Καταδίκη για βασανισμό ζώων

Καταδίκη για το παράνομο εκτροφείο ζώων

 Χτες έγινε η δίκη κατά της ιδιοκτήτριας του παράνομου (λες και τα "νόμιμα" είναι καλύτερα) εκτροφείου καθαρόαιμων ζώων που χρησιμοποιούνταν ως μηχανές αναπαραγωγής και δημιουργίας κέρδους, το οποίο είχε ανακαλυφθεί στο Αλεποχώρι πριν από 2 μήνες, μετά από καταγγελία κατοίκων.
 Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη με δύο κατηγορίες: εκτροφή χωρίς άδεια και βασανισμός ζώων.
 Άτομα που ήταν παρόντα στη δίκη την περιγράφουν ως μια γυναίκα ποταπή, με πανάκριβα ρούχα, ενώ είπε ότι χρειαζόταν τα χρήματα αλλά "αγαπούσε" τα 56 σκυλιά που κατασχέθηκαν, αφού ήταν υποσιτισμένα ή μισοπεθαμένα. Θα ξαναγυρίσει στο δικαστήριο για την καταδίκη της αλλά έχει ήδη κάνει έφεση για να της επιστραφούν τα σκυλιά!!! Στην παράνομη φάρμα υπήρχαν και γάτες, κότες, κουνέλια, ψάρια και πουλάκια.
 Αυτή ήταν η πρώτη δίκη στην Ελλάδα για ιδιοκτήτη παράνομης φάρμας εκτροφής (puppy mill) ενώ είναι η δεύτερη φάρμα που ανακαλύπτεται και κλείνει. Είναι η πρώτη φορά που κρίνεται ένοχος η δράστης και η πιθανή ποινή της θα είναι 4 μήνες φυλάκιση...
 Μην αγοράζετε ζώα από pet shop και βιτρίνες, μην αγοράζετε ζώα γενικώς και από πουθενά! Τα ζώα δεν είναι εμπόρευμα κανενός! Είναι ζωντανά πλάσματα με ίσα δικαιώματα με τα δικά μας και η ζωή τους είναι ίσης αξίας με τις δικές μας!
 Το καλύτερο θα ήταν να υιοθετείτε ζωάκια που για σοβαρούς λόγους (π.χ. για λόγους υγείας) δε μπορούν να ζήσουν ελεύθερα στους δρόμους ή ακόμα καλύτερα να ταίζετε και να φροντίζετε τα αδέσποτα της περιοχής σας.

Λευτεριά σ'όσους είναι στα κλουβιά!!!

από λευτεριά 14/01/2010 7:59 μμ.


 

Εικόνες:

από λευτεριά 14/01/2010 8:12 μμ.


 

Εικόνες:

από λευτεριά σε όσους είναι στα κλουβιά 14/01/2010 8:20 μμ.


 

Εικόνες:

από λευτεριά 14/01/2010 8:23 μμ.


 

Εικόνες:

από λευτεριά 14/01/2010 8:27 μμ.


 

Εικόνες:

από λευτεριά 14/01/2010 8:32 μμ.


 

Εικόνες:

από λευτεριά 14/01/2010 8:35 μμ.


 

Εικόνες:

από λευτεριά σε όσους είναι στα κλουβιά 14/01/2010 8:38 μμ.


 

Εικόνες:

από cthulhu 15/01/2010 12:10 μμ.


ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

 

'Αρθρο 1

Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης.

'Αρθρο 2

Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου. Ο άνθρωπος ανήκει στο ζωικό βασίλειο και δεν μπορεί να εξοντώνει ή να εκμεταλλεύεται τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου. Αντίθετα, οφείλει να χρησιμοποιεί τις γνώσεις για το καλό των ζώων. Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας από τον άνθρωπο.

'Αρθρο 3

Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά. Αν η θανάτωση ενός ζώου θεωρηθεί υποχρεωτική πρέπει να γίνεις στιγμιαία, ανώδυνα και χωρίς καμιά πρόκληση αγωνίας του ζώου.

'Αρθρο 4

Κάθε ζώο δικαιούται να ζήσει στο φυσικό του χώρο (γη, θάλασσα, αέρας) και να αναπαράγεται σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους. Η στέρηση ελευθερίας του ζώου ακόμη κι αν γίνεται για μορφωτικούς σκοπούς είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη δικαιωμάτων αυτού.

'Αρθρο 5

Κάθε ζώο που από παράδοση θεωρείται κατοικίδιο δικαιούται να ζήσει με το ρυθμό και τις συνθήκες ζωής και ελευθερίας που αντιστοιχούν στο είδος του. Η διαφοροποίηση αυτών των συνθηκών από τον άνθρωπο έχει σκοπούς κερδοσκοπικούς και είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη.

'Αρθρο 6

Κάθε ζώο που αποτελεί σύντροφο του ανθρώπου έχει δικαίωμα διάρκειας ζωής ανάλογης με τη φυσική του μακροβιότητα. Η εγκατάλειψη ενός ζώου θεωρείται πράξη απάνθρωπη και εξευτελιστική.

