Πολιτικός κρατούμενος από Τογκό στην Αστυν. Δ/νση Αχαΐας

Ο Adoui, ο οποίος μιλάει γαλλικά, κατέχει διαβατήριο, κατηγορείται για πλαστή βίζα. Προσήχθη στο δικαστήριο με την κατηγορία κατοχής πλαστού εγγράφου κι ενώ ο δικαστής τον αθώωσε, τον κρατούν με σκοπό να τον απελάσουν. Έχει ανάγκη από καθαρά ρούχα καθώς παρέμενε επί ημέρες με τα ίδια και άστεγος.

Με απέλαση προς το τυραννικό καθεστώς  της χώρας του κινδυνεύει ο πολιτικός κρατούμενος Αdoui    Αboudou Wassiou, από το Τογκό της Αφρικής, ο οποίος κρατείται από την περασμένη Κυριακή στα κρατητήρια της Αστυνομικής Δ/νσης Αχαΐας.

Ο Adoui, ο οποίος μιλάει γαλλικά, συνελήφθη περιφερόμενος μόνος,  κατέχει διαβατήριο, αλλά κατηγορείται για πλαστή βίζα. Προσήχθη στο δικαστήριο με την κατηγορία κατοχής πλαστού εγγράφου κι ενώ ο δικαστής τον αθώωσε, τον κρατούν με σκοπό να τον απελάσουν. Έχει ανάγκη από καθαρά ρούχα καθώς παρέμενε επί ημέρες με τα ίδια και άστεγος.

Εάν απελαθεί ο Adoui, η ζωή του θα τεθεί σε αμφισβήτηση λόγω της ανώμαλης πολιτικής κατάστασης στο Τογκό. Πληροφορίες χθες βράδυ ήθελαν τον κρατούμενο να μεταφέρεται στην Αθήνα έως την προσεχή Πέμπτη, προκειμένου να απελαθεί.

Στο μεταξύ τουλάχιστον 150 συλλήψεις οικονομικών και πολιτικών προσφύγων έχουν γίνει στην Πάτρα τις τελευταίες. Λόγω της έλλειψης χώρων κράτησης στην Αστυν. Δ/νση Αχαΐας, η πλειονότητα των συλληφθέντων έχει μεταφερθεί στις Δ/νσεις Αγρινίου και Πύργου και πρόκειται για άτομα κυρίως από Σουδάν και Σομαλία.

Χθες αντιπροσωπεία της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών επισκέφθηκε τον Διευθυντή της Ασφάλειας Πάτρας, με τον οποίο συνομίλησε για το θέμα και έλαβε την άδεια να συζητήσει, παρουσία αστυνομικού,  με τους κρατουμένους προκειμένου να διαπιστώσει τις ανάγκες των και να προσφέρει την βοήθεια που δύναται.

Μεταξύ των κρατουμένων υπάρχουν αρκετοί πολίτες αλβανικής υπηκοότητας, αλλά και άλλοι από Αφγανιστάν, Παλαιστίνοι και πιθανόν από Αλγερία. 

 

 

 

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License