Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ Ε. Ε. - ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ / ΜΕΡΟΣ 1ο/

Εκτίμησα ότι το ελληνικό αναγνωστικό κοινό , η κοινή γνώμη και όλες οι πολιτικές παρατάξεις , κοινοβουλευτικές και μη , "κοσμοπολίτες¨, "πατριώτες" και "διεθνιστές", "εξουσιαστές και αντι-εξουσιαστές" δεν θα έπρεπε να στερηθούν από την δυνατότητα ανάγνωσης ενός σημαντικού άρθρου που έγραψε ενεργός Γερμανός πολίτης για να καταγγείλει την υποκρισία του Διεθνούς και Ευρώ-Ενωσιακού Χρηματιστικού Κεφαλαίου , και ιδιαίτερα του Γερμανικού ιμπεριαλισμού , ενάντια στην Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό.

« Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε , τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε »

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ανάλυση του έχει τον χαρακτήρα της "ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ" υπέρ της Ελλάδας , και των άλλων λαών της Ευρώπης που βρίσκονται αντιμέτωποι με την επίθεση του Φουνταμελιστικού-Νεοφιλελεύθερου Καπιταλισμού και της ιμπεριαλιστικής του Μητρόπολης στην "Δύση". Προσωπικά την εντάσσω στην συνέχεια του Φιλελεύθερου-Δημοκρατικού-Φιλελληνικού κινήματος που ενεργοποιήθηκε την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης , το 1897 , το 1940-45 και κατά την διάρκεια της Στρατιωτικής δικτατορίας 67-74.  


 Η εφημερίδα “Junge Welt” ( “Νέος Κόσμος” ) που δημοσίευσε το αποκαλυπτικό άρθρο-καταγγελία είναι μια καθημερινή Αριστερή-Αντιιμπεριαλιστική Φωνή (50.000 φύλλα ) από δυνάμεις που συνεχίζουν τις σοσιαλιστικές-κομμουνιστικές συνιστώσες του Γερμανικού συνδικαλιστικού κινήματος , χωρίς να ταυτίζεται με τα δογματικά λάθη του “Σταλινικού Πειράματος” σε παγκόσμιο και γερμανικό επίπεδο ( Λ.Δ. της Γερμανίας ). Αντίθετα μάλιστα σε πολλά δημοσιεύματα της τα αποκαλύπτει και τα στιγματίζει. Δεν ταυτίζεται άκριτα με τις δυνάμεις του πρώην Κ.Κ. Ανατολικής Γερμανίας (S.E.D.) που συσπειρώθηκαν αρχικά στο ΚΟΔΗΣΟ του Γ. Γκύζι , σήμερα “Κόμμα της Αριστεράς” σε Συνασπισμό με τους Αριστερούς σοσιαλιστές του Λα-Φονταίν , επίσης δεν ταυτίζεται με τις περίεργες “διεθνιστικές δυνάμεις”, τις αυτοπροσδιοριζόμενες “Αντί-Γερμανικές”-Εθνομηδενιστικές , σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα και “Φιλο-Ισραηλινές-Σιωνιστικές”.

 Ο διεθνισμός της “J.W.” εκφράζεται κυρίως με συστηματική αρθρογραφία και ανταποκρίσεις υπέρ των νέων-κινημάτων χειραφέτησης και κοινωνικής απελευθέρωσης στην Νότια Αμερική. Για τους λόγους αυτούς η”J.W.” διαφέρει σε περιεχόμενο και στιλ από την επίσης καθημερινή “Neues-Deutschland” ( σήμερα ” Όργανο του ΚΟΔΗΣΟ και¨Αριστερά” ) , την “UNSERE-ZEIT” ( ¨Η Εποχή μας” – “Όργανο του Μετασταλινικού-”Μπρεζνιεφικού Γερμανικού Κ.Κ. – “D.K.P.” που δεν  είναι το ιστορικό Κ.Κ.Γερμανίας το οποίο τέθηκε εκτός νόμου το 1955 από το Συνταγματικό Δικαστήριο της τότε Δυτικής Γερμανίας ) ή το περιοδικό “Rote-Fuchs” ( “Κόκκινη Αλεπού” που εκδίδεται από ¨νοσταλγούς” και πρώην στελέχη του “υπαρκτού σοσιαλισμού” στην Ανατολική Γερμανία ).

