Κείμενο Λ.Σοφιανού- Σχετικά με τα τρομοσενάρια αστυνομίας και ΜΜΕ,τη στοχοποίηση αγωνιστών

-

Σχετικά με τα τρομοσενάρια της αστυνομίας και ΜΜΕ, τη στοχοποίηση αγωνιστών και την επιχείρηση ποινικοποίησης  του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού αγώνα

Την τελευταία περίοδο παρακολουθούμε την κλιμάκωση της επίθεσης του κράτους και του κεφαλαίου στην κοινωνία, με σειρά αντεργατικών, κατασταλτικών και ευρύτερα αντικοινωνικών μέτρων. Μιας γενικευμένης επίθεσης που στόχο έχει την τρομοκράτηση, την πειθάρχηση και τη σιωπή της κοινωνίας απέναντι στους σχεδιασμούς των κυρίαρχων και την επιβολή ακόμη σκληρότερων όρων εκμετάλλευσης και ελέγχου.

Στο πλαίσιο αυτής της επίθεσης εντατικοποιείται και η επίθεση στους χώρους των αγωνιζόμενων ανθρώπων,  και ειδικότερα στο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό κίνημα, το πλέον ευαίσθητο, ριζοσπαστικό, δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο στοχοποιείται από το κράτος και τους μηχανισμούς του, σε μια προσπάθεια εξουδετέρωσής του μέσα από την ποινικοποίηση και την απομόνωσή του από την κοινωνία.

Μέρος αυτής της επίθεσης στον αντιεξουσιαστικό κοινωνικό αγώνα είναι η κεντρική πολιτική κατασταλτική μεθόδευση που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες, υπό τον γενικό τίτλο «εξάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα», η οποία έχει θέσει στο στόχαστρό της έξι συντρόφους που βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας και διαρκώς διευρύνεται προσπαθώντας να θέσει σε ομηρία και άλλους αγωνιστές. Μια κατασταλτική μεθόδευση η οποία εξελίσσεται με διάφορες κατασκευές σεναρίων, «στοιχείων» και «ενόχων» από την πλευρά της αστυνομίας. Κατασκευές που αναπαράγονται από τα ΜΜΕ που παίζουν ρόλο φερέφωνων της Αντιτρομοκρατικής.

Για να ξεπεραστούν τα προφανή αδιέξοδα αυτής της κατασταλτικής μεθόδευσης, επιχειρείται η διεύρυνσή της μέσα από τη στοχοποίηση και άλλων προσώπων, μεταξύ των οποίων - όπως «πληροφορήθηκα» από τα ΜΜΕ που διαρρέουν τα σενάρια της Ασφάλειας - εμφανίζεται και το δικό μου.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τη «διαρροή» του ονόματός μου σε σχέση με αποτύπωμα που αναφέρεται ότι βρέθηκε σε βιβλίο στο σπίτι του δολοφονημένου συντρόφου Λάμπρου Φούντα, έχω να δηλώσω τα εξής:

Πρώτον, δεν συνηθίζω στην καθημερινότητά μου να κυκλοφορώ με γάντια! Και, δεύτερον, η μνήμη του δολοφονημένου αγωνιστή με γεμίζει με αισθήματα τιμής και συγκίνησης για αυτόν, και οργής για τους φονιάδες του.

Τέλος, εκφράζω την αλληλεγγύη μου στους συλληφθέντες και σε όλους τους διωκόμενους αγωνιστές.

Αν χρειαστεί, θα επανέλθω.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Λήδα Σοφιανού
14/4/10

από @ 15/04/2010 12:13 πμ.


Ο λόγος για τον οποίον στοχοποιείται η Λήδα είναι πρωτοφανής: δακτυλικό αποτύπωμα το οποίο βρέθηκε σε ΚΙΝΗΤΟ αντικείμενο σε ΟΙΚΙΑ!

Το δακτυλικό αποτύπωμα νομικά μπορεί να αποτελεί ένδειξη ενοχής μόνο εφόσον βρίσκεται σε χώρο φύλαξης οπλισμού [ΓΙΑΦΚΑ (sic)] ο οποίος οπλισμός, μάλιστα, έχει ταυτοποιηθεί, και εφόσον βρίσκεται σε ΜΗ ΚΙΝΗΤΟ αντικείμενο. Ο λόγος είναι ότι παρέχει ένδειξη φυσικής παρουσίας του προσώπου σε χώρο που σχετίζεται κάποια οργάνωση.

Στην περίπτωση της Λήδας ο χώρος είναι οικία (άρα εξαρχής δεν υπάρχει κάτι παράνομο) και εκτός αυτού το αποτύπωμα είναι σε κινητό αντικείμενο άρα δεν αποτελεί ένδειξη ούτε καν για τη φυσική της παρουσία στην εν λόγω οικία!

