ριζοσπαστική δράση των εργαζομένων στην Γαλλία

111111111111


40 περίπου εργαζόμενοι έχουν καταλάβει το εργοστάσιο της Sodimatex από την περασμένη Πέμπτη και έχουν τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς γύρο από μία δεξαμενή αερίου 5000 λίτρων που βρίσκετε στην είσοδο του εργοστασίου που παράγει εξαρτήματα για αυτοκίνητα, και απειλούν να την ανατινάξουν αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους για αποζημιώσεις της τάξης των 21.000 ευρώ σε αντίθεση με τα 15.000 ευρώ που προτείνει η εργοδοσία.

Το εργοστάσιο είναι κλειστό εδώ και ένα χρόνο και οι εργαζόμενοι προχώρησαν στην κατάληψη και παγίδευση του εργοστασίου μετά από διαδήλωση που κατέληξε σε βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία.

Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και οι απολυμένοι εργαζόμενοι δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία ότι θα πραγματοποιήσουν τις απειλές τους.

Η Γαλλία ζει τα τελευταία δύο χρόνια ιστορικές στιγμές από την ριζοσπαστική δράση των εργαζομένων στον απόηχο της οικονομικής κρίσης, με μια σειρά από συλλήψεις και κρατήσεις εργοδοτών για ζητήματα πάνω στις αμοιβές και την ασφάλεια της εργασίας.

...

από . 07/04/2010 2:39 μμ.


να τα βλεπουν αυτα ολα τα λαμογια (δημοσιογραφοι,διανοουμενοι κτλπ)που φωναζουν μολις κλισει κανας δρομος στο κεντρο και πεσει καμια πετρα....

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License