Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ Ε. Ε. - ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ / 2ο ΜΕΡΟΣ/

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ : " ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ " ! του ANDREAS WEHR / "JUNGE WELT" Μετάφραση-απόδοση εισαγωγή και σχολιασμός : ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨ ΜΕΡΟΣ 2ο ------- Μετάφραση-απόδοση εισαγωγή και σχολιασμός : ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ - ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Συνέχεια άρθρου Ανδρέα Βερ

 

Το λεγόμενο ¨Καθεστώς Καθυστέρησης-Έκτατης Ανάγκης” στο οποίο έχει υπαχθεί η Ελλάδα σημαίνει πως μια χώρα με “μεγάλο έλλειμμα” θα πρέπει να επιστρέψει ” με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς ” ( σε αντίθεση με τους άλλους “κανονικούς” παραβάτες ) στο προβλεπόμενο από το “Σύμφωνο Σταθερότητας” ανώτατο σημείο του 3 % .

Για παράδειγμα , παρά το γεγονός ότι σήμερα η  Γαλλία έχει ένα έλλειμμα που ανέρχεται στο 7 % του Α.Ε.Π. , της έχει δοθεί ένας άνετος χρόνος μέχρι το 2014 για να επιστρέψει στο  3%  ( σχόλιο- σ.σ.μ. , προφανώς επειδή δεν έχει ανακηρυχθεί από την Ε.Ε. ο “εταίρος και η γνωστή ΕΤΑΙΡΑ της Γερμανίας στο ειδικό “καθεστώς καθυστέρησης-εκτάκτου ανάγκης” ) , ενώ απαιτείται ταυτόχρονα από την κυβέρνηση της Αθήνας να πετύχει τον συγκεκριμένο στόχο με μεγαλύτερα άλματα μέσα στον συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα ( σ.σ.μ. γεγονός που “πιέζει” την ελληνική κυβέρνηση για σκληρά και  δυσανάλογα επώδυνα μέτρα ). Από το σημερινό 12,7 %  του Α.Ε.Π θα πρέπει η Ελλάδα να καταφέρει , μέσα σε τρία χρόνια (το 2012 ), να επιστρέψει στον “μαγικό αριθμό” του 3 % .

Αυτό είναι το πλάνο “πλοήγησης” που εισηγήθηκαν στην Αθήνα οι Βρυξέλλες :

” … η Ανακοίνωση της Αθήνας για την λήψη ακόμα πιο αυστηρών μέτρων Δημοσιοοικονομικής λιτότητας ( σ.σ.μ. εννοεί τα μέτρα που ανακοίνωσε την Τρίτη ο Γ. Παπανδρέου “διακαναλιακά” ) έγινε προφανώς υπό τις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ,η οποία είχε φροντίσει προηγουμένως να χαρακτηρίσει-ανεπίσημα- τα αναμενόμενα και “προαναγγελθέντα” – ημέρες πριν-  από την κυβέρνηση Παπανδρέου σαν “μέτρα-σοκ” , ελάχιστα “φιλόδοξα” ( σ.σ.μ. , συνεπώς στις δηλώσεις του ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να είναι-ακόμα πιο καταθλιπτικός για τον ελληνικό λαό και πιο “γενναιόδωρα-φιλόδοξος” για τους Γκαουλάϊντερ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ) “.

Ο στόχος που έθεσε η Ελληνική κυβέρνηση να μειώσει έλλειμμα στο 4 % του Α.Ε.Π. ξεπερνά τις προδιαγραφές που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε όλες τις άλλες Χώρες-μέλη της Ε.Ε. , στα πλαίσια του θεσμοθετημένου , από το “Σύμφωνο Σταθερότητας”, “πρώτου σταδίου” , δηλαδή του σταδίου της “Διαδικασίας-Συνεργασίας και Διαβούλευσης για την αντιμετώπιση των Ελλειμμάτων” ( “Defizitverfahren”).

Μέχρι τώρα τα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας τα είχε πάρει η Ιρλανδία με ένα στόχο ετήσιας μείωσης του ελλείμματος ( με αρχή το 2010 ) κατά 2 % του Α.Ε.Π.               

