παράνομη απέλαση Ιρανών πολιτικών προσφύγων

6 Ιρανοί πολιτικοί πρόσφυγες μεταφέρθηκαν παράνομα από το κέντρο κράτησης προσφύγων της Σάμου, στην Αθήνα (Ελ Βενιζέλος) όπου και βρίσκονταν μέχρι χθές, υπό κράτηση, περιμένοντας την παράνομη απέλασή τους

Την Πέμπτη 14 Γενάρη μεταφέρθηκαν από το κέντρο κράτησης προσφύγων της Σάμου 24 άτομα (ανάμεσα στους οποίους 6 Ιρανοί, 10 Αφγανοί, 1 Παλαιστίνιος), χωρίς να έχουν πληροφόρηση για το πού τους πάνε. Μεταφέρθηκαν με καράβι στον Πειραιά κι έπειτα στο Ελ Βενιζέλος όπου και βρίσκονταν μέχρι χθές (Παρασκευή 15), περιμένοντας την ενδεχόμενη απέλασή τους.
Οι 6 Ιρανοί είχαν κάνει μέσα από το κέντρο αίτηση ασύλου. Η αίτηση απορρίφθηκε από το αστυνομικό τμήμα της Σάμου. Οι πρόσφυγες δικαιούνται προσφυγή σε δευτεροβάθμια επιτροπή και τους δίνεται περιθώριο ενός μήνα να την πραγματοποιήσουν. Απέλαση μέσα στο διάστημα αυτό είναι το λιγότερο παράνομη.
Οι Ιρανοί πρόσφυγες πέρασαν διάστημα ενός τουλάχιστον μήνα σε συνθήκες φυλάκισης στο κέντρο κράτησης στη Σάμο, δεν έχουν ενημερωθεί για τα δικαιώματά τους, και δε μπορούν να επικοινωνήσουν εκεί που βρίσκονται.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License