 Ο τίτλος της εφημερίδας ( η οποία σήμερα εκδίδεται από μια συνεταιριστική εταιρεία από ανεξάρτητα αριστερά στελέχη) φέρει το όνομα της μαζικής εφημερίδας της Νεολαίας του Κ.Κ.της Ανατολικής Γερμανίας ( F.D.J.-”Ελεύθερη”-Γερμανική Νεολαία ).

 Ο Ανδρέας Βέρ ( Andreas Wehr ) είναι συνεργάτης της “Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς” ( GUE/NGL ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Συντονιστής στο ίδιο της “Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικής Πολιτικής” ( ECON ). Για περισσότερες αναλύσεις και τοποθετήσεις του : www.andreas-wehr.eu

 Ένοιωσα την ανάγκη να αφιερώσω δύο ημέρες απο την ζωή μου για να σε καταλάβω, να σε ερμηνεύσω πιστά και δημιουργικά , για να σε μεταφράσω. Όπου πρόσθεσα την ερμηνεία και το προσωπικό σχόλιο το διευκρινίζω με το πρόθεμα ” σ.σ.μ./σημείωση-συντάκτη-μεταφραστή.

Τέλος για όσους διαβάσουν το άρθρο αυτό και δεν καταλήξουν στο συμπέρασμα να απαιτηθεί αμέσως από την Γερμανία , ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΝΕΑΣ ΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΗΣ , Η ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων-Αποζημιώσεων , ύψους περίπου 90 δισεκατομμυρίων Ευρώ ( 7,5 δις δολάρια- ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ 1938 ) , ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΡΝΗΘΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ - ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ -Π.Γ.Δ.Μ ΚΑΙ ΗΠΑ-ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ – ΑΜΕΣΑ- ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ - ΟΠΩΣ ΕΠΡΑΞΕ Η ΙΔΙΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ- ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2008- ΓΙΑ ΝΑ -ΜΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ -ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ,Όσοι διαβάσουν το άρθρο αυτό ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ για να καταγγείλει την κακή εφαρμογή των Ευρωπαϊκών Συνθηκών και των Διατάξεων του Συμφώνου Σταθερότητας με την οποία εντάχθηκε η Ελλάδα σχεδόν αυτόματα στο «τρίτο στάδιο» της λεγόμενης «καθυστέρησης στην αντιμετώπιση των δημοσιοοικονομικών της ελλειμμάτων» ,


 Θα απαντήσω με τα λόγια του Ζ.Π. Σάρτρ :

 « Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε , τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε »

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ : " ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ " !
του ANDREAS WEHR

Μετάφραση-απόδοση εισαγωγή και σχολιασμός : ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨ Οι τίτλοι των εφημερίδων δεν θα μπορούσαν να είναι πιο δραματικοί. “Η Ελληνική Μιζέρια” ( Φράνκφουρτερ Αλλγκεμάϊνε-7/1/10 ) , “Δυναμίτης στην Νομισματική Ένωση” ( επίσης “Φ.Α.”-29/1/10 ) , “Απεταθρώθει στην Μεσόγειο” ( Ντη-Τσάϊτ-14/1/10 ) , “Τερατώδες Έλλειμμα” ( Ντερ Σπήγκελ-Διαδυκτίου-5/12/09 ) , “Η πιστωτική κρίση οξύνεται” ( επίσης “Φ.Α”-29/1/10 ).

Όλα τα σχετικά δημοσιεύματα μιλούν για τα “παραποιημένα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας” , για “αυξημένα επιτόκια κινδύνου”, για ένα “Bail-out” ( “αποκοπή” ) ,για μια προεξέχουσα – ειδική- αντιμετώπιση του χειροδεμένου και ανήμπορου οφειλέτη ( την Ελλάδα ) από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

 Τι αληθεύει από όλα αυτά ; Περι τίνος πρόκειται ; Είναι η Ελλάδα , η οποία εκτός των άλλων είναι μέλος της Ε.Ε. και της Νομισματικής Ένωσης , ένα αποτυχημένο κράτος ( “faile state”) ;
Και βέβαια όχι. Απειλείται , βρίσκεται υπό πτώχευση ; Ούτε αυτό συμβαίνει.