Η πρόθεση της Ελλάδας να μειώσει το έλλειμμα , μέσα στο 2010-σε μια χρονιά που έτσι και αλλιώς αναμένεται να μειωθεί ακόμα περισσότερο  η παραγωγικότητα της Ελληνικής οικονομίας  κατά 4 % , οδηγεί με σιγουριά σε πλήρες αδιέξοδο και οικονομικό μαρασμό ( “Talfahrt” ). Ένα γεγονός το οποίο -προφανέστατα- δεν απασχολεί και δεν ενδιαφέρει κανέναν στις Βρυξέλλες.

Η αλήθεια είναι πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωρίζει πολύ καλά πως οι βροντερές απειλές της για ” Μέτρα Τιμωρίας” δύσκολα μπορούν να υλοποιηθούν , όπως και να επιβληθούν ποινές.

“Διαδικασίες Συζήτησης-Διαβούλευσης για την Αντιμετώπιση Δημοσιοοικονομικών Ελλειμμάτων” υπήρξαν για πολλές χώρες στην Ε.Ε. Μέτρα- δράσεις όμως τιμωρίας, προστίμων και αντιποίνων(“Sanktionen” ),  δεν πάρθηκαν ποτέ. Επίσης είναι πολύ δύσκολο να παρθούν και να εφαρμοστούν “άλλες μορφές τιμωρίας”, που εισηγούνται ορισμένοι , όπως είναι η περιστολή των εκταμιεύσεων από τα Περιφερειακά και Διαρθρωτικά Ταμεία της Ένωσης. ( 4 )  

Παρόλα αυτά οι “γνώσεις της γραμματικής” που κατέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή   ( σ.σ.μ. στα γερμανικά η έννοια αυτή περιγράφεται σαν ¨γνώσεις Λατινικών” ) δεν τελειώνουν ποτέ. Για να ” βάλει  σε τάξη- να πειθαρχήσει ” την Ελλάδα ( σ.σ.μ. “Disziplinierung” , άλλη μια διαχρονική Γερμανική -πολιτιστική αξία …) βασίζεται στην βοήθεια των ” Δυνατών Συμμάχων της ¨.  Αυτοί είναι οι Χρηματοπιστωτικές – Χρηματιστηριακές Αγορές ( “Fananzmaerkte” ),  οι οποίοι σπεκουλάρουν-κερδοσκοπούν εδώ και μήνες ενάντια στην Ελλάδα.

Οι προσπάθειες αισχροκέρδειας των Συμμάχων αυτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τρέφονται και συντηρούνται από τις φήμες και τις υποψίες για μια ενδεχόμενη ” Πτώχευση της Ελλάδας ” ή ακόμα για την ενδεχόμενη αποσύνθεση-διάσπαση της “Ευρώ-Ζώνης”.

Στην προσπάθεια αυτή  διαπρέπουν ιδιαίτερα , τα Μ.Μ.Ε. των Η.Π.Α. και της Αγγλίας. 

“…Οι Χρηματοπιστωτικές Αγορές αποτελούν ευαίσθητους καλούς δέκτες όλων των περιρρεόντων φημών που αφορούν ενδεχόμενες επιχειρήσεις σωτηρίας των Ελλήνων, ούτε μπορούν να παραβλέψουν την συζήτηση που διεξάγεται για την πιθανότητα αποκλεισμού της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση ( βλέπε “F.A.Z” – 29/01/2010 ). Και εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχει έλλειψη των απαιτούμενων ¨φημών” , τότε ανακαλύπτουν οι ίδιες  οι ” Αγορές ” , “στα πεταχτά” , ορισμένες. Όπως έκανε τελευταία ο “ECONOMIST” , ένα από τα γνωστά όργανα της “Αγοράς” , στο ειδικό περιοδικό που εκδίδει με την ονομασία “EUROPEAN VOICE”, “πληροφορώντας” την διεθνή κοινή γνώμη πως ” Βρισκόμενη η Ελλάδα σε μια δεινή θέση αναγκάσθηκε να ζητήσει βοήθεια από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας “. Μόλις διαψεύστηκε η φήμη αυτή , εμφανίσθηκε η ¨είδηση”  ότι ” Αθήνα , μπροστά στις δυσκολίες της , έφτασε στο σημείο να ζητήσει βοήθεια από το Πεκίνο “.

