Ούτε στην ελευθεροτυπία δε χωράει το άρθρο των προσφύγων;

Σιωπή και τουμπεκί μέχρι σήμερα από τα MME για το κείμενο των προσφύγων.

Σε καμιά εφημερίδα ή μέσο, από αυτά που κανιβαλίστηκαν και υφάρπαξαν θεαματική και πολιτική υπεραξία από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου Χαμιντουλάχ Νατζάφι δεν ανέβηκε ή αναφέρθηκε το κείμενο των Αφγανών προσφύγων.

Όταν τα ίδια τα υποκείμενα αναλαμβάνουν να μιλήσουν τότε τα "συναισθηματικά" ΜΜΕ δεν καταδέχονται ούτε ένα κείμενο τους.

Τόση δημοκρατία ρε παιδιά;

Η φωνή των προσφύγων και τα βάσανα τους δεν έχουν θέση πουθενά στα ηλεκτρονικά σαλόνια και καφενεία σας;

Δύο Παραδείγματα:
1. H "Ε" ενώ έχει ρεπορτάζ για την πορεία, αναφέρεται πολύ φτωχά στις αιχμές του κειμένου.
Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν υπάρχουν οι αναφορές του κειμένου σε "στρατόπεδα συγκέντρωσης" αλλά ούτε και στην προσπάθεια εκμετάλευσης του δράματος από τα ΜΜΕ.
(εδώ το άρθρο όπως ήταν στις 12:22,  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=147581)

2. Στο Βήμα, το κείμενο ως πολιτικό πλαίσιo δεν αναφέρεται καν!!
(http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=323504&dt=01/04/2010)

Κι όμως ακόμα και καθαρά δημοσιογραφικά είναι πολύ σημαντικό κείμενο αλλά.... αν δε χωράς μέσα σε μια άδεια πατρίδα δε χωράς ούτε καν σε μια άδεια σελίδα.

έτσι εκτός από εναλλακτικές - κινηματικές και μεταναστευτικές πηγές κανείς δεν το αναδημοσίευσε.

Συμπέρασμα: Μετά από τόση κάλυψη των γεγονότων η απόκρυψη του κειμένου - καλέσματος είναι καρμπινάτη λογοκρισία, ενδεικτική των καιρών μας.


a

από b 01/04/2010 1:02 μμ.


Ο σκοπός και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ την πραγματικότητα, αν μη τι άλλο, δεν είναι κάτι καινούριο. Το ζήτημα είναι γιατί τόση αδράνεια και υποκρισία; Και δεν θα πω τι άλλο πρέπει να γίνει...Μήπως δεν έγιναν ήδη αρκετά;

από καλυψανε τη φωνη 01/04/2010 3:05 μμ.


αφηνουνε να ακουστει το θανατος στους τρομοκρατες και μολις λεει θανατος στους φασιστες , περταγεται το τσιρακι της γαδα και μιλαει να καλυψει το ........φασιστες

από άσχετος 01/04/2010 7:08 μμ.


έψαξα εκεί που λέει "Ανακοινώσεις" και δεν είδα τίποτε. Για ποιο άρθρο μιλάτε; μπορείτε να βάλετε ένα σύνδεσμο σε κάποια από αυτές τις κινηματικές πηγές που το δημοσίευσαν;

από αριστερός ψάλτης 03/04/2010 5:35 μμ.


Ούτε η αυγή δεν δημοσίευσε το κείμενο.
Κάποιες επιλεκτικές φράσεις μόνο και όχι αυτές που αναφέρονται στα κρατικά εγκλήματα και στ ΜΜΕ.
 Δεν είχαν χώρο;
Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License