Το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας συμβαίνει να είναι υψηλό , υπερβαίνει το 113 % του Α.Ε.Π. της , όμως ακόμα μεγαλύτερο είναι το σχετικό χρέος της Ιταλίας ( 115 % του Α.Ε.Π. ) και της Ισλανδίας ( η οποία πιέζει για να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ζώνη ) ανέρχεται στο 118 %.

Το Δημόσιο Χρέος του Βελγίου είχε ανέλθει το 1993 στο 140 % του Α.Ε.Π. , χωρίς να της απαιτηθεί να κηρύξει ¨πτώχευση”.

 Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης μάλιστα συναντάμε πολύ μεγαλύτερα Κρατικά -Δημόσια Χρέη , όπως είναι αυτό της Ιαπωνίας το οποίο ανέρχεται στο 189,6 % του Εθνικού της Εισοδήματος.

 Συνεπώς δεν μπορούμε να μιλάμε  σήμερα για έναν ενδεχόμενο κίνδυνο πτώχευσης της Ελλάδας.

 Το αποδεικνύει και το γεγονός ότι μόλις στις 26 Ιανουαρίου 2010 πέτυχε να δανειστεί 8 δις Ευρώ . Και βέβαια οι ενδιαφερόμενοι ( σ.σ.μ. το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα ) δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό για να προχωρήσουν σε αυτόν τον δανεισμό. Αντίθετα μάλιστα , ήταν διατεθειμένοι να προσφέρουν το τριπλάσιο ποσό ( βλέπε “F.A.Z.” – 29/1/10 ). Για τον ίδιο λόγο δεν δυσκολεύονται να ικανοποιήσουν ένα νέο προγραμματιζόμενο από την Ελλάδα δάνειο , ύψους 5 δις Ευρώ.

 Για παράδειγμα,  διαφορετικά φαίνεται να είναι τα πράγματα για την “πιστοληπτική ικανότητα” της Λετονίας. Τελευταία αποφασίστηκε να αναβληθούν τα προβλεπόμενα σχέδια της για την σύναψη ενός Κρατικού Δάνειου.

 Η Λετονία βρίσκεται εκτός “Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ζώνης” , η Ελλάδα όμως εντός.

Μήπως σημαίνει το γεγονός αυτό ότι η Ελλάδα “θέτει σε κίνδυνο το κοινό νόμισμα του Ευρώ” ; Μήπως θα ήταν καλλίτερο να εγκαταλείψει την “Ευρωπαϊκή-Νομισματική-Ζώνη”;

 Τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα μας λένε πως η Ελλάδα δεν διαθέτει το απαιτούμενο “ειδικό οικονομικό βάρος” για να μπορέσει να βλάψει το Ευρώ.

 Αυτό γίνεται περισσότερο αντιληπτό εάν εξετάσει κανείς τους απόλυτους αριθμούς.

 Το Ελληνικό Δημόσιο Έλλειμμα , ύψους 406 εκατομμυρίων δολαρίων , το υπερβαίνουν , σε σημαντικό βαθμό , κυρίως η Ισπανία ( 695 εκατομμύρια ) και η Ιταλία με ένα χρέος των 2.062 εκατομμυρίων δολαρίων.

 Ακόμα και εάν συμβαίνει να αυξάνεται , στο ελάχιστο , ο “Γενικός Δανεισμός” της Ευρώ-Ζώνης , με τα αυξανόμενα ελλείμματα της Ελλάδας , η πραγματικότητα δείχνει ότι η υπάρχουσα δυναμική “Συνολικής Χρέωσης” της Ευρώ-Ζώνης  παραμένει σε  καλά επίπεδα αντιμετώπισης και διόρθωσης (“moderat” ).

