ενημέρωση από Θεσσαλονίκη

-

Η πορεία του εργατικού κέντρου είχε αρκετό κόσμο: 6000-7000 άτομα αν και δεν μπορώ να υπολογίσω καλά. Η δυναμική πολύ καλύτερη από την τελευταία πορεία στη θεσσαλονίκη. Επίσης έγινε δρομολόγιο που πέρασε απο μεγάλο κομμάτι του κέντρου της πόλης και όχι αυτό που έγινε την τελευταία φορά που η πορεία τελείωσε σχεδόν μόλις άρχισε.

Έγιναν δυο απαλλοτροιώσεις σε σουπερμαρκετ και μια σε ένα ζαχαροπλαστείο. Επίσης κάηκε το καφάο μιας κάμερας στην αριστοτέλους.
Οι μπάτσοι πέταξαν ένα δυο δακρυγόνα στην αριστοτέλους μετά τη φάση με την κάμερα αλλά ο κόσμος δεν πανικοβλήθηκε και συνέχισε την πορεία.

Στο υπουργείο πετάχτηκαν απο κάποιο κόσμο αβγα, πέτρες και μπογές χωρίς απάντηση από τους μπάτσους. Η πορεία συνέχισε και τερμάτισε στο εργατικό κέντρο.

από ... 11/03/2010 2:04 μμ.


post image

Εικόνες:

από www.radio-revolt.org 11/03/2010 2:17 μμ.


    Η ΠΟΡΕΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 3000 ΚΟΣΜΟ.
   ΚAΤΕΥΘΥΝΘΗΚΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΑΣΩΝΙΔΟΥ ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ 30 ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ 2 SUPER MARKET.  ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΣΤΟ ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΑΠΑΛΛΩΤΡΙΩΣΗ.
   ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΣΠΑΣΤΗΚΑΝ Η ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ  VODAFONE, ATM ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ,ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΠΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ GOODYS. ΚΑΗΚΕ ΕΝΑ ΚΑΦΑΟ ΚΑΜΕΡΑΣ "ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ" ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΕΓΝΑΤΙΑ.
   ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΗΝ ΕΠΕΣΑΝ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ Η ΠΟΡΕΙΑ .ΤΑ ΧΗΜΙΚΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ.
ΗΠΟΡΕΙΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΛΜΟ.ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ  ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΧΕ 6000 ΑΤΟΜΑ..
...ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

από @ 11/03/2010 2:20 μμ.


η πορεια ειχε σιγουρα πανω απο 10.000 ατομα και ηταν η μαζικοτερη των τελευταιων 2-3 χρονων στη Θεσσαλονικη

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

από φοιτητής 11/03/2010 2:31 μμ.


post image
Στέλνω μία φωτογραφία στην οποία δε φαίνονται πρόσωπα. Δεν έχω κάτι για να επεξεργαστώ τις υπόλοιπες και να τις ανεβάσω στο indymedia, οπότε όποιος θέλει ας τις δεί απο εδώ.

Εικόνες:

από 1431am 11/03/2010 2:44 μμ.


Ακούστε μια σύντομη ενημέρωση εδώ.

www.1431am.org

από ΣΓΣ 11/03/2010 2:47 μμ.


Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες απο την πορεία στο blog του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων Θεσσαλονίκης.

από 789 11/03/2010 2:52 μμ.


άμα δε μπορείς να κρύψεις πρόσωπα μην τις ανεβάζεις... Άμα εσένα δε σε πειράζει να φαίνεται η φάτσα σου ανέβασέ τη, αλλά αυτοι που βγάζεις μπορεί να μη θέλουν να φαίνονται. Και άμα εσύ δεν έχεις πρόγραμμα ή δεν ξέρεις να τις σβησεις βρες κάποιον που ξέρει. Τελος πάντων αν και η μαλακία έγινε, καλύτερα κατέβασε τες μέχρι να μπορέσεις να τις σβήσεις.

@

από stilistas 11/03/2010 3:04 μμ.


εργαζομενοι , παιδια , φοιτητες . . μια πολυ ομορφη εικονα σε μια μαζικη πορεια .

ετσι και αλλιως αυτοι που δεν θελουν να φανει η φατσα τους σε πορεια καταφευγουν σε αλλες ενδυματολογικες προτιμησεις .


από μέλος της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων 11/03/2010 3:43 μμ.


Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων (σύλλογοι δασκάλων, εκπαιδευτικών, ΠΟΕ - ΟΤΑ ν. Θεσ/νίκης, σωματεία του ιδιωτικού τομέα, όπως βιβλίου - χάρτου, εργαζομένων στα φροντιστήρια), η Πρωτοβουλία ωρομισθίων, η ΕΝΙΘ, η συνέλευση του Ιπποκρατείου νοσκομείου κ.α. καλούσαν προσυγκέντρωση στην Καμάρα στις 9.30. Εκεί βρέθηκαν και οι Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων. 

Το σωματείο Βιβλίου - χάρτιου απέκλεισε μάλιστα το Μαλλιάρη περιφρουρώντας την απεργία. Στην Καμάρα έγιναν ομιλίες κι ένα θεατρικό δρώμενο από την Πρωτοβουλία ωρομισθίων.

Η πορεία ξεκίνησε στις 11 παρά. Μπροστά ήταν τα σωματεία και οι σύλλογοι και ακολουθούσαν μπλοκ πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΙΚΤΥΟ για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, Ταξική Πορεία, Αλληλεγγύη - ΑΚ, Σύριζα παιδείας κ.α. ).

Το κομμάτι που ξεκίνησε από Καμάρα ήταν περίπου 2000. Κατα μήκος της Εγνατίας κολλούνταν αφίσες πάνω στα μαγαζιά της Πρωτοβουλίας Σωματείων με τον τίλο Κλειστο λόγω απεργίας. Ένταση υπήρξε έξω από κατάστημα της Wind. Η πορεία πέρασε μπροστά από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ - προκαλώντας έκπληξη για τη μαζικότητά της σε αρκετούς από τους συγκεντρωμένους. Μάλιστα τα μεγάφωνα του ΠΑΜΕ άρχισαν να παίζουν στο τέρμα, μάλλον για να μην ακούγονται τα συνθήματα. Από τη Χαλκαίων η πορεία κατευθύνθηκε προς τη συγκέντρωση του ΕΚΘ.

Τότε ανέβηκε και η ΑΚ που είχε προσυγκέντρωση στο Αγ. Λαμπράκη. Στο ΕΚΘ έβγαλε ομιλία εκπρόσωπος της ΠΟΕ - ΟΤΑ, που καλούσε στην Καμάρα.

Η πορεία συνεχίστηκε στην Αγ. Δημητρίου - Ιασωνίδου - Εγνατία. Πλέον είχε σίγουρα πάνω από 6.000 και το μπλοκ της Πρωτοβουλίας Σωματείων είχε μεγάλο παλμό.

Επί της Ιασωνίδου, όντως έγιναν απαλοτριώσεις σε σούπερ - μάρκετ. Όταν η πορεία έφτασε στην Αριστοτέλους, τα ΜΑΤ επιχείρησαν να τη διαλύσουν με δακρυγόνα. Η ηρωική αντίδραση συνδικαλιστών εκπαιδευτικών και κόσμου της πορείας ματαίωσε τους στόχους της αστυνομίας. Ηπορεία έφτασε στο Υπουργείο, όπυ έφυγαν εκατοντάδες αυγά, μπογιές κτλ.

ΝΕΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΡΙΤΗ 6μμ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License