Μετανάστες κρατούμενοι επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν

Απόπειρες αυτοκτονίας μεταναστών κρατουμένων ΗΜΑΘΙΑ

Τρεις μετανάστες, που ήταν κρατούμενοι σε διαφορετικά αστυνομικά τμήματα του νομού Ημαθίας για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, επιχείρησαν την προηγούμενη βδομάδα να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Ολοι τους συνωστίζονταν για μήνες σε κελιά, κάτω από αφόρητες συνθήκες διαβίωσης, αναμένοντας την απελευθέρωσή τους.

Η πρώτη απόπειρα έγινε στο αστυνομικό τμήμα της Βέροιας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας Ιρακινός κρατούμενος έβαλε φωτιά σε δύο στρώματα, μην αντέχοντας να κρατείται άδικα στο αστυνομικό τμήμα. Σώθηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών. Ενας ακόμη ομοεθνής του, που κρατούνταν σε αστυνομικό τμήμα στη Νάουσα, επιχείρησε να αυτοκτονήσει με βρόχο που είχε κατασκευάσει ο ίδιος, χρησιμοποιώντας σκεπάσματα. Το ίδιο έπραξε τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής και ένας 32χρονος Ιρακινός μέσα στο κελί του στο τμήμα συνοριακής φύλαξης Γεωργιανών Ημαθίας. Ο μετανάστης σώθηκε, όταν οι άλλοι κρατούμενοι ομοεθνείς του ξύπνησαν ακούγοντας τις φωνές του και ακολούθησαν αστυνομικοί που τον έβγαλαν από την αυτοσχέδια θηλιά.


http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5574359&textCriteriaClause=%2B%

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License