 Το 2009 το χρέος της  αυξήθηκε κατά 6 % , γεγονός που αποκλίνει , στο διπλάσιο από το ανώτατο όριο ( 3 % ) που έχει θέση , βάση Συμφωνίας, η Ε.Ε. , Όμως δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός πως το 2009 ήταν το χειρότερο έτος της Διεθνούς οικονομικής κρίσης. Όπως επίσης και το γεγονός ότι διατέθηκαν τεράστια πακέτα ” Οικονομικής Διάσωσης-Ενίσχυσης των Τραπεζών” και δρομολογήθηκαν πολύ ακριβά -πέρα του φυσιολογικού οικονομικού κόστους και των πραγματικών αναγκών – προγράμματα “ανάκαμψης της οικονομίας” ( “Kostenspielige Konjukturprogramme” ).

Παράλληλα υπήρξε στασιμότητα ή μείωση στην είσπραξη των φορολογικών οικονομικών πόρων. Με ένα “Γενικό Δανεισμό”στο ύψος του 6 % μπορούμε να πούμε πως η Εύρω-Ζώνη βρίσκεται ,συγκριτικά σε Παγκόσμιο Επίπεδο, ακόμα σε μια καλή κατάσταση.

 Το 2010 το Δημόσιο έλλειμμα των Η.Π.Α. ανέρχεται στο 10 % και σε χώρες , όπως στην Ιαπωνία και την Αγγλία ,υπερβαίνει κατά πολύ αυτό της Ευρώ-Ζώνης.

 Συνεπώς δεν υπάρχει καμία αιτία για την πρόκληση πανικού στις Βρυξέλλες.

 

 

Η Πολιτική Σκοπιμότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Γερμανίας

Για ποιους λόγους λοιπόν προκλήθηκε όλη αυτή η φιλολογία και η διαμάχη        ( “Gezeter” ) για την Ελλάδα ; Πίσω από τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα. Πρόκειται για την προσπάθεια επιβολής “πάση θυσία” , και ανεξαρτήτου κόστους και συνεπειών , του ” Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης”,  με όλες τις προβλεπόμενες εντολές- προδιαγραφές ( “Auflagen” ) και κυρώσεις ( “Sanktionen” ).

Κυρίως για την επιβολή όλων των μέτρων του “Συμφώνου Σταθερότητας”,  όπως το οραματίσθηκαν οι αρχικοί του εμπνευστές , δηλαδή ο πολιτικός κόσμος – το πολιτικό κατεστημένο -της Γερμανίας και οι Γερμανοί τραπεζίτες , οι όποιοι επιμένουν να το διατηρήσουν – απαρέγκλιτα.

Σήμερα επίσης μέσα στην Ευρωπαϊκή ‘Ένωση παίζεται και ένα παιχνίδι διασφάλισης της πολιτικής επικυριαρχίας- πρωτοκαθεδρίας.

Ο “Κεντρικός Πυρήνας” της Ε.Ε. , συσπειρωμένος γύρω από την Γερμανία , πυρήνας που – παρά την παρούσα οικονομική κρίση – διαθέτει ακόμα “Νομισματική-Οικονομικό-Πολιτική-Σταθερότητα” ,  θέλει να κρατήσει την εξασθενημένη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια , την Ιρλανδία , Πορτογαλία , την Ισπανία , την Ιταλία και βέβαια την Ελλάδα , στην “δική του χαραγμένη πορεία και γραμμή” ( “Kurs” ).

Για τους λόγους αυτούς υποβαθμίζεται σήμερα συστηματικά η Ελλάδα. Στον “πίνακα των ανακοινώσεων” έχει αναρτηθεί η “επαπειλούμενη κρατική πτώχευση της”.(1)

Η Ελλάδα ενδείκνυται , όσο καμία άλλη χώρα στον κόσμο , για την διεξαγωγή μιας «Επιχείρηση Τιμωρίας».

Εξ  αρχής την θεωρούσαν σαν ένα “ανάγωγο παιδί” , μάλιστα και σαν ένα “νόθο παιδί” ( “Unerzogenes-illegitimes Kind” ) της Ευρώ-Ζώνης. Κανονικά δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει σε αυτήν , όταν ήδη το 2001 με την είσοδο της είχε παραποιήσει τα οικονομικά στατιστικά της στοιχεία.

