Εξελίξεις στα ελληνικά ΜΜΕ

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=516079

Ο Λαυρέντης σε ρόλο Κεντέρη
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/01/2010

Και εκεί που ήταν να του πάρουν το κεφάλι του Λαυρέντη οι Αμερικανοί για το σότο που... έφαγαν στην εξαγορά της Νεοχημικής, έγιναν πράματα και θάματα και ο κ. Λαυρεντιάδης εμφανίζεται σαν τον Κεντέρη που τα σαρώνει όλα. Ό,τι πουλιέται αγοράζεται και ειδικά στα ΜΜΕ, χωρίς καμία επιχειρηματική -τουλάχιστον- λογική. Τελευταία κίνησή του η αγορά, 10% των μετοχών της "Ελευθεροτυπίας"! Προηγουμένως είχε εξαγοράσει το 31,3% της Proton Bank αναλαμβάνοντας τη θέση του προέδρου του Δ.Σ.

Μέχρι στιγμής ο νεαρός επιχειρηματίας μαζί με τον Κύπριο συνεργάτη του Π. Κυριακίδη έχει 25% στον "Πήγασο" του κ. Μπόμπολα, 10% στον ΣΚΑΪ και άλλο τόσο στον Red και ελέγχει το 100% των εφημερίδων Athens News, Espresso, Σφήνα, City Press, Ισοτιμία, τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, τα περιοδικά Free, Jolie, Olive. Επίσης κατέχει το 50% του γηπέδου Καραϊσκάκη, το οποίο οι εκσυγχρονιστές παραχώρησαν στον λαό του Ολυμπιακού, αλλά τελικά βρέθηκε ιδιοκτησία του κ. Σωκράτη, 10% της ΠΑΕ Ολυμπιακός και 10% της Θρύλος Α.Ε. Επιπλέον έχει το 100% του τηλεοπτικού σταθμού Sport TV, πρώην Magic, συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη.

Με λίγα λόγια χαμός και παραλογισμός. Τα περισσότερα μέσα που εξαγόρασε είναι ζημιογόνα και κάποια μάλιστα είναι αδύνατον να αναδιαρθρωθούν και να περάσουν στην κερδοφορία. Άλλωστε τα μειοψηφικά πακέτα που εξαγοράζει δεν του δίνουν δικαίωμα ελέγχου επί των μέσων, όπως παραδείγματος χάριν τα ποσοστά στον "Πήγασο" και την "Ελευθεροτυπία". Για τις εξαγορές αυτές ο κ. Λαυρεντιάδης κατέφυγε σε τραπεζικό δανεισμό, που σημαίνει ότι οι τράπεζες που τον δάνεισαν προς το παρόν τον εμπιστεύονται.

Τελικά στο κορυφαίο ερώτημα, πού το πάει και τι ρόλο θέλει να παίξει ο νεαρός επιχειρηματίας ουδείς από τους δεκάδες παράγοντες της αγοράς, που ρωτώ συνεχώς, δεν μπορεί να απαντήσει. Εξαγοράζει υποστήριξη ή σιωπή για μελλούμενες δράσεις; Παραμένει υπόθεση. Έχει βρει αγωγό εκατομμυρίων πέραν του Ατλαντικού; Άγνωστο. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα χρήματα είναι πάρα πολλά και οι τοποθετήσεις τους δεν δικαιολογούνται με επενδυτικά κριτήρια.

Τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, και ειδικά τα έντυπα, λέμε πως είναι σε διαδικασία αποσάθρωσης, πλην όμως εδώ βλέπουμε να γίνεται χοντρό παιχνίδι. Μάλιστα την Πέμπτη το βράδυ οι ενημερωμένοι κύκλοι των εκδοτών ταρακουνήθηκαν όταν έμαθαν πως ο εφοπλιστής Ιωάννης Ρέστης, με υψηλή συμμετοχή στον ΔΟΛ, θεώρησε τις κινήσεις του Σταύρου Ψυχάρη μετά τον θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη ως αθέτηση συμφωνηθέντων και κινήθηκε για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της "Ελευθεροτυπίας".

από α. 14/01/2010 12:54 πμ.


μη ξεχναμε και την ιδρυση εδρας μελετων ΝΑ Ευρώπης "Λαυρεντης Λαυρεντιαδης" για το think tank CSIS,μελος του οποιου ειναι ο David M. Rubenstain,συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του… Carlyle Group,στο οποιο πουληθηκε η Βιοχημικη του Λαυρεντιαδη για καμια 500αρια εκατομυρια ευρω!
Πολυ καλο ε!
μερικα καλα λινκ
http://underinformation.wordpress.com/2008/06/11/
http://www.antinews.gr/?p=30163
http://www.antinews.gr/?p=5704
http://www.antinews.gr/?p=12193
ζουμι υπαρχει και στα σχολια στα παραπανω αρθρα!


Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License