Δελτίο Τύπου Μάριου Ζ. 16.03.10

Στη φυλακή αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας ότι πρέπει να οδηγηθεί ο Μάριος .Ζ. , γιατί τόλμησε να συμμετέχει στην μεγάλη πορεία της Πέμπτης (11-03-2010) , και είχε την ατυχία να βρεθεί στο πεδίο δράσης ενός ασύδοτου πωρωμένου και ψεύτη αστυνομικού.

post image

             

            Στη φυλακή  αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας ότι πρέπει να οδηγηθεί ο Μάριος .Ζ.  , γιατί τόλμησε να συμμετέχει στην μεγάλη πορεία της Πέμπτης (11-03-2010) ,  και είχε την ατυχία να βρεθεί στο πεδίο δράσης ενός  ασύδοτου πωρωμένου  και ψεύτη αστυνομικού.

 

            Ο Μάριος συνελήφθη   στην οδό Πανεπιστήμιου,  μπροστά στην Αγροτική Τράπεζα,  και κοντά  στα πάνω του  ΕΕΚ και των σωματείων  που ακολουθούσαν, από πάνοπλο άνδρα των ΜΑΤ  ο οποίος του επιτέθηκε ξαφνικά από πίσω, ερεθισμένος όπως φαίνεται από τα φουντωτά ράστα μαλλιά του και την ανέμελη εμφάνιση του, μπροστά σε δεκάδες άλλους  πολίτες που συμμετείχαν στην πορεία  και που διαμαρτύρονταν γι αυτό.

            Με  την συνηθισμένη επαγγελματική πώρωση ο   αστυνομικός που τον συνέλαβε  αφού τον οδήγησε στην ΓΑΔΑ  κατέθεσε σε βάρος του ότι είχε κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του , ότι του είχε εκσφενδονίσει μολοτωφ  και   ότι κινδύνεψε από φωτιά .

            Ο Μάριος είχε την τύχη να  καταγράφει η σκηνή της συλλήψεις του από πολλές φωτογραφικές μηχανές και  σε video,  και προσκομίστηκαν και στην ανάκριση οι φωτογραφίες  που αποδεικνύουν  αδιάψευστα ότι   το πρόσωπο του ήταν  εντελώς γυμνό, ότι  καμία μολοτωφ και καμία φωτιά δεν υπήρχε στο σημείο  που πιάστηκε και   στον γύρω χώρο , ότι στο σημείο εκείνο  δεν υπήρχε καμία ένταση, που να μπορεί να ταιριάξει με την  κατάθεση του αστυνομικού.

            Εξάλλου,   επικαλέσθηκε κατά την ανάκριση δεκάδες μάρτυρες πολίτες, που βρισκόντουσαν παρόντες στο γεγονός και που προσφέρθηκαν  αυθόρμητα να καταθέσουν  την αλήθεια.

 

            Όμως, ανακριτής και εισαγγελέας, αφού  άκουσαν  εκτός διαδικασίας τους μάρτυρες αστυνομικούς και  από την άλλη  αγνόησαν τους  δεκάδες μάρτυρες υπεράσπισης  και τις φωτογραφίες ,  προχώρησαν  στην πρωτοφανή απόφαση για προφυλάκιση .

            Προφυλάκιση που γίνεται

-         με τις διατάξεις ενός νόμου , απονομιμοποιημενου ήδη στη συνείδηση της κοινωνίας,    αφού η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει εδώ και έξι μήνες την κατάργηση του,

-         κατά παράβαση των διατάξεων περί προφυλάκισης , και μάλιστα

περιφρονώντας, αγνοώντας και παραβιάζοντας  επιδεικτικά τις αλλαγές  που πρόσφατα  έγιναν στο σχετικό άρθρο του νόμου,  σύμφωνα με τις οποίες για να επιβληθεί προφυλάκιση  απαιτείται να είναι κάποιος ύποπτος φυγής  είτε να έχει  αμετάκλητες καταδίκες  στο ιστορικό του, 

προϋποθέσεις που καμιά δεν ισχύει για τον Μάριο.

 

 

Ο Μάριος , που διδάσκει  κολύμβηση σε νήπια  στον ΟΑΚΑ, δουλεύοντας 7 μέρες την εβδομάδα , οδηγείται στις φύλακες  και τα παιδιά  του, που στα χέρια του μαθαίνουν να  αγαπάνε το νερό , θα χάσουν το δάσκαλο τους.