Βέβαια τα αντίστοιχα στοιχεία είχε παραποιήσει και η Ιταλία. Μόνο που με το Συνιδρυτικό αυτό μέλος της Ε.Ε. (σ.σ. την Ιταλία ) δεν μπορεί να συμπεριφέρεται κανείς με τέτοιον αχαλίνωτο τρόπο όπως συμπεριφέρεται απέναντι στην Ελλάδα. Με τελείως διαφορετικό τρόπο την αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Otmar Issing , πρώην Διευθύνων Οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας , είχε δηλώσει σχετικά :

“… καμία άλλη χώρα εκτός από την Ελλάδα δεν κατάφερε να αντλήσει , στην διάρκεια πολλών χρόνων , τόσα μεγάλα οφέλη από την Νομισματική Ευρωπαϊκή Ένωση και παράλληλα να παραβιάζει , τόσο πολύ , τους “Κοινούς Κανονισμούς” ( 2 )

Στην εικόνα αυτή βοήθησε και το γεγονός ότι μετά από την κυβερνητική αλλαγή στην Αθήνα τον Οκτώμβρη του 2009 , από τους Συντηρητικούς στους Σοσιαλδημοκράτες , εμφανίσαν ξαφνικά τελείως νέα στοιχεία για το πραγματικό χρέος της χώρας.

Οι απερχόμενοι- εκλογικά ηττημένοι Συντηρητικοί- είχαν υπολογίσει τα υπαρκτά ελλείμματα «προς τα κάτω» , για να κερδίσουν τις εκλογές.

Η νέα κυβέρνηση διόρθωσε στις 21 Οκτωβρίου 2009 τους αριθμούς. Σύμφωνα με αυτά  , για το έτος 2008 το έλλειμμα διαπιστώθηκε στο 7,7  % και όχι στο 5,5 του Α.Ε.Π. Ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία – δυσφορία ( “Aerger” ) προκάλεσαν οι αναγωγές ( “Anhebung” ) για το 2009 : Πρόκειται για ένα έλλειμμα της τάξεως του 12,5 % και όχι του 3,7 του Α.Ε.Π.

Αμέσως ακολούθησε η επίσκεψη στην Ελλάδα μιας “Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων”, εντεταλμένης από την “Ευρωπαϊκή Επιτροπή” , για να ελέγξει τις Ελληνικές στατιστικές υπηρεσίες. Το “πόρισμά τους” κατέληξε σε καταστροφικές διαπιστώσεις    ( 3).

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Έκτοτε,  το κύμα αγανάκτησης των υπόλοιπων Χωρών-Μελών- της Ε.Ε. ξεπέρασε τα όρια. Οι πιο επιεικείς χαρακτηρισμοί που ακούσθηκαν ήταν “Ο Έλληνας Σπάταλος” ( “GRIECHISCHER SLENDRIAN” ) , “Οικονομία της Κακοδιαχείρισης” ( “MISSWIRTSCHAFT” ).

Με οξύτατους τόνους καταγγέλλονται η “Πελατειακή Οικονομία της Ελλάδας” , η “Φοροδιαφυγή” , η “Διαφθορά” και η κακοδιαχείριση οικονομικών πόρων.

Και βέβαια δεν υπάρχει καμμία ανάγκη να ωραιοποιήσει κανείς την συμπεριφορά της κυρίαρχης πολιτικής τάξης στην Ελλάδα. Είναι η ίδια η Αριστερά , το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας ( Κ.Κ.Ε. ), και ο κομματικός συνασπισμός των δυνάμεων της σοσιαλιστικής αριστεράς ( ΣΥΡΙΖΑ – ” Linkssozialistische Parteibuendniss ” ) που καταγγέλλουν εδώ και χρόνια τις συνθήκες αυτές.

Στην παρούσα κατάσταση μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι οι προνομιούχοι δεν καταβάλουν σχεδόν καθόλου φόρους και ότι ο παρακρατημένος από τους επιχειρηματίες Φ.Π.Α. ( που δεν αποδίδεται ) ξεπερνά το 30 %  , ενώ στην υπόλοιπη Ε.Ε. το ποσοστό αυτό ανέρχεται “μόνο” στο 12 % !

