καταγγελια φωτορεπορτερ.σχετικα με πορεια 24/2

http://photounion.gr/?p=203

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την βίαιη συμπεριφορά ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας που επιτέθηκαν αναίτια, κακοποίησαν και τραυμάτισαν συναδέλφους μας φωτορεπόρτερ και cameramen από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, στα μικρής διάρκειας και έντασης επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά το χθεσινό πανεργατικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας  και μέλη της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδας.

Παρά το γεγονός ότι η ιδιότητα των συναδέλφων μας ήταν περισσότερο από εμφανής, η τακτική ορισμένων  ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά, δεδομένου ότι κάθε άλλο παρά τυχαίες μπορούν να θεωρηθούν.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους, ότι η ανεπαρκής εκπαίδευση και το εξουσιαστικό σύνδρομο μερίδας ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας θέτουν εν αμφιβόλω το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση και δε συνάδει με τον κοινωνικό ρόλο και το χαρακτήρα της Αστυνομίας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Φ.Ε                     ΤΟ ΔΙΟΙΚ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΑΞΤΠ

1.    Ιδιαίτερο Γραφείο Πρωθυπουργού κ Γ. Α. Παπανδρέου
2.    Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Χρυσοχοϊδη
3.    Κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γ. Πεταλωτή
4.  Συντονιστική Επιτροπή Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον Τύπο

από φυσιογνωμιστής 27/02/2010 4:45 μμ.


post image
Ο γνωστός ματατζής Δαρείος Λυκιαρδόπουλος εν δράσει...
(από tvxs.gr)

Εικόνες:

από @#@ 27/02/2010 6:27 μμ.


,,,Το Μάριο, που και το τελευταίο μπλιμπλίκι για τη δουλειά του το έχει βγάλει με ιδρώτα από το δικό του μέτωπο. Ο Μάριος δεν είναι "δικός του" αλλά από κείνους που σέβονταν πάντα κοινωνικούς αγώνες και ανθρώπους σε αδυναμία. Τον ξέρουμε από φοιτητή, ήταν πάντα τίμιος και γνήσιος άνθρωπος. Πρέπει να τον στηρίξουμε στον αγώνα που τον βάζουν να κάνει, αυτά τα καθάρματα της εξουσίας.

Αντιγράφω από TVXS με δικές μου υπογραμμίσεις:

"Απαντώντας στη σχετική καταγγελία της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διευκρινίζει ότι «οι άνδρες της Αστυνομίας σε καμία περίπτωση δεν κινήθηκαν στοχευμένα σε βάρος των δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και cameramen που κάλυπταν τις συγκεντρώσεις και πορείες, στο πλαίσιο του πανεργατικού συλλαλητηρίου της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ».

«Αν και οι αστυνομικοί έγιναν δέκτες σφοδρών και βίαιων επιθέσεων από μεμονωμένες ομάδες που παρείσφρησαν στη μεγάλη ειρηνική πορεία χιλιάδων πολιτών, έκαναν περιορισμένη έως ελάχιστη χρήση των μέσων που διαθέτουν, αποτρέποντας βανδαλισμούς και εκτεταμένες φθορές σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες.

Παρ’ όλα αυτά, η καταγγελία της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου γίνεται αποδεκτή και εξετάζονται οι συνθήκες κάθε αναφερόμενου περιστατικού, καθώς και κάθε ενέργειας που διακινδυνεύει τη σωματική ακεραιότητα του πολίτη, την ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα στην ενημέρωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου."

Εντάξει, εντάξει, σας έχουμε πιστέψει....

Η παραπάνω φωτογραφία που έχουν σβερκώσει το Μάριο είναι αυταπάτη ειδικά σκηνοθετημένη για να μας κοροϊδεύει, καθώς και όλες αυτές οι φωτογραφίες και τα video που κυκλοφορούν ελεύθερα και δείχνουν τα επεισόδια που προκάλεσαν τα μπατσόσκυλα.

ΛΙΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΑΣ !


post image
Το υπουργειο προστασίας σας προειδοποιεί ...

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License