ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ

ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΑΛΙΕΡΓΑΤΩΝ

post image

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΟΠΛΟ  ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ  ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΑΛΙΕΡΓΑΤΩΝ 

Το πρωί της Κυριακής 28/2 μέλη του ΠΑΜΕ αποπειράθηκαν  να πραγματοποιήσουν παρέμβαση στην κεντρική πλατεία της Μηχανιώνας για το ζήτημα της απεργίας των  Αιγυπτίων αλιεργατών που αισίως βρίσκεται 7η εβδομάδα της. Στην παρέμβασή τους αυτή βρέθηκαν αντιμέτωποι με 60 άτομα αποτελούμενα από πλοιοκτήτες-εργοδότες και τοπικούς ακροδεξιούς νταήδες που απρόκλητα επιτέθηκαν στα μέλη του ΠΑΜΕ που τελικά κατάφερε να τους απωθήσει.

Το βράδυ  της Δευτέρας 1/3 η ίδια δράκα θρασύδειλων  εισέβαλε στα σπίτια των απεργών  στη Μηχανιώνα και τους επιτέθηκε  τραυματίζοντας 5 άτομα. 

Η αδυναμία των πλοιοκτητών να αντιμετωπίσουν την αποφασιστικότητα και την  μαχητικότητα των αλιεργατών τους ωθεί στις πιο ποταπές πράξεις βίας και μίσους. Τα αφεντικά έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο λειτουργώντας ως αυτό που είναι: μία συμμορία που δε διστάζει να εισβάλει σε σπίτια προκειμένου να συνεχίσει να ληστεύει το μόχθο των εργαζόμενων. Φυσικά σε αυτή τους τη δράση βρίσκουν εύκολα συμμάχους στους τοπικούς ακροδεξιούς που ανακάλυψαν τους «εχθρούς» της Μηχανιώνας στα πρόσωπα των αιγυπτίων ψαράδων.

Ως συνέλευση  αλληλεγγύης στους αλιεργάτες θεωρούμε ανεπίτρεπτη και προκλητική την  παραπάνω στάση των αφεντικών και στεκόμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των απεργών. Είναι ανεπίτρεπτο μία ολιγομελή συμμορία ντόπιων αφεντικών και ακροδεξιών να διασύρει ένα ολόκληρο χωριό προκειμένου να εξυπηρετήσει τα ιδιοτελή συμφέροντά της. Είναι αναγκαίο να απαντήσουμε στις προκλήσεις των εργοδοτών στηρίζοντας την απεργία και απαντώντας στις ακροδεξιές προκλήσεις. Πρέπει να πάρουν θέση οι φορείς και η κοινωνία της Θεσσαλονίκης που τόσα χρόνια εφοδιάζεται αμέριμνα από την ιχθυόσκαλα της Μηχανιώνας χωρίς να αναρωτηθεί ποτέ πως «φτάνει το ψάρι στο τραπέζι». Πρέπει τέλος να δείξουμε ότι δεν ανεχόμαστε επιθέσεις σε απεργούς και μετανάστες γι’ αυτό καλούμε σε: 

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ  ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 6/3 11ΠΜ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/3 19.00 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 
 
 
 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 
 

Εικόνες:

από 1431am 04/03/2010 2:59 πμ.


Στα πλαίσια της ενημερωτικής μας ζώνης πραγματοποιήσαμε δύο εκπομπές με κάποιους από τους αλιεργάτες απεργούς. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1-3-10 (πριν α;πό τις επιθέσεις που δέχτηκαν στα σπίτια τους οι αλιεργάτες δηλαδή) ενώ η άλλη είναι παλαιότερη (27-01-10). Οι εκπομπές έχουν αρκετό ενδιαφέρονμιας και ο δίμηνος πλέον απεργιακός αγώνως των ψαράδων συμπυκνώνει σε μεγάλο βαθμό τη μαχητικότητα των αγωνιζόμενων καταπιεσμένων αλλά και την ενορχηστρωμένη επίθεση που δέχονται από κράτος-εργοδοσία-φασίστες.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.
Πάρε την πληροφόρηση στα χέρια σου.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License