Φασιστικά τα συνθήματα, φασιστικές και οι παρελάσεις

Στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 ομάδα της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος παρήλασε φωνάζοντας χυδαία, αιμοδιψή, ρατσιστικά και εθνικιστικά συνθήματα όπως «τους λένε "Σκοπιανούς", τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ' αυτούς», «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ», «θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό»

ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

Στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 ομάδα της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος παρήλασε φωνάζοντας χυδαία, αιμοδιψή, ρατσιστικά και εθνικιστικά συνθήματα όπως «τους λένε "Σκοπιανούς", τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ' αυτούς», «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ», «θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό», (βλ. άρθρο και βίντεο του Δημήτρη Αγγελίδη στην Ελευθεροτυπία, 26/03/2010). Φαίνεται μάλιστα πως τα φασιστικά αυτά συνθήματα υπαγορευόταν από άνδρες με πολιτικά που περπατούσαν παράλληλα με τους παρελαύνοντες.

Αυτό είναι το Λιμενικό που αντιμετωπίζουν οι εξαθλιωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες όταν προσπαθούν να φτάσουν κατατρεγμένοι στον "παράδεισο" της δύσης…
Πέρα από την οφθαλμοφανή απόδειξη του φασιστικού χαρακτήρα του θεσμού των παρελάσεων, των σωμάτων ασφάλειας και του στρατού εν γένει, η ελληνική κυβέρνηση καλείται να απαντήσει αν συνειδητά κατασκευάζει μέσα στα σώματα ασφαλείας και τον στρατό τους νέους Έλληνες σφαγείς της Σρεμπρένιτσα. Να μας απαντήσει αν φιλοδοξεί ο στρατός και τα σώματα ασφαλείας να συνεχίσουν να αποτελούν το εκκολαπτήριο των πιο ακραίων φασιστικών και εθνικιστικών στοιχείων που θα διαπράξουν στο όνομα του Έθνους την επόμενη γενοκτονία στα Βαλκάνια, όπως συνέβη το 1995. Να μας απαντήσουν οι Υπουργοί Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη με ποιο τρόπο συνδέονται τα σώματα ασφαλείας και ο στρατός με παραστρατιωτικές και φασιστικές οργανώσεις. Να μας απαντήσει τέλος η ελληνική κυβέρνηση τι άλλο περιμένει για να καταργήσει επιτέλους τον αναχρονιστικό και φασιστικό θεσμό των παρελάσεων.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ

Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης
www.antirrisies.gr

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License