Η Κίνα διέψευσε αμέσως την είδηση με την οξυδερκή και τολμηρή παρατήρηση ( “Suffisante- Bemerkung” ) : ” Ένας Οικονομολόγος δεν μπορεί ποτέ να συναινέσει στην αλλαγή – διαφοροποίηση από μία αβέβαιη περιουσιακή οικονομική τάξη ( σημείωση αρχικού συντάκτη : εννοούσε τις Η.Π.Α. ) προς μια ακόμα πιο αβέβαιη περιουσιακή οικονομική τάξη “( σ.σ.μ. προσωπικά δεν κατάλαβα το πραγματικό νόημα του Κινεζικού σχολίου , όπως το εντάσσει ο αρχικός συντάκτης σε αυτό το άρθρο. Ίσως να πρέπει να διαβάσει κανείς όλο το σχετικό δημοσίευμα των “Financial-Times/Γερμανίας της 29ης Γενάρη 2010 , στο οποίο παραπέμπει ο συντάκτης ).

ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΟΜΥΖΗΣΗΣ .

.
Βλέπουμε – αντιλαμβανόμαστε το ποιον εξυπηρετούν οι φιλολογίες για την αναμενόμενη πτώχευση της Ελλάδας. Οι συζητήσεις και οι φήμες αυτές προκαλούν αβεβαιότητα και φοβίες. Με αυτό τον τρόπο εκδιώκονται κεφάλαια που αναζητούν επενδύσεις , όπως γνωρίζουμε το κεφάλαιο τρέμει όπως ένα Ελάφι. Για να ξαναεπιστρέψει απαιτείται η προσφορά περισσότερης τροφής. Τι άλλο μπορεί να σημαίνει το άκουσμα για απαιτούμενους “μεγαλύτερους τόκους” , για ” μεγαλύτερες αποδώσεις σε περιπτώσεις κινδύνου ” ;

Με την μέθοδο αυτή το Ελληνικό κράτος μπόρεσε τελικά να εξυπηρετήσει , στα τέλη του Γενάρη 2010 , το εξωτερικό του χρέος , αλλά μόνο διότι υποχρεώθηκε να πληρώσει πολύ παραπάνω , απ ότι πληρώνουν τα Γερμανικά Ομόσπονδα Κρατίδια ( ” Der Bund ” ) για τον δανεισμό και την εξυπηρέτηση των χρεών τους : 

Απόσπασμα :

” Οι -Πρόσθετοι Τόκοι Κινδύνου- ( “RISIKOAUFSCHLAG” ) για τον Κρατικό Δανεισμό της Ελλάδας , ανήλθαν , σε σύγκριση με τους τόκους που καταβάλει η Γερμανική Ομοσπονδία για τον δανεισμό τους , στο ανώτερο τους σημείο , μετά από την ένταξη στο Ευρώ. Οι αποδόσεις, τα κέρδη , για Δάνεια δεκαετούς χρονικής διάρκειας αυξήθηκαν στο 7 % ( βλέπε “Financial-Times/Γερμανίας”-29/01/2010 ).

Οι “Επενδυτές”-Χρηματιστές αποδέχθηκαν με ευχαρίστηση το συγκεκριμένο κερδοσκοπικό δώρο. Για την θιγόμενη όμως Ελλάδα η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι θα πρέπει να καταβάλει για τον δανεισμό της , επιπλέον 250 εκατομμύρια δολάρια ( σε σύγκριση με τους χαμηλότερους τόκους δανεισμού για τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ), τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν για έργα σε σχολεία, νοσοκομεία και οδικές υποδομές.

Το “ξεζούμισμα” επιπλέον κεφαλαίων (κερδών) προετοιμάσθηκε από την υποβάθμιση της δανειοληπτικής της αξιοπιστίας , την οποία ανέλαβαν να “εκτιμήσουν” τα τρία βασικότερα Πρακτορεία (σ.σ.μ.,πρόκειται για “Πρακτορεία” στην κυριολεξία της λέξεως ! ) Αξιολόγησης των Η.Π.Α.

