Μαζικός τάφος στην Κολομβία του Ουρίμπε με 2000 πτώματα.

1111111

Ο φασισμός και οι διάφορες μορφές έκφρασής του έχουν πάντα το ίδιο αποτέλεσμα. Την καταπίεση του λαού και την εξολόθρευση όλων όσων ενεργά αγωνίζονται για τα δικαιώματα του.

 

Στην μικρή Κολομβιανή κοινότητα του Μακαρένα στην επαρχία Μέτα αποκαλύφθηκε  στα τέλη του Γενάρη η ύπαρξη μαζικού τάφου με 2000 σώματα . Σύμφωνα με  μαρτυρία του τοπικού στρατιωτικού διοικητή είναι σώματα ανταρτών που πέθαναν σε μάχες από το 2005 έως σήμερα, κάτι που όμως οι τοπικές κοινότητες αρνούνται λέγοντας ότι στους ομαδικούς αυτούς τάφους βρίσκονται θαμμένοι κυρίως, τοπικοί ηγέτες, αγρότες και υπερασπιστές των δικαιωμάτων του ινδιάνικου πληθυσμού, που κατά καιρούς εξαφανίζονται χωρίς να αφήσουν κανένα στίγμα.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο μαζικό τάφο που ανακαλύφτηκε στην πρόσφατη ιστορία στην Λατινική Αμερική.

 

Περισσότεροι από 1000 ομαδικοί τάφοι

 

Περισσότεροι από 1000 ομαδικοί τάφοι έχουν αποκαλυφθεί στην Κολομβία ενώ ο αριθμός των σωμάτων μέσα σε αυτούς ξεπερνά τα 2500, εξαιρουμένου του τάφου της Μακανέτα, και από αυτά μόνο 600 έχουν καταφέρει να ταυτοποιηθούν και να παραδοθούν σε συγγενικά τους πρόσωπα.

Η ύπαρξη και η τοποθεσία των ομαδικών τάφων έρχεται στο φώς μετά από ομολογίες αμνηστευμένων παραστρατιωτικών που δρούσαν και δολοφονούσαν στην περιοχή εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της εκάστοτε κυβέρνησης και των τοπικών γαιοκτημόνων και βιομήχανων. Μετά από μία πρόσφατη ομολογία ενός από αυτά τα αποβράσματα του j. Renteria

ερευνάτε η ύπαρξη ενός ακόμα ομαδικού τάφου στην πόλη Πόρτο Ασις με 800 αγωνιστές εκεί θαμμένους.

:  http://www.viomundo.com.br/voce-escreve/nao-vai-dar-no-jornal-nacional/


Δολοφονικές μπανάνες: Dole Food Company και Chiquita Brands International

Όταν κράτος και κεφάλαιο αναδιαρθρώνονται, παραμερίζουν για τις ανάγκες τους παλιές και δοκιμασμένες μεθόδους καταστολής και «αποκαλύπτουν» σκάνδαλα και δολοφονίες που ως τώρα θεωρούνταν θέματα ταμπού.

Έτσι έγινε και στις περιπτώσεις των εταιριών Dole Food Company και  Chiquita Brands International .
Οι (παρα)στρατιωτικοί δολοφόνοι που για δεκαετίες δολοφονούσαν και εξαφάνιζαν όσους αντιστέκονταν,  για λογαριασμό των εταιριών, βρέθηκαν ξαφνικά μάρτυρες κατηγορίας  εναντίον των εταιριών και κατέθεσαν στις αστικές αγωγές υπέρ των  οικογένειων των θυμάτων τους. Οι δίκες αφορούν την χρηματοδότηση της  Autodefensas Unidas de Colombia (AUC), τη μεγαλύτερη (παρα)στρατιωτική οργάνωση της χώρας, που  «επίσημα» παροπλίστηκε το 2006.  Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε κι άλλο »

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License