knites mias kai borei simera na ekdikazotan i ypothesi..einai sigouro oti afto tha ginei avrio?

pantos bravo sto pame gia tin ebrakti allylegyi pou edeixe stous aigyptious aliergates..

από Α 13/01/2010 9:17 μμ.


θα γινουμε και εμεις ΠΑΜΕ και θα συμπεριφερθουμε σαν ΠΑΜΕ ...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License