Επίσης το συνολικό ποσό της Φοροδιαφυγής στην Ελλάδα υπολογίζεται σε 30 δισεκατομμύρια Ευρώ  ετησίως .  

Και όμως , όλα αυτά τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν ενοχλούσαν κανέναν στις Βρυξέλλες ή στο Βερολίνο , όπως το ίδιο ακριβώς δεν ενοχλούσε η μεταχείριση των αιτούντων πολιτικό άσυλο , οι απαράδεκτα χαμηλοί μισθοί και το απαξιωμένο – αποσαθρωμένο ( “marode” ) εκπαιδευτικό σύστημα που οδηγεί τους φοιτητές στην εξέγερση.

Ο Ελληνικός καπιταλισμός είναι τόσο σάπιος και παρασιτικός , όσο είναι και στις  άλλες χώρες του κόσμου.

Ας ανακαλέσουμε  στην μνήμη μας τις προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης  στην Ιταλία ,  με σκοπό να μην έλθουν στην επιφάνεια οι σκοτεινές επιχειρηματικές δραστηριότητες του Μπερλουσκόνι , του πιο πλούσιου ανθρώπου της χώρας.

Ας σκεφτούμε τα λαδώματα πολιτικών όλων των κομμάτων στην Αγγλία ή τον Γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί , ο οποίος συναναστρέφεται με όλους τους ισχυρούς που ασκούν επιρροή. Ας  σκεφτούμε και τις συνθήκες που ισχύουν στην ίδια την Γερμανία , οι οποίες προσομοιάζουν όλο και περισσότερο με τις συνθήκες της Ελλάδας.

Η πελατειακή οικονομία , η φοροδιαφυγή και η διαφθορά επεκτείνεται και στην Γερμανία. Και εδώ καταρρέουν οι υποδομές της χώρας. Όμως όχι, στην έδρα του κατηγορητηρίου , ενός Δικαστηρίου που συγκροτείται από  τη  ” Συνέλευση των Υποκριτών” , πρέπει να εμφανιστεί -ν΄ανέβει- μόνο η Ελλάδα , “αυτός ο κατά – επανάληψη και υποτροπιάζων ψεύτης των στατιστικών στοιχείων-εγκληματίας” (Βλέπε “Financial-Times-Γερμανίας -9/11/2009 ).

Με την ευκαιρία αυτή προσφέρεται μια καλή αφορμή για να αναλογιστούν το Γερμανικό κεφάλαιο και το Γερμανικό πολιτικό κατεστημένο τις ευθύνες τους για την Οικονομική Κρίση και στην Ελλάδα.Ο Heine Flassbeck σε άρθρο του στις "FINANCIAL-TIMES/ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ" (16/12/2009) ΣΥΣΧΕΤΙΣΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ -ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ! ( σ.σ.μ. ο τονισμός δικός μας ).
Γερμανικές εταιρείες οδηγούν χωρίς έλεος στην καταστροφή του άλλους Ευρωπαίους ανταγωνιστές τους. Οι διατάξεις της Τελωνειακής Ένωσης και του Ελεύθερου Εμπορίου ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες της Εσωτερικής Αγοράς όλων των Χωρών-Μελών της Ε.Ε. για το προβάδισμα του τεχνολογικά ανεπτυγμένου Γερμανικού κεφαλαίου και την κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Αγοράς από τις Γερμανικές εξαγωγές , και όχι μόνο.Ότι αποτελεί για την Γερμανική αγορά παραγωγικό "πλεόνασμα" και προωθείται στις εξαγωγές καταλήγει να αποτελεί για τις υπόλοιπες "εισαγωγικές χώρες" της Ευρώπης το «έλλειμμα».


Η ανταγωνιστικότητα των οικονομιών της Ελλάδας , της Ισπανίας και της Πορτογαλίας υποχωρεί σταθερά. Τα “Ισοζυγία Πληρωμών τους ” , κυρίως το εμπορικό , είναι διαρκώς παθητικά. Εάν διέθεταν οι χώρες αυτές ακόμα το Εθνικό τους Νόμισμα θα είχαν προχωρήσει σήμερα στην “υποτίμηση του” , ώστε οι εξαγωγές τους να καταστούν φτηνότερες και εισαγωγές τους ακριβότερες. Όπως έπραξαν πρόσφατα η Τσεχία και η Πολωνία. Σαν μέλη της Ευρώ-Ζώνης τους είναι αδύνατο να ασκήσουν αυτό το παλαιό δικαίωμα , είναι καθηλωμένοι μέσα σε μια παγίδα.