Ένα “μαγικό χέρι” οδήγησε τους πιστούς Δούλους των Αγορών ( σ.σ.μ., αναφέρεται στους λεγ’όμενους “Οίκους Αξιολόγησης” ) στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να “εκπέσει” από την μέχρι τώρα καλή της πιστοληπτική αξιοπιστία.

Συνεπώς γίνεται κατανοητό το γεγονός ότι οι Χρηματοπιστωτικές Αγορές συμβάλουν με τον τρόπο τους , γίνονται “αρωγός” στην προσπάθεια των Βρυξελλών να υποτάξει την Ελλάδα στον Ζυγό του λεγόμενου “Συμφώνου Σταθερότητας”. Γι΄αυτό και δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το παρακάτω σχετικό σχόλιο ( 6/10/2009 ) των “Financial-Times/Γερμανίας” :

” οι Χρηματοπιστωτικές Αγορές – ΣΩΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ” (σ.σ.μ. , ας καταγράψουμε το σχόλιο αυτό και σαν “δήλωση-ομολογίας” …των “Χαρτογιακάδων δολοφόνων”. )

Σε άλλη έκδοση της ίδιας εφημερίδας μας δόθηκε η ευκαιρία να διαβάσουμε επίσης πως :

“…η Ελπίδα εξακολουθεί να βρίσκεται στην “Αγορά”. Στον βαθμό που θα αυξηθούν οι πρόσθετοι “τόκοι επικινδυνότητας” για τον Κρατικό Δανεισμό της Ελλάδας , αυτός θα καταστεί ακριβότερος και κατά προέκταση η παραπέρα αναζήτηση πιστώσεων θα είναι μία μη προσφιλής ενέργεια. Τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. δεν θα πρέπει να υποσκάψουν την εξέλιξη αυτή με ανώφελες υποσχέσεις παροχής βοήθειας για το ξεπέρασμα της κρίσης…” (5)

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ OIKONOMIKHΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ-ANIKANOTHTAΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ( "OFFENBARUNGSEID" ) ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Θα μπορούσε εύκολα να συντριβεί η Εξουσία των Χρηματοπιστωτικών Αγορών και να υποχωρήσουν οι λεγόμενοι “πρόσθετοι τόκοι κινδύνου” στο επίπεδο του Δανεισμού της Γερμανικής Ομοσπονδίας , εάν τα υπόλοιπα μέλη της Ευρώ-Ζώνης εξέφραζαν την επιθυμία για συμπαράσταση σε οποιοδήποτε μέλος τους βρεθεί προ δύσκολων οικονομικών συγκυριών. Θα αρκούσε γι΄αυτό μια ξεκάθαρη και απλή δήλωση τους “ότι σε περίπτωση κινδύνου αναλαμβάνουν την κάλυψη των χρεών ενός μέλους τους που θα συναντήσει δυσκολία αποπληρωμής”. Η ενέργεια αυτή θα έπρεπε να είναι ¨αυτονόητη” , από την στιγμή που οι χώρες- μέλη της Ε.Ε. προχώρησαν στην Νομισματική Ένωση , καθιέρωσαν ένα “κοινό νόμισμα” και έκτοτε υποτίθεται πως αποτελούν μια ” Κοινότητα με Κοινή Μοίρα” ( σχόλιο -σ.σ.μ. : Ο Νέο-Γερμανικός Ρομαντισμός περιγράφει αυτή την κατάσταση της “κοινής πεπρωμένου” με τον “συγκλονιστικό” όρο “SCHIKSALS-GEMEINSCHAFT” , δηλαδή με άλλα λόγια , ή ” όλοι μαζί θα ζήσουμε ” ‘ή “όλοι μαζί θα πεθάνουμε” . Μόνο που οι Γερμανοί , από ” παράδοση” αναγνωρίζουν σαν “Κοινότητα-Gemeinschaft” -την “Γερμανική Λαϊκή  Εθνική Κοινότητα” ( “VOLKS-GEMEINSCHAFT” ) . Χρέη άλλων “Gemeinschaft” δεν αναλαμβάνουν , ακόμα και εάν τα έχουν δημιουργήσει με την πολιτική τους οι ίδιοι…).

