ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠ ΤΟ 2-ΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.

post image

Περισσότεροι απο 500 άνθρωποι όλων των ηλικιών παραβρέθηκαν στον δημόσιο χώρο του πρώην στρατοπέδου Σπυρούδη το Σαββατοκύριακο 13-14 Μάρτη.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο, στις 16.00 με την προβολή ταινίας  στον χώρο του πέτρινου κτιρίου. Κόσμος στο Σπυρούδη υπήρχε απ το πρωί του Σαββάτου βέβαια, κι ευχαριστούμε όλους εκείνους και εκείνες που αν και μας έβλεπαν για πρώτη φορά βοήθησαν με ενθουσιασμό στο δύσκολο έργο του στησίματος ενός αυτο-οργανωμένου διημέρου.

Στις 20.00 ξεκίνησαν οι συναυλίες μέσα στο πέτρινο, όπου έπαιξαν  6 συγκροτήματα,εκ των οποίων  τα 3 μαθητικά. Η προσέλευση ήταν μαζική ,ειδικά από νέους. Φυσικά δεν έλειψε και η παρουσία μπάτσων, όπου μετά την απαραίτητη επόπτευση αποχώρησαν.

Την Κυριακή μέχρι τις 6 το απόγευμα κυριαρχούσαν  τα παιχνίδια στο ύπαιθρο, δραστηριότητες για παιδιά  και live graffiti ομορφαίνοντας τα κτίρια που μας περιβάλλουν.

Στις 19.00 ξεκίνησε η συζήτηση με 60-70 άτομα όπου συμμετείχαν και σύντροφοι από ανάλογα εγχειρήματα στο Μπραχάμι και στο Χαλάνδρι.
Κατά τις τοποθετήσεις πήραν τον λόγο κάτοικοι πολλοί απ τους οποίους ήρθαν για πρώτη φορά και μίλησαν με θερμά λόγια για το πρωτόγνωρο εγχείρημα μιας λαικής συνέλευσης  και το πόσο ελπιδοφόρο είναι σε σχέση με τα υπάρχοντα οργανωτικά σχήματα στις γειτονιές, όπως οι δημοτικές παρατάξεις,οι σύλλογοι κτλ.

Τα πάντα συνεχίζονται..

Ραντεβού την Κυριακή 21/03, ώρα 18.00 στον ίδιο χώρο του πέτρινου κτιρίου να συζητήσουμε την προοπτική στέγασης της συνέλευσης και την δημιουργία ενός μόνιμου σημείου αναφοράς των κατοίκων στην πόλη.
 Έναν χώρο αυτοδιευθυνόμενο,  όπου όλοι μας θα μπορούμε να οργανώνουμε δραστηριότητες,να  ανταλλάσσουμε εμπειρίες και  απόψεις και να συναποφασίζουμε για τη ζωή και το μέλλον μας.

Εικόνες:

από και πάλι 16/03/2010 11:11 πμ.


Μπράβο!!!!! Το στρατόπεδο Σπυρούδη παρέμενε να ρημάζει παρά τις όποιες υποσχέσεις κατά καιρούς ότι θα γινόταν αθλητικό κέντρο ή δεν ξέρω εγώ τι. Ο δήμος επέμενε να το αφήνει στην τύχη του, ακόμα και όταν είχε παραχωρήσει 2 κτίρια για να στεγαστούν παιδικές ομάδες προσκόπων και οδηγών άφηνε το χώρο χωρίς ρεύμα και στο τέλος τους έδιωξε και αυτούς για να "αξιοποιήσει" το μέρος, αυτό περίπου 5 χρόνια πριν. Συγχαρητήρια, σαν πρώην κάτοικος Αγίας Παρασκευής χάρηκα πάρα πολύ με αυτό που διάβασα. Μακάρι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια!

από απο τις συναυλιες 16/03/2010 2:25 μμ.


το Σάββατο βράδυ

Εικόνες:

από της κυριακής 16/03/2010 2:31 μμ.


Η κουβέντα της κυριακής

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License