Οι Νέο-Φιλελεύθεροι τους συνιστούν σαν αντίδοτο να κάνουν κάτι άλλο: Να υλοποιήσουν μια “εσωτερική υποτίμηση “, με άλλα λόγια να μειώσουν τους μισθούς και τις τιμές των προϊόντων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί απέναντι στην Ελλάδα δύο στόχους :

Α) Το υπάρχον Δημοσιοοικονομικό έλλειμμα θα πρέπει να υποχωρήσει -συμπιεστεί με την απορρύθμιση – κατάργηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και Προστασίας και τη Μείωση των Μισθών. Σαν παράδειγμα για μια αντίστοιχη πολιτική,  μας παραπέμπουν στην Ιρλανδία.

Στην χώρα αυτή ο Κρατικός Προϋπολογισμός μειώθηκε για το 2010 κατά τέσσερα δισεκατομμύρια Ευρώ. Οι δημόσιοι υπάλληλοι εισπράττουν ήδη κατά 15 % μειωμένους μισθούς. Οι κοινωνικές παροχές μειώθηκαν κατά 4% , οι παροχές για τα παιδιά κατά 10 %

Η Σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Αθήνας έχει χαράξει ήδη την ίδια γραμμή. Πάγωσαν οι άνω των 2000 Ευρώ μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν τα σχετικά επιδόματα κατά δέκα τοις εκατό. Το πιο αποφασιστικό βήμα -μέτρο εκκρεμεί ακόμα :

Πρόκειται να αυξηθούν σημαντικά τα “Συνταξιοδοτικά Όρια Ηλικίας” και να μειωθούν οι συντάξεις. Η υλοποίηση της σχετικής απόφασης δεν φαίνεται να αποτελεί μια εύκολη ενέργεια. Στο σημείο αυτό η Κυβέρνηση συναντά την Αντίσταση μάχιμων και έμπειρων -κομμουνιστικά καθοδηγούμενων – Συνδικάτων. Και σε αντίθεση με τα αντίστοιχα μέτρα , τα οποία δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν οι Γερμανοί συνάδελφοι τους , οι Έλληνες πέτυχαν -ήδη δύο φορές- στο παρελθόν – να μην περάσει μια τέτοιου είδους “μεταρρύθμιση” στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Η σημερινή Διεθνής , Δημόσια και ΕΝΤΟΝΗ πίεση προς την νέα Ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει και σε κάτι άλλο : ” Να καλύψουν-ενδυναμώσουν – τους Σοσιαλδημοκράτες- (σ.σ.μ.”Κοινωνιστές -Δημοκράτες”) στην προσπάθεια καταβαράθρωσης του “Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης”.

Β) Με το παράδειγμα της Ελλάδας,  η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να κάνει μια επίδειξη , για το πως σκέπτεται να αντιμετωπίζονται στο μέλλον οι χώρες που δεν ακλουθούν τις Οδηγίες των Βρυξελλών. Η κυβέρνηση των Αθηνών δεν πρόκειται- μόνο- να υποστεί , σύμφωνα με τις προβλεπόμενες Διατάξεις του ” Συμφώνου Σταθερότητας” , όπως επίσης όλες οι 19 Χώρες-Μελή της Ε.Ε. , την λεγόμενη αρχική “Διαδικασία Εξέτασης και Διαβούλευσης  για την Υπέρβαση του Δημοσιοοικονομικού Ελλείμματος ” ( “Defizitverfahren”, σ.σ.μ. πρόκειται  το “πρώτο στάδιο συστάσεων και ¨φιλικής¨ διαβούλευσης” ).

