Αντιφασιστική Συγκέντρωση στη Λάρισα

Αντιφασιστική συγκέντρωση στη Λάρισα τη Κυριακή 18/4 στις 10:00 στη Κεντρική πλατεία

post image

ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!!

 

Την Κυριακή 18 Απριλίου αποφασίσαμε να συγκεντρωθούμε στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας για να δώσουμε μία απάντηση στον φασισμό. Αυτή η συγκέντρωση γίνεται με αφορμή την “εκδήλωση” και “μεγαλειώδη πορεία” της “φάλαγγας των μελανοχιτώνων” που σχεδιάζει ο Πατριωτικός σύνδεσμος Λάρισας για να “τιμήσει” την ίδρυση της ΕΟΚΑ από τον Γρίβα. Δεν νομίζουμε ότι έχει ιδιαίτερο νόημα να υπενθυμίσουμε πάλι ποιος ήταν ο Γρίβας, ο οποίος εκτός από την ΕΟΚΑ βέβαια, ίδρυσε στην Κατοχή τη διαβόητη ομάδα Χ και πολέμησε στο πλευρό των ταγματασφαλιτών και λοιπών συνεργατών των Ναζί κατά τα γεγονότα των Δεκεμβριανών.

Αυτό που έχει σημασία για μας είναι ότι στην πόλη μας σκοπεύουν να παρελάσουν υποστηρικτές της φασιστικής-ναζιστικής ιδεολογίας. Όσο κι αν αρνούνται οι του Πατριωτικού Συνδέσμου ότι είναι φασίστες, τα κηρύγματα μίσους τους ενάντια σε μετανάστες, Εβραίους, κομμουνιστές και προοδευτικούς αστούς, οι τραμπούκικες απειλές τους μέσω των ανακοινώσεών τους στον Τύπο, ο αυτοχαρακτηρισμός τους ως “μελανοχίτωνες” (φασιστικά τάγματα του Μουσολίνι) και κυρίως η συστηματική τους συνεργασία με τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, μας λένε το ακριβώς αντίθετο.

Η αντιφασιστική μας συγκέντρωση δεν έχει σκοπό μόνο να απαντήσει στους συγκεκριμένους φασίστες της Λάρισας, αλλά να δώσει και μια γενικότερη απάντηση στο φαινόμενο του φασισμού που φαίνεται να αναζωπυρώνεται τον τελευταίο καιρό. Είναι ίσως αναμενόμενο σε περιόδους κρίσης και υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου κάποιοι να αναζητούν εξιλαστήρια θύματα στους πιο αδύναμους αυτής της κοινωνίας. Το καπιταλιστικό Έθνος – Κράτος έχει, ούτως ή άλλως, θρέψει την κοινωνία με εθνικιστικά κηρύγματα που στην τελική οδηγούν στην καχυποψία απέναντι στον ''Άλλον'', στον ''Ξένο'', στη μισαλλοδοξία και στο ρατσιστικό μίσος. Ειδικά δε όταν βγαίνει στην επιφάνεια ακόμη πιο έντονα η ανισότητα και η αδικία αυτής της κοινωνίας, όταν η ταξική – κοινωνική σύγκρουση αναθερμαίνεται, είναι πάγια τακτική του συστήματος να αποπροσανατολίζει προάγοντας τη διχόνοια μεταξύ των εργαζομένων, ώστε να μην στραφούν όλοι μαζί ενάντια στην κοινή αιτία των δεινών τους. Σ' αυτό το πλαίσιο, πολύτιμοι σύμμαχοι του συστήματος είναι οι κάθε λογής φασίστες και ακροδεξιοί που φυσικά δεν ασχολούνται με τα αληθινά προβλήματα της κοινωνίας, αλλά προάγουν το εθνικό – φυλετικό μίσος και το ρατσισμό, στοχοποιώντας τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, στην περίπτωση της σύγχρονης Ελλάδας, τους μετανάστες. Χαρακτηριστική είναι και η άτυπη συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το ακροδεξιό ΛΑΟΣ το οποίο στηρίζει όλα τα οικονομικά μέτρα λιτότητας με άξονα το υποτιθέμενο «εθνικό συμφέρον», που βεβαίως δεν ταυτίζεται ποτέ με το συμφέρον των εργαζομένων και του λαού αλλά με αυτό της άρχουσας τάξης και των διαφόρων τραπεζών, βιομηχάνων, κατασκευαστικού και εφοπλιστικού κεφαλαίου κ.ο.κ.

Δεν θεωρούμε την παρέλαση των φασιστών στην πόλη μας μια απλή “εκδήλωση πολιτών” που ασκούν κάποιο “δημοκρατικό” τους δικαίωμα, αλλά μια καμπάνια ρατσιστικού μίσους και μισαλλοδοξίας από ανθρώπους που δεν υποστηρίζουν κανένα είδος “δημοκρατίας”. Ειδικά μάλιστα όταν παρόμοιες “εκδηλώσεις” συνοδεύονται από ξυλοδαρμούς μεταναστών, όπως έγινε και τις προηγούμενες φορές  που ο Πατριωτικός Σύνδεσμος βγήκε στο δρόμο. Τα ίδια εξάλλου (ή και χειρότερα) συμβαίνουν όταν φασίστες παρελαύνουν σε οποιοδήποτε τόπο. Θεωρούμε χρέος αλλά και ανάγκη για κάθε κοινωνία να σταματά τα φασιστικά φαινόμενα εν τη γενέσει τους, ειδικά σε τόπους που έχουν ζήσει το φασισμό και γνωρίζουν τις φριχτές του συνέπειες. Γι' αυτό το λόγο καλούμε όλους και όλες, ολόκληρη την κοινωνία της Λάρισας να κατέβει στο δρόμο την Κυριακή το πρωί, να πλαισιώσει την αντιφασιστική συγκέντρωση ώστε να δώσουμε όλοι μαζί μια δυναμική απάντηση στο φασισμό.

 

Συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία Λάρισας,

την Κυριακή 18 Απρίλη, 10:00 το πρωί

 

Αντιφασίστριες/αντιφασίστες

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License