Η “Ευρωπαϊκή Οικονομική και Νομισματική Ένωση” δεν συγκροτήθηκε με τον σκοπό της “κοινής μοίρας”. Διαθέτει ένα κοινό νόμισμα , όμως η χάραξη της Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής πολιτικής ανήκει στην δικαιοδοσία της Εθνικής Κυριαρχίας.

Και για να μπορούν οι λεγόμενες “Χρηματοπιστωτικές Αγορές” να συνεχίσουν να ασκούν τις κερδοσκοπικές τους πιέσεις σε κάθε ξεχωριστή Χώρα-Μέλος της Ε.Ε., εξήφθη η “πρόνοια” στις λεγόμενες ” Ευρωπαϊκές Συνθήκες” με το ιδιαίτερο εκείνο Συμβατικό άρθρο με το οποίο τονίζεται ο ” αποκλεισμός της ανάληψης κοινής ευθύνης -για τις υποχρεώσεις των επιμέρους μελών της Ε.Ε.” (σ.σ.μ. ” HAFTUNGS-AUSSCHLUSS ” ). ( 6 )

Το πραγματικό νόημα του συγκεκριμένου άρθρου αποδίδεται αποκαλυπτικά στην         ” Βασική Γνωμοδότηση-Σχολιασμό για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο ” ( σ.σ.μ. ” In den fuehrenden Kommentar fuehr EU-Recht ” ) ,  όπου διαβάζουμε τα εξής :

” Η θέση των Χωρών-Μελών στις Διεθνείς Χρηματοπιστωτικές Αγορές δεν πρέπει να καλυτερεύσει με την θεσμοθέτηση ” κοινής ευθύνης και ανάληψης χρεών από όλη την Κοινότητα των μελών “. Αντίθετα η Δανειοληπτική Αξιοπιστία των μελών πρέπει να εξασφαλιστεί με την “Δημοσιοοικονομική Πειθαρχία… Η μείωση της πιστοληπτικής αξιοπιστίας θα πρέπει να αποτελέσει ένα “κίνητρο” για να αποφεύγεται μια παράλογη πολιτική εξόδων. Θα το  διατυπώναμε και διαφορετικά : Ο αποκλεισμός του συγκεκριμένου ωφελήματος στις Χρηματοπιστωτικές Αγορές ( σ.σ.μ. , της “ανάληψης κοινής  κοινοτικής ευθύνης για τα ξεχωριστά κράτη-μέλη” ) να στοχεύει στην αύξηση της πίεσης προς την κατεύθυνση μιας Πειθαρχημένης Δημοσιοοικονομικής Διαχείριση”.( 7)

Αυτή η ειδική “πρόνοια” – διάταξη της Ευρωπαϊκής Συνθήκης” , ο επονομαζόμενος όρος του “No-Bail” αποτελεί την βασική αρχή λειτουργίας της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Εξασφαλίζει  να μην μετατραπούν τα Κράτη-Μέλη της Ε.Ε. σε μια “Κοινότητα Αλληλεγγύης και Κοινής Ανάληψης Ευθυνών” ( “Solidariscche Haftungsgemeinschaft” ) ή σε μια  “Ένωση Μεταφοράς Πόρων” προς Χώρες-μέλη που θα περιέλθουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τις απόψεις του κ. “Issing” (σ.σ.μ. πρώην μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων Ντόϋτσε Μπάνκ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ,”Επισκέπτης” στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο , ¨Διευθύνων Οικονομολόγος” ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΟΥ “ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΜΟΝΕΤΑΡΙΣΜΟΥ”, βλέπε το βιογραφικό-”ποινικό του” μητρώο : http://de.wikipedia.org/wiki/Otmar_Issing ) :

“…η παροχή Οικονομικής Βοήθειας στα βρισκόμενα σε ανάγκη Κράτη-Μέλη της Ε.Ε. θα πρέπει , στην καλλίτερη περίπτωση , να προέρχεται “απέξω” – και όχι από την ίδια την Ε.Ε.. Και θα είχε μόνο τότε ένα νόημα , εάν συνοδεύεται με αυστηρούς όρους οι οποίοι θα εξασφαλίζονται με την απειλή “ποινικών ρητρών” και άλλων “μέτρων τιμωρίας”. Για μια τέτοια “αποστολή” (σ.σ.μ., παροχή οικονομικής βοήθειας)  ενδείκνυται μόνο το ” Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ” ( “I.W.F” ).