Για την Ελλάδα ο Επίτροπος Joaquin Almunia σκέφτηκε ένα ακόμα πιο “ειδικό” μέτρο :
 
” …η κυβέρνηση της Αθήνας αδιαφόρησε τελείως για τις Συστάσεις που της κάναμε την Άνοιξη (σ.σ. 2008). Εξ αυτού του γεγονότος θα αυξηθεί το έλλειμμά της.

Η Ελλάδα περνά ( σ.σ.μ. κατά κάποιο τρόπο αυτόματα στο “επόμενο στάδιο” ) , τίθεται  υπό το “Καθεστώς της λεγόμενης “Καθυστέρησης και Έκτατης Ανάγκης” (“Im Verzug gesetzt” , βλέπε “Frankfurter- Allgemeine”- 10/11/2009 )…”.

Ο σχολιαστής της “F.A.” στην συνέχεια έδωσε την σωστή ερμηνεία της σχετικής -τελευταίας- δήλωσης Almunia , με την εξής παρατήρηση :

” Για τους λόγους αυτούς η Επιτροπή προτίθεται να δρομολογήσει μια στενή Δημοσιοοικονομική επιτήρηση της Ελλάδας , τόσο αυστηρή όσο δεν είχε υπάρξει ποτέ άλλοτε ( βλέπε “F.A.Z.” 2/2/2010 ) ” .

Την Τετάρτη ( 3/2/ ) η Επιτροπή των Βρυξελλών ανακοίνωσε ήδη την λήψη συγκεκριμένων μέτρων με την πρόθεση να θέση τον Ελληνικό Κρατικό Προϋπολογισμό υπό τον- άμεσο- έλεγχο της Ε.Ε.

Σχόλιο σ.σ.μ. “ΝΤΑΝΤΟΝ” :  Δηλαδή ο κ. “ALL¨-MUNIA και οι εντολείς του με “τρικ” πέρασε , παρά τις ρητές διατάξεις του Συμφώνου Σταθερότητας , την Ελλάδα από το πρώτο στάδιο “των συστάσεων και της διαβούλευσης για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων” στο τελευταίο της “καθυστέρησης και εκτάκτου ανάγκης” , ΑΥΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ο Andreas Wer , KAI OI “GRECYLOUS”, οι Γραικύλοι του Κρατιδίου της Νέας “Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας-Γερμανικού Έθνους” , δεν τους ξέσκισαν την μάσκα , ΠΡΟΦΑΝΩΣ διότι και γι΄αυτούς είναι μια καλή ευκαιρία να μάθουν “επιτέλους” στον “απείθαρχο¨ Ελληνικό λαό να “πειθαρχεί” και να “σφίγγει το ζωνάρι” , διαφορετικά πως θα γίνουμε όλοι “Ευρωπαίοι” ;

Γίνεται αντιληπτό ότι η ¨επιχείρηση τιμωρίας” του Ελληνικού λαού δεν είναι μόνο επιθυμία του Κεντρό-Ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου , ΑΛΛΑ και της συνεργαζόμενης με αυτόν “ελληνικής” άρχουσας τάξης των Γραικύλων- Ανθύπατων , με την πρόθεση να “προσαρμόσουν” τον απείθαρχο λαό στις ¨αξίες” της ΥΠΟΤΑΓΗΣ , της “πράσινης ανάπτυξης” ΚΑΙ ΤΗΣ “Μεσογειακής-ΔΙΑΙΤΑΣ” . Δίαιτα και χωρίς να καπνίζουν οι “κωλοέλληνες” , παραβιάζοντας τα δικαιώματα “των διπλανών τους”.  « Νέος “Πατριωτισμός” ,Νέος ” Ανθρωπισμός”, “ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-NEW-AGE” , “Όπως Αμερική” , την “πρώτη πατρίδα” του πρώην βασανισμένου και ταλαιπωρημένου “μετανάστη” και σήμερα πρωθυπουργού του Κρατιδίου.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ¨ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ¨ ΤΟΥ 1897 – ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΚΑΟΥΛΑΪΤΕΡ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ-1947-1954- ΤΕΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΝΕΟ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΜΕΣΗΣ –Κ Η Δ Ε Μ Ο Ν Ι Α Σ

-----------------------------------------------

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕΡΟΣ 2ο

------------------------------------------------------------

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License