            Κι εμείς θα χάσουμε την πίστη μας στο προφανές και στο αυτονόητο

            Δεν θα χάσουμε όμως την πίστη μας στο Μάριο και θα παλέψουμε για την απόδειξη της αλήθειας , την  αποφυλάκιση και την απαλλαγή του.

Εικόνες:

.

από GiaNt 16/03/2010 4:19 μμ.


Πήρα την πρωτοβουλία να ανοίξω ένα γκρουπ στο facebook που μέσα σε μια ώρα έχει μαζέψει κοντά στα 300 μέλη. Όποιος έχει facebook και ενδιαφέρεται:

-

από L 16/03/2010 5:33 μμ.


Τα δελτία ειδήσεων θα αποσιωπήσουν το γεγονός, οι εφημερίδες δεν θα γράψουν τίποτα για αυτό την επόμενη μέρα, και ο Μάριος, ένας από τους 100.000 που κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας την προηγούμενη Πέμπτη θα κληθεί να απολογηθεί γιατί βρίσκονταν κι αυτός εκεί, να αποδείξει ότι δεν έκανε κάτι που δεν έκανε και να χρεωθεί με τον χειρότερο τρόπο τον τρόμο και την επικίνδυνη ανικανότητα που θέλει να επιβάλει η προστασία των πολιτών. Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν. Αυτού του είδους οι πρακτικές μας έχουν πείσει χρόνια τώρα πως θα μπορούσε να βρίσκεται ο καθένας στη θέση του. Μας έπεισαν πως αν κατεβαίνουμε στο δρόμο, πολύ πιθανό να βρεθούμε κατηγορούμενοι με ένα σωρό κακουργηματικές πράξεις και να οδηγηθούμε στη φυλακή. Ακόμα μας έπεισαν πως αν περνάμε περαστικοί από το σημείο επεισοδίων και έχουμε ύποπτη εμφάνιση πολύ πιθανό να ξυλοκοπηθούμε θανάσιμα, όπως ο Κύπριος φοιτητής, ή να προφυλακισθούμε για μεγάλο διάστημα κατηγορούμενοι για όσα δεν κάναμε, όπως στην περίπτωση του Παναγιώτη Κ.. Μας έπεισαν ότι το να είσαι 15 χρονών και να πηγαίνεις στα Εξάρχεια είναι θανάσιμο αδίκημα. Ότι το να συνδικαλίζεσαι και να ανακατεύεσαι σε υποθέσεις που ορίζουν τις συνθήκες εργασίας σου είναι θανάσιμο αδίκημα. Μας έπεισαν ότι οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, οι χώροι δηλαδή τους οποίους συνδιαχειρίζονται άτομα και όχι αφεντικά, είναι πολιτικά επικίνδυνοι, ενώ η αστυνομία μπορεί να εισβάλει οποιαδήποτε στιγμή και να συλλάβει όποιον επιλέγει να κινείται μέσα σε αυτούς. Μας έπεισαν ότι οποιαδήποτε στιγμή βρεθούμε στο δρόμο, για να εκφραστούμε δημόσια απέναντι σε όλα αυτά, το λιγότερο που έχουμε να πάθουμε είναι να ψεκασθούμε με χημικά και να κυνηγηθούμε απο τους οπλισμένους προστάτες της ασφάλειας. Το κράτος και οι μηχανισμοί του μας έπεισαν για όλα αυτά. Για αυτό που δεν μας έπεισαν μόνο, είναι πως θα μπορέσουμε να αισθανθούμε αξιοπρεπείς, μέσα σε αυτές τις συνθήκες που επιβάλλουν. Πως θα μπορέσουμε να πνίξουμε την οργή μένοντας μόνοι, μακριά απο τους κοινωνικούς και συλλογικούς αγώνες, πως θα μπορέσουμε να νιώθουμε ασφαλείς, υφιστάμενοι την καθημερινή βία που πυροδοτούν, πως θα μπορέσουμε να ζήσουμε ευχαριστημένοι, σε αναξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας ή ανεργίας, πως θα μπορέσουμε να ευτυχίσουμε, χωρίς την αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα, χωρίς να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Όσο θα συνεχίζονται τέτοιου είδους περιστατικά, τόσο πολύ θα μεγαλώνει μέσα μας η οργή μας, που δεν θα μείνει ούτε μια στάλα φόβος να μας σταματάει.

από enas 16/03/2010 10:56 μμ.


kalh adamwsh file..

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License