'Αρθρο 7

Αναφορικά με τα ζώα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον άνθρωπο, η διάρκεια και η ένταση δουλειάς πρέπει να είναι σε λογικά πλαίσια, η διατροφή τους ικανοποιητική και η ανάπαυσή τους υποχρεωτική.

'Αρθρο 8

Οποιοσδήποτε πειραματισμός πάνω στα ζώα, ιατρικός, επιστημονικός, κ.λπ. αντιτίθεται προς τα δικαιώματα των ζώων, εφόσον προκαλεί πόνο σωματικό ή ψυχικό. Πρέπει να επιδιώκεται η αντικατάσταση του πειραματισμού πάνω στα ζώα, από άλλες υπάρχουσες τεχνικές.

'Αρθρο 9

Τα ζώα που εκτρέφονται για τη διατροφή του ανθρώπου πρέπει να στεγάζονται, να τρέφονται, να μετακινούνται και να θανατώνονται χωρίς πρόκληση πόνου και αγωνίας.

'Αρθρο 10

Απαγορεύεται η εκμετάλλευση των ζώων για τη διασκέδαση των ανθρώπων. Η έκθεση ζώου και τα θεάματα που χρησιμοποιούν ζώα αποτελούν καταστρατήγηση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς τη ζωή του ζώου.

'Αρθρο 11

Κάθε πράξη που χωρίς λόγο προκαλεί θάνατο ζώου είναι βιοκτονία, είναι έγκλημα απέναντι στη ζωή.

'Αρθρο 12

Κάθε πράξη που προκαλεί θάνατο μεγάλου αριθμού άγριων ζώων αποτελεί γενοκτονία, έγκλημα απέναντι στο είδος. Η μόλυνση και οποιαδήποτε καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος οδηγούν στη γενοκτονία.

'Αρθρο 13

Σεβασμός επιβάλλεται ακόμη και στο νεκρό ζώο. Κάθε σκηνή βίας στην τηλεόραση και το σινεμά, με θύματα ζώα πρέπει να απαγορευτεί και μόνο οι σκηνές που έχουν σκοπό να ενημερώσουν για τα δικαιώματα των ζώων οφείλουν να προβάλλονται

'Αρθρο 14

Οι οργανισμοί προστασίας και προάσπισης των ζώων πρέπει να αντιπροσωπεύονται από κάθε κυβέρνηση. Τα δικαιώματα του ζώου πρέπει να κατοχυρωθούν απ' τους νόμους, όπως ακριβώς και τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Διεθνής Ένωση Δικαιωμάτων των Ζώων Παρίσι 1978

 

Λευτεριά σε όλους μας...

από χ 16/01/2010 2:10 μμ.


Η δημοσιοποιηση τετοιων γεγονοτων και οι μυνησεις, ειναι σαφως μια καλη αρχη.
Το προβλημα ομως σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι οτι οι υποθεσεις πολλες φορες δεν εκδικαζονται, οι ποινες ειναι εξαγορασημες κ γενικως η ολη φαση περναει στα ψιλα...
Οι μυνησεις αυτες ως τοσο, αν και με κοπο κερδιζονται, οταν κερδιζονται, θα αποτελεσουν μια καλη παρακαταθηκη για το μελλον. Να αρχισουν δηλαδη και στην Ελλαδα να καταδικαζονται αυτοι οι θρασιδιλοι. Αν οχι τωρα, αυριο. Πρεπει να μπει σαν στοχος. Και αν δε γινει ας εκτεθει κι αλλο αυτη η χωρα, της αξιζει...
Μεχρι τοτε... για να μην ξεφευγουν αυτα τα καθαρματα της οποιας τιμωριας... υπαρχουν τροποι.
Μια πρωτη κινηση ειναι οι δημοσιοποιηση των στοιχειων τους, εδω, σε αλλο μεσο, με αφισακι... οπωσ τελως παντων. Πληρη στοιχεια, ονομα, διευθηνση κτλπ. Αν οχι εσεις, ισως καποιοι αλλοι να εχουν τη διαθεση, η τη μουρλα αν προτιματε, να ασχοληθουν μαζι τους... Ισως οι νομοι να μην τους αγγιζουν, ολους ομως κατι τους αγγιζει, δε μπορει... Η καριερα, το ονομα, η περιουσια, η οικογενια, η ζωη...
Και οπως προανεφερα, μας ανοικουν ολα τα μεσα. Ειναι η πολιτικη μας κληρονομια.

από Animal Protector 16/01/2010 2:13 μμ.


Αν και πολιτικά αντίθετος με αυτά που πρεσβεύετε,ένα μεγάλο μπράβο για τη συγκεκριμένη δημοσίευση.ΘΑΝΑΤΟ σε όσους κακομεταχειρίζονται τα απανταχού ανυπεράσπιστα ζώα,που και αυτά έχουν ψυχή και αισθήματα,όπως-υποτίθεται-και οι άνθρωποι..Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License