Αυτή όμως η επιλογή σημαίνει και την παράλληλη δήλωση ανικανότητας και “πτώχευσης” της Ευρωπαϊκή Κοινότητας.

Για την οικονομική εξυγίανση ενός Κράτους μέλους της , όπως και της  Ευρώ-Ζώνης , καλείται προς βοήθεια το καθοδηγούμενο από την Ουάσινγκτον “Διεθνές Νομισματικό Ταμείο”!

Σύμφωνα με τον κ. Issing η περίπτωση αυτή είναι προτιμότερη από το να αποφασίσουν οι Βρυξέλλες για μια ενδεχόμενη χορήγηση οικονομικής βοήθειας. Διότι , πάντα κατά τον κ. Issing , “το να επικαλεστεί κανείς το επιχείρημα της ανάγκης εκδήλωσης ” Ευρωπαϊκής-Αλληλεγγύης” ,περιέχει εκκριτική πολιτική πυρίτιδα… ” ( 8 )

Η πρόσφατη σύγκρουση για τον έλεγχο της Ελλάδας είναι η ανελέητη πάλη μεταξύ των ιμπεριαλιστικών χωρών για την εξασφάλιση των Αγορών και την επέκταση των σφαιρών επιρροής  τους μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι οικονομικά ισχυρές χώρες θέλουν να γονατίσουν-ποδηγετήσουν τις αδύναμες.

Σε ποιο βαθμό θα το καταφέρουν , θα εξαρτηθεί από την ανάπτυξη των ταξικών αγώνων στις χώρες που δέχονται την πίεση και την απειλή.

ΤΕΛΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΕΡ
http://www.jungewelt.de/2010/02-05/018.php

Σχόλιο – σ.σ.μ. “ΝΤΑΝΤΟΝ” : Ας εξηγήσει κάποιος τι θέλει να πει ο “ποιητής” ( κ. Issing ) ;

Ερμηνεύοντας το τελευταίο κεφάλαιο του άρθρου , περί ¨κοινής ή μη ευθύνης και αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών της Ε.Ε.” , ανακαλώ στην μνήμη  μου το βασικό “γνωμικό” του μέσου Γερμανού πολίτη , το οποίο το άκουγα σε κάθε ευκαιρία , και στο οποίο εστιάζεται , σύμφωνα με την γνώμη μου , ένας βασικός πυρήνας της Γερμανικής φασιστικής νοοτροπίας :

Όταν κάποιος δήλωνε πως ” Σε αυτόν τον άνθρωπο συνέβη μια ατυχία ” ή ο “τάδε έχει κάποια ανάγκη” , ή σχεδόν μαζική απάντηση-σχόλιο ήταν πανομοιότυπη :

 ”SELBER-SCHULD” ! Δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση και με άλλα λόγια η δήλωση ήταν πως :
 
“ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΣ ; – ΦΤΑΙΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ – SELBERSCHULD – ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΕΒΗ – Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ – ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ – ΔΕΝ ΧΡΗΖΕΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,  ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ “.

Με αυτό το Ζουγκλοειδές “δημώδες-γνωμικό¨ της σκληρής ζωής στα άγρια Τευτονικά δάση του Μεσαίωνα , πέθαναν και εξοντώθηκαν μέχρι σήμερα εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι.
Λοιπόν ας κατανοήσουμε τον κύριο Σόϊμπλε και τον κάθε Σόϊμπλε ,”Χριστιανό”-”δημοκράτη” και “Σοσιάλ”-”δημοκράτη” :

“GRIECHENLAND” ??? – “SELBER”-SCHULD !!! ( Η ΕΛΛΑΔΑ;;;-”ΦΤΑΙΕΙ”-ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΗ – Η “ΙΔΙΑ” – ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ )

——————————————————————————————————

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ :

1. FRANKFURTER-ALLGEMEINE – 29-01-2010 ,Otmar Issing,, Η Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση στο Σταυροδρόμι, Die Europaische Wahrungsunion am Scheideweg

2. Στο ίδιο.
 
