Μηδενιστικές Αντάρτικες Ομάδες Πόλεων

Προσωπική ανάλυση για το πολιτικό υπόβαθρο και την πολιτική λογική μηδενιστικών συλλογικοτήτων.

   Συνήθως οι αντάρτικες ομάδες πόλεων είχαν να κάνουν με την κομμουνιστική ιδεολογία τουλ. στην ελλάδα. Μετά τον προπερυσινό Δεκέμβρη όμως έχουν λάβει χώρα εμπρηστικές ενέργειες μηδενιστικών τέτοιων ομάδων. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο το αν διφωνώ ή όχι με τον Νετσάγιεφ ( που είναι ο κύριος αν όχι ο μοναδικός θεωρητικός του μηδενισμού ) αλλά με το πως μερικές ομάδες έχουν πάρει στρεβλά την μηδενιστική θεωρία.

   Θέλω αρχικά να πω ότι ο Νετσάγιεφ μιλούσε στην θεωρία του για τρείς βασικές αρχές:

α) "Ο επαναστάτης πρέπει να δίνει τα πάντα για την επανάσταση"

β) Ήταν υπέρ των προβοκατόρηκων ενεργειών, και

γ) Υποστήριζε ότι πρέπει  ο επαναστάτης να "σκοτώνει" (δεν το λέει ακριβώς έτσι άλλα αυτό είναι το νόημα) όποιον μπαίνει εμπόδιο στην επαναστατική προοπτική.

   Ο προβληματισμός μου λοιπόν όσον αφορά τις οργανώσεις αυτές, και συγκεκριμένο το ιδεολογικό τους υπόβαθρο, είναι ότι στέκονται κυρίως στο τρίτο κομμάτι της θεωρίας του Σ.Ν. Ειδικότερα μάλιστα μια οργάνωση συμπεριέλαβε στην προκύρηξη της τσιτάτο του δεξιού μηδενιστή και φιλοσόφου Νίτσε. Αυτή άλλωστε ήταν και η αφορμή για να γράψω αυτή την ανάλυση στο athens indymedia.

  Θέλω λοπόν να καταλήξω στο εξής για τους μηδνιστές αναρχικούς. Για να υποστηρίξει κανείς μια τόσο ακραία ιδεολογία θέλει πρώτα να έχει μια ολοκληρωμένη αναρχική άποψη και να μην "παρασύρεται" από το αίσθημα αυτοδικίας και μόνο. Γιατί μια ομάδα που θεωρεί τον εαυτό της επαναστατική και αναρχική δεν μπορεί να μπερδέβει τον Νετσάγιεφ τον Μπακούνιν και τον Νίτσε.

Σημείωση: Ο ίδιος ο Μ. Μπακούνιν είχε χαρακτηρίσει τον Νετσάγιεφ επικίνδυνο και τρελό.

   Τέλος για να ξεκαθαρίσω και την αποψή μου απέναντι στην "κατήχηση του επαναστάτη" , Συμφωνώ (και μόνο θεωρητικά) με τις δυο πρώτες αρχές και αποκλειστικά σε συνδιασμό με πολιτική οριμότητα.

από Νιτσειστης!!! 29/01/2010 3:08 μμ.


δεξιος μηδενιστης ο ΝΙΤΣΕ???καλα,διαβασε πρωτα το ζαρατουστρα και μετα ελα να μιλησεις για τον Νιτσε!!!δεξιος γιατι?επειδη θεωρουσε τους αδυναμους(σημερινα λαμογια της εξουσιας!!!)μυιγες που θελουν να μας πιουν το αιμα?η' μηπως τον θεωρεις κι εσυ αντισημιτιστη?(κατι που βεβαια δεν ισχυει σε καμια περιπτωση και που ο ιδιος το εχει αρνηθει,και εχει διαφωνησει με την αδελφη του και τον φιλο του βαγκνερ,που ηταν αντισημιτιστες!)μηδενιστης γιατι???ο ιδιος θεωρουσε τις θρησκειες ως μηδενιστικα δογματα που υποσχονται μεταθανατιες απολαυσεις για τους "καλους" και μεταθανατια βασανα για τους "κακους"!!!γι'αυτο λοιπον σου λεω...διαβασε πρωτα το ζαρατουστρα,η' καποιο αλλο εξεχον βιβλιο του ιδιου,και μετα ελα να μιλισεις για το Νιτσε!!!

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License