Αυτή η μεθόδευση δεν στοχεύει μόνο τη Λήδα: αν τελικά κατηγορηθεί με αυτό το στοιχείο αυτό θα σημαίνει ότι αυτόματα θα θεωρηθεί ύποπτη άρα με την ίδια λογική θα μπορούν να στοχοποιηθούν όλοι όσοι έχουν αφήσει αποτυπώματα στο δικό της σπίτι, και ούτω καθεξής! Συνεπώς, η στοχοποίηση αφορά αρχικά σε ολόκληρο το χώρο των αναρχικών και σε ένα δεύτερο επίπεδο ολόκληρη την κοινωνία (ή τουλάχιστον τα πρόσωπα που έχουν οποιαδήποτε σχέση με αναρχικούς χωρίς... γάντια). Όπως πολύ σωστά γράφει η Λήδα, στόχος είναι η απομόνωση των αναρχικών από την κοινωνία!

Η παραπάνω διάσταση θα πρέπει να αναδειχθεί: δεν μιλάμε πλέον για τη δεδομένη αλληλεγγύη απέναντι στη συντρόφισσα (όπως και σε όλους τους συλληφθέντες) αλλά για ανάληψη δράσης ενάντια και στη δική μας στοχοποίηση έστω και αν αυτή γίνεται χωρίς να έχουν εμφανιστεί (ακόμα;) τα ονόματά μας.

Κουράγιο Λήδα...

από προβοκατωρ 15/04/2010 1:21 μμ.


Απόφοιτοι Ε.Μ.Π. '95

Ποινικοποιήθηκαν τα πάντα...τηλεφωνήματα, ανταλλαγή βιβλίων, μπροσούρες, ομιλίες, βραδυνές βόλτες στην άχαρη πόλη...αυτό ουσιαστικά είναι το κατηγορητήριο. Είναι προφανές ότι η χρονική συγκυρία δεν είναι τυχαία...η οικονομική κρίση η οποία πολύ σύντομα θα γίνει άγρια κοινωνική κρίση επιβάλλει σε πολιτικό επίπεδο να αποδυναμωθεί ο χώρος αυτός ο οποίος θα αποτελέσει την σπίθα όταν τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο. Απαραίτητο συστάτικο για να πετύχει η σούπα, είναι ο φόβος...να φοβάσαι να πάρεις τηλέφωνο τον φίλο/η σου, να φοβάσαι να βγεις το βράδυ...Η περίφημη "τηλεφωνική συνομιλία" για παράδειγμα δεν είχε κάτι να προσφέρει δικαστικά, αλλά είχε μεγάλυ δύναμη επικοινωνιακά, να απομονώσει τους "παράφρονες", "κοινούς εγκληματίες"...κτλ
Όμως, εμείς έχουμε κοινωνική παρουσία εδώ και πάρα πολλά χρόνια και δεν περιμένουμε από τους μουμουέδες για να μας κάνουν προμόσιον...Φωτογραφήστε όσους θέλετε, δεν πρόκειται να νικήσετε τόσο εύκολα...

Είμαστε ακόμα εδώ!

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ Η ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Λήδα να είναι καλά...και εσείς, τα υπόλοιπα "επικείμενα εντάλματα"....

από αναρχικός 16/04/2010 3:15 μμ.


όχι μόνο για το θάρρος να μιλήσει δημόσια μέσα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα του τρόμου, αλλά γιατί το έκανε με αξιοσημείωτη πολιτικότητα και διακριτικότητα. Βάζοντας στο κεντρο όχι τον εαυτό της και τη συμμετοχή της σε πολλούς αγώνες αλλά τοποθετώντας τον μέσα την συνολική αναμέτρηση του κρατους και του κεφάλαιου με την κοινωνία και το αναρχικό κίνημα. Αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται! 

από ΜΑΡΟΖΑ 17/04/2010 12:20 μμ.


Όλοι αυτοί και αυτές που έχουν επιλέξει να αντιστέκονται σε καθεστώς τρομονόμου, θα πρέπει να παραιτηθούν από τα αυτονόητα δίκια τους. Δεν ισχύει τίποτα. Ούτε το ελάχιστο. Στην παρούσα εποχή πρυτανεύει η  αστυνομική βία, η δικαστική αυθαιρεσία και μία  κοινωνία που τελεί σε καθεστώς απόλυτης αφασίας. Είναι μια εποχή ιστορικά επίπονη.

από μπράβο στη συντρόφισσα 20/04/2010 2:56 μμ.


ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ! Σιγά μην τους κάνουμε τη χάρη να παραιτηθούμε από τα δίκια μας για να τους διευκολύνουμε κιόλας. Κι όποιος/α παραιτείται από τα δίκια του ΚΑΝΕΙ ΠΕΛΩΡΙΟ ΚΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License