3. European Commission – January 2010, Report on Greek Government Deficit and Debt Statistics, Brussels , 8.1.2010 (COM (2010) 1 final)

4. »Um Griechenlands Schmarotzertum zu unterbinden und den Rettungsfall erst gar nicht eintreten zu lassen, sind Sanktionen notig. So ware es theoretisch moglich, dem Land fur eine gewisse Zeit Gelder aus dem EU-Strukturfonds zu verweigern.« In: Bestraft Griechenland! Financial Times Deutschland vom 2.12.2009 -

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ :

” Για να σταματήσουμε το Ελληνικό παρασιτικό σύστημα της τεμπελιάς ( “SCHMAROTZER-TUM” ) , για να μην φτάσουμε στην ανάγκη λήψης μέτρων σωτηρίας , προκύπτει η ανάγκη να ληφθούν “μέτρα  τιμωρίας και επιβολής ποινών”. Θεωρητικά θα ήταν δυνατό να υπάρξει άρνηση εκταμίευσης , για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα  προς την χώρα αυτή , οικονομικών πόρων από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ε.Ε….”

Σχόλιο- σ.σ.μ.”ΝΤΑΝΤΟΝ¨

ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΠΙΩ :

“Sanktionen”-”SUENE-MASSNAHMEN”-”BESTRAFUNG” , γενικά KAI διαχρονικά , όταν ακούν οι Γερμανοί για “μέτρα ποινών και αντιποίνων” …”καυλώνουν και νταβραντίζονται” πολύ…, ΚΑΝΔΑΝΟΣ – ΚΟΜΕΝΟ -ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ- ΔΙΣΤΟΜΟ- ΚΟΚΚΙΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 2500 ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ,  για το τι έπαθε ο “εκφυλισμένος σήμερα  λαός” (άποψη των Ναζί) των “Εμποράκων- Λεβαντίνων” από τους “αυτοπροσδιοριζόμενους” συνεχιστές του “Λεωνίδα της Σπάρτης” , τους παραχαράκτες της ιστορίας του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού ( 3ο , αλλά και 4ο-¨δημοκρατικό¨ Ράϊχ).

Διευκρίνηση σ.σ.μ.”ΝΤΑΝΤΟΝ”
Πρόκειται για απόσπασμα από το σχετικό άρθρο της “Financial-Times/Γερμανίας( 2/12/2009) υπό τον “αξιόλογο” τίτλο , βάση των διαχρονικών Γερμανικών  και Αγγλοσαξωνικών ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ πολιτιστικών αξιών : ” ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ “.

Η αγγλική ” Financial-Times ” σε Γερμανική έκδοση και “σύνταξη”. Πραγματικά η συνέχεια της”Γερμανό-Αγγλικής – ΣΑΞΩΝΙΚΗΣ” συνεργασίας , αναλλοίωτη μέσα στους χρόνους…, κάτι ήξερε ο “Rudolph Hess” που προσπάθησε πριν 70 χρόνια να συναντήσει τον Βασιλικό Οίκο της Αγγλίας , οι αγώνες του τώρα δικαιώνονται…

5. “ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ” – Bestraft Griechenland! a. a. O.

6.”Άρθρο 125″ της Ιδρυτικής Συνθήκης της Ε.Ε. για τους “Τρόπους Εργασίας της Ένωσης”.

7. Jurgen Schwarze, EU – Kommentar S. 1192

8. Otmar Issing, Η Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση στο Σταυροδρόμι, Die Europaische Wahrungsunion am Scheideweg, in: FAZ vom 29.1.2010.

----------------------------------------------------------------------------

Παράλληλες δημοσιεύσεις και σχολιασμοί :

http://www.antinews.gr/?p=33987#comments

http://doryforos.org/syzitiseis/viewtopic.php?p=758#758

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License